Scamorza affumicata

3,00

175 gram

Deze Italiaanse kaas is net als de Provolone gerijpt aan een touwtje. Zo hangen de kaasjes een aantal weken in een koele en donkere rijpingsruimte om zodat de smaak optimaal is voordat wij hem naar u toe sturen.

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht0.175 kg
Land van herkomst

Italië

Melksoort

Gepasturiseerd, Koemelk

Structuur

Harde kaas

Smaaksterkte

Mild

Vetgehalte

50+

Schimmelkaas

Nee

Allergenen

Koemelk, Lactose

Lactosevrij

Nee

Vegetarisch of vegan

Nee

Verzending

Ongekoeld, Wereldwijd

Ingrediënten

Ingrediënten: Gepasteuriseerde KOEMELK, zout, zuurteregelaar, kaascultuur, natuurlijke rook.
  • Omschrijving

    Scamorza affumicata

    Scamorza affumicata is een gerookte kaas die is gemaakt van koemelk. Het is een half harde kaas die een stevige structuur heeft. De kaas past goed bij pasta gerechten of Italiaanse ham.

    Inhoud: 175 gram

    Wil je alles leren over Scamorza? Lees hier de blog van onze kaasmeester.

    Scamorza kopen is het voordeligst bij het Hollands kaashuis.

    Wat is het voor kaas?

    Het is een half harde kaas uit Italië die wordt gemaakt van melk van koeien. Deze kaas lijkt een beetje op provolone en wordt ook volgens de pasta filata methode gemaakt. Met deze methode wordt de verse kaas in warm water wordt gelegd zodat hij goed kneedbaar is. Vervolgens wordt de kaas een paar keer uitgerekt en in een balletje gekneed.

    Scamorza komt oorspronkelijk uit het Zuiden van Italië maar tegenwoordig wordt hij ook in vele andere regio’s gemaakt. De naam van deze kaas komt van het werkwoord “scamozzare”, wat in het Italiaans “een ??deel weglaten” betekend. Dit komt weer van de handeling die de kaasmaker maakt door het bovenste deel van de wrongel af te breken en hem in een bolletje te rollen.

    Scamorza is de aller oudste kaas uit de geschiedenis van het Campania gebied, hier is men achter gekomen omdat in historische literatuur van de jaren 1600 afbeeldingen van deze kaas te vinden zijn. Volgens een mythe werd deze kaas per ongeluk uitgevonden tijdens het maken van Provolone die per ongeluk te zuur werd.

    Artikelnummer: 12054 Categorieën: ,

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Scamorza affumicata” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.