Manchego kaas

XXX

500g voor  9,95

Wissen

Deze manchego kaas is een populaire DOP kaas uit Spanje. Deze variant is bereid met schapen en koemelk. Hierdoor is de kaas minder scherp en is de smaak toegankelijker.

Manchego kaas is een perfect te combineren in Spaanse tapas zoals serranoham, zwarte olijven, of heerlijk met een cranberry dip!

Mogelijke verzending:: Wereldwijd
Gekoelde verzending:: Is niet nodig, kaas is vacuüm verpakt
Type kaas:: Harde kaas
Herkomst: Spanje
Melksoort: Schaap en koe
Vetgehalte: 50+
Allergenen: Melk, ei, Lactose minder als 0,1 gram per 100 gram.
Vegetarisch: Ja
Rauwe melk: Nee
Lekker voor: Tapas
Eetbare korst: Nee

Ingrediënten: Ingrediënten: Gepasteuriseerde koe en schapenmelk, zout, microbiologisch stremsel, zuursel, conserveermiddel E1105, ei.

Heerlijke Manchego kaas

Deze verse schapen kaas komt rechtstreeks uit Spanje. Deze kaas wordt gemaakt wordt van koemelk en schapenmelk van het Manchega ras. Daar komt ook de naam Machego vandaan!

De structuur is hard en licht brokkelig. De kaas heeft een boterachtige smaak, lekker romig en licht pikant waardoor hij goed te combineren is in ontelbare gerechten. Vooral de nasmaak van Manchego kaas is intens, dit is te danken aan de schapenmelk. Door de kaas heen vindt u luchtbelletjes die er tijdens het rijpen in zijn gekomen.

De La Mancha regio waar Manchego vandaan komt
De La Mancha regio, waar de kaas vandaan komt

Deze authentieke kaas heeft 3 maanden gerijpt zodat hij perfect tot zijn smaak komt. Door zijn smaak eigenschappen is Manchego vaak terug te vinden in heerlijke tapas. Vooral met een combinatie van fruit doet hij het goed, zoals bijvoorbeeld een chutney.

Als u een Spaanse avond organiseert is Manchego kaas onmisbaar. Als u de kaas in driehoekjes snijd kunt u hem serveren als tapas op zich. Ook gecombineerd met een Spaanse Iberico ham is dit een uitstekende tapas. De kaas bevat heel erg veel proteine, bijna net zoveel als in vlees, en is dus een goede toevoeging aan een

PDO logo

vegetarisch dieet.

Dit is misschien wel de bekendste kaas uit het zonnige Spanje. De kaas heeft het DOP keurmerk dat de authenticiteit waarborgt.

Daarmee weet u zeker dat uw manchego in Spanje geproduceerd is volgens de richtlijnen van het keurmerk. Uiteraard koopt u bij het Hollands kaashuis altijd PDO gecertificeerde manchego.

De goedkoopste kaas in Nederland

Deze authentieke Manchego met PDO keurmerk is het goedkoopste van Nederland. Wij geven de laagste prijsgarantie. Als u deze kaas van dezelfde kwaliteit ergens ander goedkoper vindt dan krijgt u hem van ons voor dezelfde prijs gratis thuisgestuurd.

Onze Manchego is een lactosevrije kaas

De lactose in deze kaas zijn tijdens de 3 maanden van rijping op natuurlijke wijze omgezet in melksuikers. Hierdoor bevat manchego geen lactose* (minder als 0,1 gram per 100 gram). Dus ook als u lactose intolerant bent kunt u genieten van deze heerlijke Spaanse schapenkaas.

Vegetarische Manchego kaas

Deze heerlijke kaas is gemaakt met microbiologisch stremsel, hierdoor is de kaas geschikt voor een vegetarisch dieet. De kaas heeft een erg hoog proteine gehalte, een ideale vleesvervanger dus!

Tips voor het serveren van de specialiteit

Serveer Manchego op kamertemperatuur.

Neem de kaas minimaal 30 minuten voor het eten uit de koelkast. De smaak is dan veel beter als wanneer de kaas 5 graden is.

Combineer het op de juiste manier

De kaas is oneindig te combineren, bijvoorbeeld:

Op een kaasplankje met een aantal andere karaktervolle kazen. Neem bij voorbaat oude brokkelige kazen.
De beste combinatie is in tapas, met bijvoorbeeld vers brood of verse Spaanse ham.
De kaas is ook heerlijk met fruit, ook als heerlijke tapas.
Zoete combinaties zijn ook mega lekker! Denk aan verse jam gemaakt van vers fruit.

Bewaar het op de juiste manier.

Bewaar de kaas altijd gekoeld en luchtdicht. Bestel er voor het gemak wat kaaspapier bij. Een ander alternatief is een aflsuitbaar bakje

Ook geschikt als u zwanger bent

Doordat deze harde kaas is gemaakt is van gepasteuriseerde melk kunt u de kaas ook eten als u zwanger bent.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Manchego kaas” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *