Scamorza affumicata

    Uit voorraad leverbaar Gekoeld geleverd
    3,00 per 200 gram

    Deze Italiaanse kaas is net als de Provolone gerijpt aan een touwtje. Zo hangen de kaasjes een aantal weken in een koele en donkere rijpingsruimte om zodat de smaak optimaal is voordat wij hem naar u toe sturen.

    Kaaspapier

    Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

    Dipjes voor bij de kaas

    Bij een borrel of kaasplankje hoort een heerlijk dipje die goed met kaas combineert. Wij hebben echte biologische fruit dipjes in leuke potjes. Die zijn niet alleen heel lekker maar zien er ook nog eens heel leuk uit!

    Productprijs
    Aanvullende opties totaal:
    Bestelling totaal:
    Vandaag besteld = morgen in huis

    Beschrijving

    Scamorza affumicata

    Scamorza affumicata is een gerookte kaas die is gemaakt van koemelk. Het is een half harde kaas die een stevige structuur heeft. De kaas past goed bij pasta gerechten of Italiaanse ham.

    Inhoud: 200 gram

    Wil je alles leren over Scamorza? Lees hier de blog van onze kaasmeester.

    Scamorza kopen is het voordeligst bij het Hollands kaashuis.

    Wat is het voor kaas?

    Het is een half harde kaas uit Italië die wordt gemaakt van melk van koeien. Deze kaas lijkt een beetje op provolone en wordt ook volgens de pasta filata methode gemaakt. Met deze methode wordt de verse kaas in warm water wordt gelegd zodat hij goed kneedbaar is. Vervolgens wordt de kaas een paar keer uitgerekt en in een balletje gekneed.

    Scamorza komt oorspronkelijk uit het Zuiden van Italië maar tegenwoordig wordt hij ook in vele andere regio’s gemaakt. De naam van deze kaas komt van het werkwoord “scamozzare”, wat in het Italiaans “een ??deel weglaten” betekend. Dit komt weer van de handeling die de kaasmaker maakt door het bovenste deel van de wrongel af te breken en hem in een bolletje te rollen.

    Scamorza is de aller oudste kaas uit de geschiedenis van het Campania gebied, hier is men achter gekomen omdat in historische literatuur van de jaren 1600 afbeeldingen van deze kaas te vinden zijn. Volgens een mythe werd deze kaas per ongeluk uitgevonden tijdens het maken van Provolone die per ongeluk te zuur werd.

    Extra informatie

    Gewicht0.200 kg
    Land van herkomst

    Italië

    Melksoort

    Gepasturiseerd, Koemelk

    Structuur

    Harde kaas

    Smaaksterkte

    Mild

    Vetgehalte

    50+

    Schimmelkaas

    Nee

    Allergenen

    Koemelk, Lactose

    Lactosevrij

    Nee

    Vegetarisch of vegan

    Nee

    Verzending

    Nederland & België, Ongekoeld

    Ingrediënten: Gepasteuriseerde KOEMELK, zout, zuurteregelaar, kaascultuur, natuurlijke rook.

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Scamorza affumicata” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *