Ricotta

Vanaf 1,70

250 gram

Het kan zowel gemaakt worden van schapen als koeienmelk. Deze variant is gemaakt van koeienmelk. De kaas heeft een laag zout en vet gehalte.

Uitverkocht

Wissen

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht0.25 kg
Land van herkomst

Italië

Melksoort

Gepasturiseerd, Koemelk

Structuur

Zachte kaas

Smaaksterkte

Zacht

Vetgehalte

30+

Schimmelkaas

Nee

Allergenen

Koemelk, Lactose

Lactosevrij

Nee

Vegetarisch of vegan

Vegetarisch

Verzending

Gekoeld, Nederland & België

Gewicht

250g, 1500gr

Ingrediënten

KOEMELK, room van koemelk, zout, melkzuur, E270.
  • Omschrijving

    Verse Ricotta

    Rechtstreeks uit Italië halen we deze verse ricotta. Heerlijk voor in cannelloni, lasagne of andere pasta gerechten. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos met deze heerlijk romige Italiaanse zachte kaas.

    Deze heerlijke Italiaanse zachte roomkaas wordt door ons gekoeld bij u thuis bezorgd. Bij het Hollands kaashuis kunt u de beste kwaliteit echte Italiaanse ricotta kopen.

    Wat is Ricotta?

    Ricotta is een witte, zachte, frisse, vochtige Italiaanse kaas die kruimelig is. De smaak is mild en zoet. Hierdoor is het lekker in desserts, maar ook in verse pasta. Door zijn lage vetgehalte past hij ideaal in een verantwoord dieet.

    Wil je alles weten over ricotta, lees het dan in onze blog.

    Hoe maak je Ricotta?

    Ricotta is een prachtig Italiaans product dat is voortgekomen uit zuinigheid. Het zit zo. Als men kaas maakt dan wordt er stremsel bij verse melk gedaan. Deze natuurlijk bacterie zorgt dat het vocht zich splitst van de vaste substantie in de kaas. De vaste substantie is wrongel, het vocht noemt men wei.

    Wei is een rest product en dit zou je dus zomaar weg kunnen gooien. Maar dat is eigenlijk hele erg zonde. Italianen kwamen er vrij snel achter dat je van de wei nog een heerlijk product kunt maken, namelijk deze heerlijke verse kaas!

    De wei bevat een stof genaamd Albumine. Als je de wei opnieuw verhit klontert deze stof samen en vormt een nieuwe wrongel. Deze wrongel laat je vervolgens uitlekken, en het eindresultaat is ricotta. Ricotta betekend dan ook letterlijk “opnieuw gekookt”.

    Tegenwoordig is deze methode trouwens achterhaald en wordt deze heerlijke Italiaanse zuivel gemaakt van verse melk.

    Bij het Hollandse kaashuis koopt u zowel klein als groot verpakkingen.

    Serveer tips:

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Ricotta” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.