Mascarpone

Vanaf 5,55

500 gram
(1 klantbeoordeling)

Bij het Hollands kaashuis hebben we veel verse Italiaanse producten, zoals deze verse mascarpone. Wat u ook wilt koken, wij hebben de verse kaas voor uw lekkerste gerecht.

Wissen

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht0.500 kg
Land van herkomst

Italië

Melksoort

Gepasturiseerd, Koemelk

Structuur

Zachte kaas

Smaaksterkte

Zacht

Vetgehalte

70+

Schimmelkaas

Nee

Allergenen

Koemelk, Lactose

Lactosevrij

Nee

Gewicht

500g, 2kg

Vegetarisch of vegan

Vegetarisch

Verzending

Gekoeld, Nederland & België

Ingrediënten

Gepasteuriseerde ROOM (koemelk, lactose), gepasteuriseerde KOEMELK, zuurteregelaar, MELKzuur
  • Omschrijving

    Een bakje met verse Italiaanse mascarpone

    Mascarpone wordt gemaakt van lichte room die van koemelk wordt gemaakt. Door een zuurteregelaar aan de room toe te voegen ontstaat dikke romige zuivel die makkelijk te smeren is.

    Mascarpone kopen gaat eenvoudig en snel. Voor 10:00 besteld is dezelfde dag in huis. Wij bezorgen de mascarpone gekoeld bij u thuis.

    De basis van tiramisu en pastasauzen

    Mascarpone is vooral bekend door zijn toepassing in tiramisu, het bekendste dessert van Italië. Verder is het terug te vinden in pasta en risotto. Het is een goede vervanger voor boter.

    Deze mascarpone komt direct uit Italië en is gemaakt volgens het authentieke recept. Mascarpone is een room soort en heeft daardoor een hoog vetgehalte, 42%.

    Wat is mascarpone?

    Mascarpone is een kaas soort. Het wordt voor het eerst ontdekt rond het jaar 1600 in de Lombardije regio vlakbij Milaan. Het product is een roomsoort en ontstaat door verse melk af te romen. Het is een verse kaas wat betekent dat het niet hoeft te rijpen en enkele weken houdbaar is.

    Mascarpone staat bekend omdat het in tiramisu gebruikt wordt. Wilt u thuis ook heerlijke tiramisu maken? Dan hebben wij het authentieke recept voor u.

    Zo maak je tiramisu

    Ingrediënten:

    300 gram van onze Italiaanse savoiardi lange vingers
    500 gram verse mascarpone
    4 eieren
    100 gram suiker
    300 gram koffie
    2 eetlepels rum
    Ongezoete cacaopoeder

    Instructies:

    Begin met het maken van de koffie. Hoe sterker u de koffie kunt zetten, hoe beter. Als de koffie klaar is dan gooit u er de 2 eetlepels rum doorheen. Als u liever een alcoholvrije versie maakt dan kunt u dit simpelweg achterwege laten. Laat het geheel afkoelen terwijl u de rest van het recept maakt.

    Haal het eiwit uit de 4 eieren en klop deze met een keukenmixer tot het luchtig is.

    Neem een aparte schaal en gooi hier de 4 eierdooiers in met de suiker. Mix dit geheel voor ongeveer 4 minuten. Hierna mag de verse mascarpone erdoorheen. Na de 4 minuten mag het eiwit erbij. Mix het geheel tot het glad en romig is.

    Nu gaan we aan de slag met de lange vingers. Dip de lange vingers in de koffie. Doe dit snel want de lange vinger mag niet teveel koffie opnemen. Hier wordt de tiramisu te vochtig van. De lange vingers mogen nu 1 voor 1 in een schaal.

    Gooi hierover de mascarpone.Blijf dit herhalen zodat u verschillende lagen maakt, net zoals bij een lasagne. Hierna kunt u de cacaopoeder over het geheel strooien.

    Laat de schaal minimaal 3 uur in de koelkast rusten. Voor een perfect resultaat kunt u het zelfs de dag ervoor maken. Eet smakelijk!

    1 beoordeling voor Mascarpone

    1. Sassa

      Merci

    Een beoordeling toevoegen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.