Munster Marikel
Vanaf €4,95 per 190 gramDe oorsprong van de kaas ligt in de 7de eeuw toen de monniken deze kaas produceerden in Frankrijk. In deze tijd was kaas maken een manier om iets nuttigs met de melk te doen voordat deze over de houdbaarheidsdatum was.
Beschrijving
Verse Franse Munster Marikel kaas
Munster Marikel is een zachte gewassen korstkaas.
Deze kaas wordt vandaag de dag nog steeds geproduceerd in de Munster vallei volgens de authentieke methode. In de Munster vallei zijn ongeveer 40 kaasmakers die deze kaas nog produceren. De kaas heeft hierom ook een AOC keurmerk (appellation d’origine contrôlée).
Omdat de smaak van de melk het jaar door wisselt raden de kaasmakers van deze heerlijke kaas hem aan te eten tussen Mei en oktober. Maar ook hierbuiten is deze kaas zeker het proberen waard!
Hoe eet je Munster kaas?
Normaal wordt de kaas gegeten in combinatie met vers brood. Maar u de kaas ook combineren in een maaltijd. Hij past het beste bij aardappelen en groene salades. Het is een kaas die goed combineert met alledaagse gerechten.
In Frankrijk wordt een een traditioneel gerecht met deze kaas gemaakt, Siesskas. Dit is een combinatie met verse room, suiker en kers.
Hoe wordt Munster kaas gemaakt?
Er komt 5 liter melk aan te pas om een Munster kaasje te maken. De kaas wordt gemaakt in ochtend met melk die de vorige dag is afgeroomd. Nadat de kaas tot 32 graden Celsius is verhit wordt het stremsel toegevoegd. In de uren hierna scheid de wrongel zich van de wei. Het vocht wordt afgegoten en van de wrongel maakt men de kaas.
Munster kaas kopen? Holland kaashuis heeft de allerlekkerste kaas uit Frankrijk
Extra informatie
Gewicht | 0.190 kg |
---|---|
Land van herkomst | Frankrijk |
Melksoort | Koemelk, Rauwe melk |
Structuur | Zachte kaas |
Smaaksterkte | Mild |
Vetgehalte | 60+ |
Schimmelkaas | Nee |
Allergenen | Koemelk, Lactose |
Lactosevrij | Nee |
Vegetarisch of vegan | Nee |
Verzending | Gekoeld, Nederland & België |
Gewicht | 190 gram (kwart kaas), 375 gram (halve kaas), 750 gram (hele kaas) |
Rauwe KOEMELK, MELKZUURfermenten, stremsel, zout.
Heeft u vragen?
Onze kaas experts staan voor u klaar!
Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.