Grana Padano Parmezaanse kaas

XXX

500g voor  7,95

Wissen

Grana Padano Parmezaanse kaas is de meest gebruikte parmezaan in Nederland, Grana Padano Original . De kaas is maar liefst 14 maanden gerijpt.

Deze heerlijke Grana Padano komt uit noord Italië, het thuisfront van de Parmezaanse kaas. Het is één van de bekendste kazen ter wereld! Echte Parmezaan moet aan strenge eisen voldoen voordat het zijn keurmerk krijgt. Er is maar liefst 17 liter koemelk nodig om 1 kg kaas te maken. Heerlijk voor over de pasta of pizza.

Mogelijke verzending:: Wereldwijd
Gekoelde verzending:: Is niet nodig, kaas is vacuüm verpakt
Type kaas:: Harde kaas
Herkomst: Italië
Melksoort: Koe
Vetgehalte: 30+
Allergenen: Melk, ei, Lactose minder als 0,1 gram per 100 gram.
Vegetarisch: Nee
Rauwe melk: Ja
Lekker voor: Pasta of salade
Eetbare korst: Nee

Ingrediënten: Koeienmelk, zout, stremsel, Lysozym (proteïne uit kippenei)

Grana Padano Parmezaanse kaas is de bekendste kaas ter wereld

Kaas is over de hele wereld geliefd, en val al deze kazen is Grana Padano Parmezaanse kaas de aller bekendste. Het moet toegegeven worden dat de mozzarella kaas op de hielen volgt. Italië is en blijft de grootmeester in het maken van kaas. Wat oude kaas voor de Nederlander is dat is Parmezaanse kaas voor de Italiaan. Parmezaanse kaas gaat dan ook overal overheen, pizza, pasta, salade, carpaccio of gewoon zo uit de hand.

Waar u ook ter wereld komt, overal weten ze wat Parmezaanse kaas is!

Echte Italiaanse Parmezaanse kaas

Een tank van 646 liter om 1 Parmezaanse kaas te maken

Het feit dat de kaas zo populair is brengt ook problemen met zich mee. Net zoals Goudse kaas heeft deze kaas te maken met veel namaak producten. Echte Parmezaan wordt in Italië gemaakt volgens strikte regels.

Veel kaas producenten zijn jaloers op dit succes en maken kaas die er op lijkt. Dit kan zomaar de geraspte kaas zijn die u over uw pasta strooit. Bij het Hollands kaashuis bent u er zeker van dat u echte Italiaanse Parmezaanse kaas koopt. Wij bezoeken namelijk regelmatig de productie locatie van onze kaas. Dit is in het platteland, vlakbij de stad Verona.

Deze stad is bekend omdat het verhaal van Romeo en Julia zich daar heeft afgespeeld. In deze productie locatie wordt de melk in enorme koperen tanks gemengd met het stremsel. Er is 17 liter melk nodig voor een kilo kaas. Een heel wiel (dit is een andere naam voor een hele kaas) is 38 kilogram.

Voor 1 wiel is dus 646 liter melk nodig.

Het keurmerk “Consorzio Tutela Grana Padano” 

De naam “Grana Padano Parmezaanse kaas” komt van het Italiaanse woord Grana, dat naar de brokkelige textuur verwijst. Padano verwijst naar de Itaiaanse regio Padania. Deze kaas is beschermd door het “Consorzio Tutela Grana Padano”. Deze organisatie ziet er op toe dat alle kazen volgens hun traditionele richtlijnen worden gemaakt. Alleen dan krijgt de kaas het Grana Padano certificaat.

Controleurs van deze organisatie kunnen op ieder moment binnenstappen bij de producenten en een steekproef doen. Indien de kaas niet aan de top eisen voldoet dan wordt de hele batch afgekeurd. Omdat de eisen zo hoog zijn gebeurt dit regelmatig. De kaas wordt dan niet weggegooid maar verkocht als merkloze Parmezaanse kaas, of bijvoorbeeld verwerkt in kant en klaar maaltijden.

Zoals gezegd, bij het Hollands kaashuis bent u er zeker van dat u altijd Parmezaanse kaas koopt met dit keurmerk. Dus begin nu met online Parmezaanse kaas kopen in onze online webshop!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Grana Padano Parmezaanse kaas” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *