Mascarpone

Vanaf 4,50

(1 klantbeoordeling)

Bij het Hollands kaashuis hebben we veel verse Italiaanse producten, zoals deze verse mascarpone. Wat u ook wilt koken, wij hebben de verse kaas voor uw lekkerste gerecht.

Wissen

Omschrijving

Een bakje met verse Italiaanse mascarpone

Mascarpone wordt gemaakt van lichte room die van koemelk wordt gemaakt. Door een zuurteregelaar aan de room toe te voegen ontstaat dikke romige zuivel die makkelijk te smeren is.

Mascarpone kopen gaat eenvoudig en snel. Voor 09:00 besteld is dezelfde dag in huis. Wij bezorgen de mascarpone gekoeld bij u thuis.

Mogelijke verzending: Nederland en België
Type kaas:: Zachte kaas
Herkomst: Italië
Melksoort: Koe
Vetgehalte: 42%
Allergenen: Melk, Lactose
Vegetarisch: Ja
Rauwe melk: Nee
Lekker voor: Tiramisu
Eetbare korst: Geen korst

Ingrediënten: Gepasteuriseerde room, gepasteuriseerde melk, zuurteregelaar, melkzuur

De basis van tiramisu en pastasauzen

Mascarpone is vooral bekend door zijn toepassing in tiramisu, het bekendste dessert van Italië. Verder is het terug te vinden in pasta en risotto. Het is een goede vervanger voor boter.

Deze mascarpone komt direct uit Italië en is gemaakt volgens het authentieke recept. Mascarpone is een room soort en heeft daardoor een hoog vetgehalte, 42%.

Wat is mascarpone?

Mascarpone is een kaas soort. Het wordt voor het eerst ontdekt rond het jaar 1600 in de Lombardije regio vlakbij Milaan. Het product is een roomsoort en ontstaat door verse melk af te romen. Het is een verse kaas wat betekent dat het niet hoeft te rijpen en enkele weken houdbaar is.

Mascarpone staat bekend omdat het in tiramisu gebruikt wordt. Wilt u thuis ook heerlijke tiramisu maken? Dan hebben wij het authentieke recept voor u.

Zo maak je tiramisu

Ingrediënten:

300 gram van onze Italiaanse savoiardi lange vingers
500 gram verse mascarpone
4 eieren
100 gram suiker
300 gram koffie
2 eetlepels rum
Ongezoete cacaopoeder

Instructies:

Begin met het maken van de koffie. Hoe sterker u de koffie kunt zetten, hoe beter. Als de koffie klaar is dan gooit u er de 2 eetlepels rum doorheen. Als u liever een alcoholvrije versie maakt dan kunt u dit simpelweg achterwege laten. Laat het geheel afkoelen terwijl u de rest van het recept maakt.

Haal het eiwit uit de 4 eieren en klop deze met een keukenmixer tot het luchtig is.

Neem een aparte schaal en gooi hier de 4 eierdooiers in met de suiker. Mix dit geheel voor ongeveer 4 minuten. Hierna mag de verse mascarpone erdoorheen. Na de 4 minuten mag het eiwit erbij. Mix het geheel tot het glad en romig is.

Nu gaan we aan de slag met de lange vingers. Dip de lange vingers in de koffie. Doe dit snel want de lange vinger mag niet teveel koffie opnemen. Hier wordt de tiramisu te vochtig van. De lange vingers mogen nu 1 voor 1 in een schaal.

Gooi hierover de mascarpone.Blijf dit herhalen zodat u verschillende lagen maakt, net zoals bij een lasagne. Hierna kunt u de cacaopoeder over het geheel strooien.

Laat de schaal minimaal 3 uur in de koelkast rusten. Voor een perfect resultaat kunt u het zelfs de dag ervoor maken. Eet smakelijk!

Artikelnummer: 12040 Categorieën: ,

1 beoordeling voor Mascarpone

  1. Sassa

    Merci

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.