Buffel parmezaan sovrano | Parmezaanse kaas

  Vanaf 6,00

  Deze karakteristieke Italiaanse Parmezaan wordt gemaakt van verse buffelmelk. Deze kaas is 2 jaar gerijpt en is daardoor hard van structuur, ideaal dus om te raspen.

  Wissen

  Kaaspapier

  Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

  Dipjes voor bij de kaas

  Bij een borrel of kaasplankje hoort een heerlijk dipje die goed met kaas combineert. Wij hebben echte biologische fruit dipjes in leuke potjes. Die zijn niet alleen heel lekker maar zien er ook nog eens heel leuk uit!

  Productprijs
  Aanvullende opties totaal:
  Bestelling totaal:
  Voor 10 uur besteld = vandaag bezorgd

  Beschrijving

  Sovrano buffel parmezaan heeft een hoger vetpercentage dan normale Parmezaan. Dit komt omdat het vetpercentage van buffelmelk hoger is, hierdoor is de kaas lekker romig.

  Wat is Sovrano buffel parmezaan

  Sovrano buffel Parmezaan bevat al de goede ingrediënten die een normale Parmezaan ook heeft. Het grote verschil is de melk, Sovrano wordt gemaakt met een mix van buffel en koemelk, omdat het vetpercentage van buffel melk hoger is, wordt de kaas veel romiger. De kaas is een stuk exclusiever en dat proeft u. Het houden van buffels is immers ook iets ingewikkelder als normale melk koeien. In het kort kunnen we dus zeggen dat Sovrano een hele luxe versie is van normale Parmezaanse kaas.

  Het verschil tussen alle Parmezaanse kazen.

  Het kan ingewikkeld zijn om alle Italiaanse kazen uit elkaar te houden, maar wij houden het graag simpel en leggen u overzichtelijk uit wat Sovrano buffel parmezaan is.

  De naam “Parmezaan” wordt eigenlijk voor alle harde Italiaanse kazen gebruikt. Toch is er een groot verschil tussen Sovrano, Grana Padano en Parmigiano Reggiano.

  Alle 3 hebben ze het PDO keurmerk en worden ze volgens strikte recepten geproduceerd. Het Parmezaanse kaas consortium overziet dat de kaas op dezelfde manier gemaakt wordt, ongeacht van welke producent hij ook komt. Om alles overzichtelijk te houden leggen wij graag uit wat de verschillen zijn.

  Wil je echt alles leren over Italiaanse kazen, klik dan hier voor onze blog!

  Belangrijk om te weten

  Ongeacht van waar men kaas produceert mag hij de naam “Parmezaan” dragen. Men kan bij wijze van spreken kaas op de zuidpool maken en deze daarna de naam Parmezaan geven. Maar dat betekend niet dat hij het PDO keurmerk heeft. Als we spreken over Sovrano buffel parmezaan dan weet u zeker dat de kaas in Italië geproduceerd is volgens het PDO keurmerk.

  Grana PadanoParmigiano ReggianoSovrano buffel parmezaan
  Minimaal rijpingstijd9 maanden12 maanden12 maanden
  Rijpingstijd bij Hollands kaashuis14 maanden24 maanden24 maanden
  Regio volgens keurmerkHeel ItaliëSpecifieke regioSpecifieke regio
  MelkKoeKoeBuffel en koe

  Sovrano buffel is de hoogste kwaliteit Parmezaanse kaas die van buffel melk wordt gemaakt. Hij is 10 maanden langer gerijpt als Grana Padano. Sovrano buffel parmezaan is vergelijkbaar met Parmigiano Reggiano, maar dan gemaakt van buffel melk. Daarom is deze kaas is een absolute delicatesse.

  Grana Padano moet minimaal 9 maanden gerijpt zijn volgens het keurmerk, Parmigiano Reggiano moet minimaal 12 maanden gerijpt zijn, en dat geldt ook voor de Sovrano. De kazen in onze webshop hebben een stuk langer gerijpt, respectievelijk 14 en 24 maanden. Grana Padano kan in heel Italië geproduceerd worden. Parmigiano Reggiano en Sovrano zijn gebonden aan specifieke regio’s.

  Smaak verschil tussen buffel melk en koe melk

  Er is zijn 7 grote verschillen tussen hoe buffel en koe melk smaakt.

  1. Koemelk heeft een lager vetpercentage dan die van de buffel. Daarom is hij iets lichter van smaak en wat makkelijker verteerbaar.

  2. Buffel melk is dikker en romiger als koemelk. De producten die er van gemaakt worden zijn dus iets machtiger. In de Indiase keuken wordt de melk veel toegepast.

  3. Buffelmelk kan van nature langer bewaard worden door een hogere hoeveelheid peroxidase. Dit is een enzym dat van nature in de melk aanwezig is. Verse koemelk moet vaak binnen 2 dagen geconsumeerd worden, buffelmelk kunt u iets langer bewaren.

  4. Koemelk bevat meer water als buffelmelk.

  Extra informatie

  GewichtNiet beschikbaar
  Land van herkomst

  Italië

  Melksoort

  Buffelmelk, Koemelk, Rauwe melk

  Structuur

  Harde kaas

  Smaaksterkte

  Mild

  Vetgehalte

  48+

  Schimmelkaas

  Nee

  Allergenen

  Buffelmelk, Kippenei, Koemelk

  Lactosevrij

  Ja < 0.1gr per 100gr

  Vegetarisch of vegan

  Nee

  Verzending

  Ongekoeld, Wereldwijd

  Gewicht

  200 gram, 250 gram, 500 gram, 1kg, 19kg (Halve kaas), 38kg (Hele kaas)

  BUFFELMELK, KOEMELK, zout, stremsel, Lysozym (proteïne uit KIPPENEI)

  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Wees de eerste om “Buffel parmezaan sovrano | Parmezaanse kaas” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *