Pecorino Toscano

Vanaf 6,25

0 gram

Pecorino Toscano komt uit Italië en is een harde schapenkaas, hij is qua structuur vergelijkbaar met bijvoorbeeld een brokkelkaas.

Wissen

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Dipjes voor bij de kaas

Bij een borrel of kaasplankje hoort een heerlijk dipje die goed met kaas combineert. Wij hebben echte biologische fruit dipjes in leuke potjes. Die zijn niet alleen heel lekker maar zien er ook nog eens heel leuk uit!

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
GewichtNiet beschikbaar
Land van herkomst

Italië

Melksoort

Gepasturiseerd, Schapenmelk

Structuur

Harde kaas

Smaaksterkte

Mild, Pittig

Vetgehalte

30+

Schimmelkaas

Nee

Allergenen

Schapenmelk

Lactosevrij

Ja < 0.1gr per 100gr

Vegetarisch of vegan

Nee

Verzending

Ongekoeld, Wereldwijd

Gewicht

250g, 500g, 1kg, 3kg (Hele kaas)

Ingrediënten

Gepasteuriseerde schapenmelk, zout, dierlijk stremsel en melk culturen, E235, E172.
  • Omschrijving

    Doordat Pecorino Toscano lang rijpt verdwijnt het meeste vocht uit de kaas, hierdoor wordt hij iets droger en is het een goede kaas om te raspen. Kortom een heerlijke schapenkaas voor bij een mooie wijn.

    Pecorino Toscano is een lekkere schapenkaas uit Italië

    Pecorino Toscano is in het bezit van PDO keurmerk. Dit staat voor “protected destination of origin”.

    Als u een goed glas wijn drinkt dan is deze Toscaanse kaas één van de beste kazen om daarbij op tafel te hebben. Deze kaas wordt gemaakt met schapenmelk en dat geeft een pittige diepe smaak aan de kaas. Deze kaas kunt u overig perfect raspen.

    Pecorino Romano is perfect voor mensen met een lactose intolerantie.

    Kazen die lang rijpen hebben een lager lactose gehalte. Dit komt omdat de melksuikers in de kaas worden omgezet melkzuur. Pecorino is een harde kaas die lange tijd gerijpt is, aan het einde van dit proces is het lactose gehalte minder als 0,1 gram per 100 gram. Dit is voor het overgrote gedeelte van de mensen met lactose intolerantie geen enkel probleem.

    Pecorino Toscano online kopen

    Het kan nogal een gedoe zijn om alle winkels af te gaan om echte Italiaanse pecorino van goede kwaliteit te vinden. En dan betaalt u ook nog eens veel te veel geld. Het Hollands kaashuis haalt de kaas direct uit Italië bij de kaasmakers vandaan, en vervolgens versturen we hem direct door naar u. Hierdoor heeft u de goedkoopste pecorino van Nederland vers bezorgd. Dat scheelt tijd en geld!

    Overheerlijke pesto met Pecorino

    We delen zo nu en dan graag een lekker recept dat u kunt maken met onze producten. Met Pecorino is eindeloos te combineren, in salades, over pizza’s, carpaccio, vlees, vis en ga zo maar door. Maar wat ook heel lekker is pesto gemaakt van deze specialiteit. Wat heeft u hiervoor nodig?

    50 blaadjes basilicum
    2 tenen knoflook
    1 klein handje pijnboompitten
    Vers gemalen peper en zout
    6 eetlepels hele goede olijfolie (verkrijgbaar in onze shop)
    80 gram pecorino kaas (kan ook vervangen worden door parmezaanse kaas)

    Instructies:

    Neem een koekenpan en zet deze op een middellaag vuur zonder olie of boter. Het handje pijnboompitten mag in de pan wanneer deze op temperatuur is.

    Rooster de pitjes mooi donkerbruin van kleur. Maar pas wel op dat ze niet verbranden! Blijf ze dus regelmatig omscheppen. Neem nu een vijzel en gooi hier de basilicum blaadjes en extra virgine olijfolie in. U moet alle blaadjes fijn vijzelen tot een gladde massa ontstaat. Nu mogen ook de pecorino, vers gemalen peper en zout, knoflook teentjes en pijnboompitten erbij. Wederom goed fijn vijzelen tot het een mooie homogene massa is.

    Uw pesto met pecorino Toscano is nu klaar. Wel is het belangrijk dat u de pesto in de koelkast bewaard. Eventueel kunt u het zelfs invriezen.

    Serveertips
    Met vers gemaakte pesto maakt u de eenvoudigste gerechten spectaculair, wat dacht u van een broodje met boerenkaas en pesto? Ook op een toastje bij een gezellige borrel is hij perfect! Uiteraard kan het ook prima samen met de traditionele Italiaanse gerechten zoals pizza en pasta.
    De ultieme insider tip is de volgende: voordat u uw pizza in de oven doet kunt u de randjes even insmeren met pesto. Ik kan u garanderen dat er nooit meer een pizza korst blijft liggen!

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Pecorino Toscano” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.