Pecorino Romano

  • 5/5 (1 review)
Uit voorraad leverbaar
Vanaf 4,30 per 200 gram

Na het rijpen is het grootste gedeelte van het vocht uit de kaas verdwenen, hierdoor is hij perfect om te raspen. De schapenmelk geeft een pittige smaak aan de kaas, heerlijk voor bij een glas wijn.

(1 klantbeoordeling)
Wissen

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Dipjes voor bij de kaas

Bij een borrel of kaasplankje hoort een heerlijk dipje die goed met kaas combineert. Wij hebben echte biologische fruit dipjes in leuke potjes. Die zijn niet alleen heel lekker maar zien er ook nog eens heel leuk uit!

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Voor 10 uur besteld = vandaag bezorgd

Beschrijving

Pecorino Romano kopen is het aller voordeligst bij het Hollands kaashuis. Dit komt omdat wij deze kaas groot inkopen in Italië. Dit doen we bij onze vaste leverancier die de kaas nog maakt volgens het eeuwen oude recept. Een kaas met een intense smaak en een romige aroma. Heerlijk in blokjes of om te raspen.

Deze kaas heeft het PDO keurmerk gekregen (“protected destination of origin”) die alleen te verkrijgen is als de kaas gemaakt is in een specifieke regio. Dit keurmerk is in 1992 in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat alleen producten uit een bepaalde regio zichzelf deze naam kunnen toekennen.

In onze kennisbank hebben we een uitgebreid artikel geschreven over alles wat er maar valt te weten over Pecorino kazen

De Romeinen zweerden bij Pecorino Romano

Opvallend is de naam “Romano”, deze doet namelijk denken dat de kaas uit Rome komt. Niks is minder waar. De kaas was 2000 jaar geleden al erg populair onder de Romeinen en zij hebben deze dan ook flink geïmporteerd! Ze moesten er wel even op wachten, een Pecorino kaas wordt namelijk 14 maanden in de natuur gerijpt!

Welke andere varianten van de Pecorino kazen zijn er?

De “Romano” is maar één van de velen varianten die verkrijgbaar zijn van de Pecorino kaas. Naast de Pecorino Bolato is er ook een Pecorino Sardo, Pecorino Lucano, Pecorino Crotonese en Casu Marzu. Die laatste is verboden in de Europese Unie.

Overheerlijke pasta met Pecorino Romano

Deze kaas is niet alleen perfect voor bij een glas wijn, wat brood, balsamicoglazuur of een stuk peer of vijg, maar is de fundering van een authentiek Italiaans gerecht. Een Spaghetti cacio e pepe wordt bereid met spaghetti, Pecorino Romano kaas, peper en olijfolie. Het recept van de Allerhande voor deze overheerlijke pasta gaat als volgt:

  1. Kook 300 gram spaghetti beetgaar.
  2. Rasp de harde Pecorino Romano kaas in een bakje.
  3. Voeg versgemalen zwarte peper toe.
  4. Voeg 5 eetlepels spaghetti kookvocht toe aan het bakje met de harde kaas.
  5. Roer dit mengsel totdat je een dikke crème hebt.
  6. Giet de spaghetti af en bewaar nog één kopje kookvocht.
  7. Verhit een hapjespan met wat olijfolie.
  8. Voeg de spaghetti en de dikke crème aan de hapjespan toe.
  9. Roer de spaghetti in de hapjespan tot alles is bedekt met een laagje kaas.
  10. Voeg eventueel het bewaarde kopje kookvocht toe aan de pan.
  11. Tada! Je hebt nu een overheerlijke pasta voor 4 personen.

Wil je alles weten over de Pecorino kazen?

We hebben ook overheerlijke Pecorino Toscano en Pecorino met Truffel in ons assortiment.

Extra informatie

Gewicht0.2 kg
Land van herkomst

Italië

Melksoort

Gepasturiseerd, Schapenmelk

Structuur

Harde kaas

Smaaksterkte

Pittig

Vetgehalte

30+

Schimmelkaas

Nee

Allergenen

Schapenmelk

Lactosevrij

Ja < 0.1gr per 100gr

Vegetarisch of vegan

Nee

Verzending

Ongekoeld, Wereldwijd

Gewicht

200 gram, 250 gram, 500 gram, 1kg, 2kg, 3kg, 6kg, 12kg, 16kg (Halve kaas), 32kg (Hele kaas)

Gepasteuriseerde schapenmelk, zout, dierlijk stremsel en melk culturen, E235, E172.

1 beoordeling voor Pecorino Romano

  1. wzande

    Heerlijk, de Romeinen hadden gelijk.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *