Half wiel Parmezaanse kaas om pasta in te maken | 19kg

Uit voorraad leverbaar
Vanaf 257,71 per 19 kg

Pasta uit een kaaswiel  (Pasta alla ruota) is een gerecht dat vers aan tafel wordt gemaakt. Wellicht heb je het wel eens gezien bij de betere Italiaanse restaurants. Dit gerecht is de droom van elke kaasliefhebber. Je maakt het door vers gekookte warme pasta door de binnenkant van een Parmezaans kaaswiel te smeren. Hierdoor smelt de kaas. Soms wordt er een scheutje alcohol bij gegooid en wordt het geheel in brand gestoken zodat de kaas goed smelt.

Onze kaasmeester heeft het wiel al door de helft gesneden zodat u direct aan de slag kunt.

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Vandaag besteld = morgen in huis

Beschrijving

Half wiel Parmezaanse kaas om pasta in te maken

Deze heerlijke Grana Padano komt uit Noord Italië, het thuisfront van de Parmezaanse kaas. Het is één van de bekendste kazen ter wereld! Echte Parmezaan moet aan strenge eisen voldoen voordat het zijn keurmerk krijgt. Er is maar liefst 17 liter koemelk nodig om 1 kg kaas te maken. Heerlijk voor over de pasta of pizza.

Grana Padano kopen kunt u tenslotte het beste bij het Hollands kaashuis doen. Wij hebben de beste kwaliteit en de scherpste prijs. Dit komt omdat wij groot inkopen en met onze eigen vrachtauto op en neer rijden naar de fabriek in Italië.

Wil je echt alles over Parmezaanse kaas weten voordat je begint met het bestellen van Grana Padano? Lees dan hier onze blog over dit Italiaanse goud.

Grana Padano Parmezaanse kaas is de bekendste kaas ter wereld

Kaas is over de hele wereld geliefd, en van al deze kazen is Grana Padano Parmezaanse kaas de aller bekendste. Het moet toch toegegeven worden dat de mozzarella kaas op de hielen volgt. Italië is en blijft de grootmeester in het maken van kaas. Wat oude kaas voor de Nederlander is dat is Parmezaanse kaas voor de Italiaan. Parmezaanse kaas gaat dan ook overal overheen, pizza, pasta, salade, carpaccio of gewoon zo uit de hand.

Waar u ook ter wereld komt, overal weten ze wat Parmezaanse kaas is!

Echte Italiaanse Parmezaanse kaas

Een tank van 646 liter om 1 Parmezaanse kaas te maken

Het feit dat de kaas zo populair is brengt ook problemen met zich mee. Net zoals Goudse kaas heeft deze kaas te maken met veel namaak producten. Echte Parmezaan wordt in Italië gemaakt volgens strikte regels.

Veel kaas producenten zijn jaloers op dit succes en maken kaas die er op lijkt. Dit kan zomaar de geraspte kaas zijn die u over uw pasta strooit. Bij het Hollands kaashuis bent u er zeker van dat u echte Italiaanse Parmezaanse kaas koopt. Wij bezoeken namelijk regelmatig de productie locatie van onze kaas. Dit is in het platteland, vlakbij de stad Verona.

Deze stad is bekend omdat het verhaal van Romeo en Julia zich daar heeft afgespeeld. In deze productie locatie wordt de melk in enorme koperen tanks gemengd met het stremsel. Er is 17 liter melk nodig voor een kilo kaas. Een heel wiel (dit is een andere naam voor een hele kaas) is 38 kilogram.

Voor 1 wiel is dus 646 liter melk nodig.

Het keurmerk “Consorzio Tutela Grana Padano”

De naam “Grana Padano Parmezaanse kaas” komt van het Italiaanse woord Grana, dat naar de brokkelige textuur verwijst. Padano verwijst naar de Itaiaanse regio Padania. Deze kaas is beschermd door het “Consorzio Tutela Grana Padano”. Deze organisatie ziet er op toe dat alle kazen volgens hun traditionele richtlijnen worden gemaakt. Alleen dan krijgt de kaas het Grana Padano certificaat.

Controleurs van deze organisatie kunnen op ieder moment binnenstappen bij de producenten en een steekproef doen. Indien de kaas niet aan de top eisen voldoet dan wordt de hele batch afgekeurd. Omdat de eisen zo hoog zijn gebeurt dit regelmatig. De kaas wordt dan niet weggegooid maar verkocht als merkloze Parmezaanse kaas, of bijvoorbeeld verwerkt in kant en klaar maaltijden. Anders zou het tenslotte zonde zijn van alle moeite die er ingestoken is.

Zoals gezegd, bij het Hollands kaashuis bent u er zeker van dat u altijd Parmezaanse kaas koopt met dit keurmerk. Dus begin nu met online Parmezaanse kaas kopen in onze online webshop!

Het is altijd beter om een heel stuk kaas te kopen, en deze zelf te raspen. Lees er alles over in onze blog.

Extra informatie

Gewicht19 kg
Variatie

Grana padano (14 maanden gerijpt), Reggiano (24 manden gerijpt)

Koeienmelk, zout, stremsel, Lysozym (proteïne uit kippenei)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Half wiel Parmezaanse kaas om pasta in te maken | 19kg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heeft u vragen??

Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.