Port Salut

Vanaf 6,55

Dit is een heerlijke Franse kaas gemaakt van gepasteuriseerde melk. Het is een 50+ kaas die bekend staat omdat hij zo lekker combineert met een goed glas wijn of port.

Wissen

Omschrijving

Port Salut

Port Salut is een heerlijke Franse kaas. Deze kaas werd eerst in de jaren 1800 gemaakt door de monniken van de Notre Dame in Parijs. Ze maakte de kaas alleen om zelf op te eten. Daarna, toen het recept jaren later aan een kaasmaker uit Parijs werd gegeven werd het pas echt bekend. Deze kaasmaker verkocht al snel enorme aantallen van deze kaas aan de Parijzenaren, en uiteindelijk werd de kaas geregistreerd als officiële merknaam. Vandaag de dag is het één van de meest verkochte Franse kazen ter wereld!

Mogelijke verzending:: Nederland en België
Type kaas:: Half zachte kaas
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: Koe
Vetgehalte: 50+
Allergenen: Melk, Lactose (minder als 0.1gram per 100 gram)
Vegetarisch: Ja
Rauwe melk: Nee
Lekker voor: Goede Franse port
Eetbare korst: Nee

Ingrediënten: Gepasteuriseerde melk, melkeiwitten, zout, zuursel, vegetarisch stremsel. De korst bevat Annatto.

Waar smaakt de kaas naar?

Port-Salut is een half zachte Franse kaas. De kaas is ook erg delicaat en heeft een zachtaardige, zoet/zoute smaak. Deze kaas is bovendien bijzonder om dat men er van uit gaat dat dit de eerste kaas ter wereld was die gemaakt werd van gepasteuriseerde melk. De kaas is ontstaan in de vallei van “Loire“, dit was een trappisten orde in Frankrijk. Dit grondgebied was toentertijd bezet door de Engelsen.

Wil je alles weten over Port Salut? In deze blog van onze kaasmeester leert hij je alles!

De meest moderne versie van Port Salut wordt tegenwoordig niet meer in trappistenordes gemaakt. Deze kaas komt het dichtste bij de Amerikaanse Monterey Jack. 

De kaas is een goede bron van proteine en bovendien van calcium. Dus wil je de lekkerste Port Salut kopen, dan vind je die bij het Hollands Kaashuis! Omdat wij groot inkopen hebben we de scherpste prijs van Nederland.

Artikelnummer: 12049 Categorieën: , ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Port Salut” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.