Parmigiano Reggiano | Parmezaanse kaas
- 4/5 (1 review)
Maar liefst 24 maanden heeft Parmigiano Reggiano Parmezaanse kaas gerijpt. Deze heerlijke kaas komt uit noord Italië en is misschien wel een van de bekendste kazen ter wereld.
Beschrijving
Parmigiano Reggiano Parmezaanse kaas moet aan strenge eisen voldoen voordat het zijn keurmerk krijgt. Er is maar liefst 17 liter koemelk nodig om 1 kg kaas te maken. Heerlijk voor over de pasta of pizza.
Bij het Hollands kaashuis kun je de beste en goedkoopste Parmezaanse kaas kopen. Dit komt omdat wij zelf met een vrachtauto naar Italië rijden om deze kazen van 38 kilo op te halen. In ons kaashuis snijden we de kaas eerst netjes in puntjes tot het gewenste gewicht, daarna sturen we ze op naar onze klanten. Parmezaanse kaas kun je nergens anders in Nederland goedkoper vinden.
Wil je echt alles over Parmezaanse kaas weten, lees dan onze blog die gemaakt is door één van onze kaasmeesters.
Wat is het verschil tussen Grana Padano en Parmigiano Reggiano Parmezaanse kaas.
We gebruiken vaak de naam “Parmezaan” als we het over Italiaanse harde kaas hebben die we over onze pasta strooien. Maar er is een verschil tussen “Grana Padano” en “Parmigiano Reggiano” Parmezaanse kaas.
Beide kazen hebben het PDO keurmerk en worden volgens strikte regels geproduceerd. Daarom smaakt de kaas altijd hetzelfde, ongeacht van welke producent hij komt. Dus voordat u uw keuze maakt leggen wij graag uit wat het verschil is.
Houdt u er rekening mee dat alle kaas de naam “Parmezaan” kan dragen. Men kan bijvoorbeeld kaas op de noordpool maken en deze Parmezaan noemen. Dat betekend niet dat het ook daadwerkelijk Parmezaanse kaas is. Als we spreken over Parmigiano Reggiano dan weet u zeker dat de kaas in Italië geproduceerd is volgens het PDO keurmerk.
Alle Italiaanse kaas die u bij het Hollands kaashuis koopt is daarom gegarandeerd echte Parmezaan.
Grana Padano | Parmigiano Reggiano | |
Minimaal rijpingstijd | 9 maanden | 12 maanden |
Rijpingstijd bij Hollands kaashuis | 14 maanden | 24 maanden |
Regio volgens keurmerk | Heel Italie | Specifieke regio |
Parmigiano Reggiano is de beste kwaliteit Parmezaanse kaas. Bovendien is hij van betere kwaliteit omdat hij 10 maanden langer gerijpt is. Daardoor wordt Parmigiano Reggiano ook wel is de koning van de kazen genoemd.
Beide kazen zijn gemaakt van koemelk en hebben een harde structuur. Grana Padano moet echter minimaal 9 maanden gerijpt zijn volgens het keurmerk, Parmigiano Reggiano moet minimaal 12 maanden gerijpt zijn. Toch hebben de kazen in onze webshop hebben een stuk langer gerijpt, respectievelijk 14 en 24 maanden. Grana Padano kan in heel Italië geproduceerd worden. Parmigiano Reggiano enkel in Mantova provincie evenals de Emilia Romagna in Lombardije.
Smaakverschil
Het resultaat tussen deze 2 productie methodes maakt dat de kaas verschilt van smaak. Grana Padano is bijvoorbeeld een klein beetje zoeter van smaak, ook is de smaak iets minder geconcentreerd. Buiten het feit dat de smaken verschillen is het ook belangrijk op te merken dat Grana Padano minder kost per kilo.
Parmigiano Reggiano kopen
Als u nu uw bestelling plaats dan snijden wij uw kaas eerst vers van het mes, daarna wordt hij gekoeld naar u toe verzonden.
Parmigiano Reggiano kopen was nooit gemakkelijker. U bespaart namelijk veel geld door uw kaas online bij het Hollands kaashuis te kopen, want wij zijn gegarandeerd de goedkoopste kaas webshop van Nederland!
Extra informatie
Gewicht | 0,200 kg |
---|---|
Land van herkomst | Italië |
Melksoort | Koemelk, Rauwe melk |
Structuur | Harde kaas |
Smaaksterkte | Pittig |
Vetgehalte | 48+ |
Schimmelkaas | Nee |
Allergenen | Kippenei, Koemelk |
Lactosevrij | Ja < 0.1gr per 100gr |
Vegetarisch of vegan | Nee |
Verzending | Ongekoeld, Wereldwijd |
Gewicht | 200 gram, 250 gram, 300 gram, 400 gram, 500 gram, 1kg, 19kg (Halve kaas), 38kg (Hele kaas) |
KOEMELK, zout, stremsel, Lysozym (proteïne uit KIPPENEI)
1 beoordeling voor Parmigiano Reggiano | Parmezaanse kaas
Heeft u vragen??
Onze kaas experts staan voor u klaar!
Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.
H Breed –
Lekker, zoals parmezaan moet zijn! Volle smaak