Buffel parmezaan sovrano | Parmezaanse kaas

Uit voorraad leverbaar
From 4,50 per 100 gram

Sovrano buffel Parmezaan bevat al de goede ingrediënten die een normale Parmezaan ook heeft. Het grote verschil is de melk, Sovrano wordt gemaakt met een mix van buffel en koemelk, omdat het vetpercentage van buffel melk hoger is, wordt de kaas veel romiger. De kaas is een stuk exclusiever en dat proeft u. Het houden van buffels is immers ook iets ingewikkelder als normale melk koeien. In het kort kunnen we dus zeggen dat Sovrano een hele luxe versie is van normale Parmezaanse kaas.

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Vandaag besteld = morgen in huis

Beschrijving

Sovrano buffel parmezaan heeft een hoger vetpercentage dan normale Parmezaan. Dit komt omdat het vetpercentage van buffelmelk hoger is, hierdoor is de kaas lekker romig.

Wat is Sovrano buffel parmezaan

Sovrano buffel Parmezaan bevat al de goede ingrediënten die een normale Parmezaan ook heeft. Het grote verschil is de melk, Sovrano wordt gemaakt met een mix van buffel en koemelk, omdat het vetpercentage van buffel melk hoger is, wordt de kaas veel romiger. De kaas is een stuk exclusiever en dat proeft u. Het houden van buffels is immers ook iets ingewikkelder als normale melk koeien. In het kort kunnen we dus zeggen dat Sovrano een hele luxe versie is van normale Parmezaanse kaas.

Het verschil tussen alle Parmezaanse kazen.

Het kan ingewikkeld zijn om alle Italiaanse kazen uit elkaar te houden, maar wij houden het graag simpel en leggen u overzichtelijk uit wat Sovrano buffel parmezaan is.

De naam “Parmezaan” wordt eigenlijk voor alle harde Italiaanse kazen gebruikt. Toch is er een groot verschil tussen Sovrano, Grana Padano en Parmigiano Reggiano.

Alle 3 hebben ze het PDO keurmerk en worden ze volgens strikte recepten geproduceerd. Het Parmezaanse kaas consortium overziet dat de kaas op dezelfde manier gemaakt wordt, ongeacht van welke producent hij ook komt. Om alles overzichtelijk te houden leggen wij graag uit wat de verschillen zijn.

Wil je echt alles leren over Italiaanse kazen, klik dan hier voor onze blog!

Belangrijk om te weten

Ongeacht van waar men kaas produceert mag hij de naam “Parmezaan” dragen. Men kan bij wijze van spreken kaas op de zuidpool maken en deze daarna de naam Parmezaan geven. Maar dat betekend niet dat hij het PDO keurmerk heeft. Als we spreken over Sovrano buffel parmezaan dan weet u zeker dat de kaas in Italië geproduceerd is volgens het PDO keurmerk.

Grana PadanoParmigiano ReggianoSovrano buffel parmezaan
Minimaal rijpingstijd9 maanden12 maanden12 maanden
Rijpingstijd bij Hollands kaashuis14 maanden24 maanden24 maanden
Regio volgens keurmerkHeel ItaliëSpecifieke regioSpecifieke regio
MelkKoeKoeBuffel en koe

Sovrano buffel is de hoogste kwaliteit Parmezaanse kaas die van buffel melk wordt gemaakt. Hij is 10 maanden langer gerijpt als Grana Padano. Sovrano buffel parmezaan is vergelijkbaar met Parmigiano Reggiano, maar dan gemaakt van buffel melk. Daarom is deze kaas is een absolute delicatesse.

Grana Padano moet minimaal 9 maanden gerijpt zijn volgens het keurmerk, Parmigiano Reggiano moet minimaal 12 maanden gerijpt zijn, en dat geldt ook voor de Sovrano. De kazen in onze webshop hebben een stuk langer gerijpt, respectievelijk 14 en 24 maanden. Grana Padano kan in heel Italië geproduceerd worden. Parmigiano Reggiano en Sovrano zijn gebonden aan specifieke regio’s.

Smaak verschil tussen buffel melk en koe melk

Er is zijn 7 grote verschillen tussen hoe buffel en koe melk smaakt.

1. Koemelk heeft een lager vetpercentage dan die van de buffel. Daarom is hij iets lichter van smaak en wat makkelijker verteerbaar.

2. Buffel melk is dikker en romiger als koemelk. De producten die er van gemaakt worden zijn dus iets machtiger. In de Indiase keuken wordt de melk veel toegepast.

3. Buffelmelk kan van nature langer bewaard worden door een hogere hoeveelheid peroxidase. Dit is een enzym dat van nature in de melk aanwezig is. Verse koemelk moet vaak binnen 2 dagen geconsumeerd worden, buffelmelk kunt u iets langer bewaren.

4. Koemelk bevat meer water als buffelmelk.

Extra informatie

Gewicht0,100 kg
Land van herkomst

Italië

Melksoort

Buffelmelk, Koemelk, Rauwe melk

Structuur

Harde kaas

Smaaksterkte

Mild

Vetgehalte

48+

Schimmelkaas

Nee

Allergenen

Buffelmelk, Kippenei, Koemelk

Lactosevrij

Ja < 0.1gr per 100gr

Vegetarisch of vegan

Nee

Verzending

Ongekoeld, Wereldwijd

Gewicht

100 gram, 200 gram, 250 gram, 500 gram, 1kg

BUFFELMELK, KOEMELK, zout, stremsel, Lysozym (proteïne uit KIPPENEI)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Buffel parmezaan sovrano | Parmezaanse kaas” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heeft u vragen??

Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.