Munster Marikel

    Uit voorraad leverbaar Gekoeld geleverd
    Vanaf 8,10 per 375 gram

    De oorsprong van de kaas ligt in de 7de eeuw toen de monniken deze kaas produceerden in Frankrijk. In deze tijd was kaas maken een manier om iets nuttigs met de melk te doen voordat deze over de houdbaarheidsdatum was.

    Wissen

    Kaaspapier

    Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

    Dipjes voor bij de kaas

    Bij een borrel of kaasplankje hoort een heerlijk dipje die goed met kaas combineert. Wij hebben echte biologische fruit dipjes in leuke potjes. Die zijn niet alleen heel lekker maar zien er ook nog eens heel leuk uit!

    Productprijs
    Aanvullende opties totaal:
    Bestelling totaal:
    Vandaag besteld = morgen in huis

    Beschrijving

    Verse Franse Munster Marikel kaas

    Munster Marikel is een zachte gewassen korstkaas.

    Deze kaas wordt vandaag de dag nog steeds geproduceerd in de Munster vallei volgens de authentieke methode. In de Munster vallei zijn ongeveer 40 kaasmakers die deze kaas nog produceren. De kaas heeft hierom ook een AOC keurmerk (appellation d’origine contrôlée).

    Omdat de smaak van de melk het jaar door wisselt raden de kaasmakers van deze heerlijke kaas hem aan te eten tussen Mei en oktober. Maar ook hierbuiten is deze kaas zeker het proberen waard!

    Hoe eet je Munster kaas?

    Normaal wordt de kaas gegeten in combinatie met vers brood. Maar u de kaas ook combineren in een maaltijd. Hij past het beste bij aardappelen en groene salades. Het is een kaas die goed combineert met alledaagse gerechten.

    In Frankrijk wordt een een traditioneel gerecht met deze kaas gemaakt, Siesskas. Dit is een combinatie met verse room, suiker en kers.

    Hoe wordt Munster kaas gemaakt?

    Er komt 5 liter melk aan te pas om een Munster kaasje te maken. De kaas wordt gemaakt in ochtend met melk die de vorige dag is afgeroomd. Nadat de kaas tot 32 graden Celsius is verhit wordt het stremsel toegevoegd. In de uren hierna scheid de wrongel zich van de wei. Het vocht wordt afgegoten en van de wrongel maakt men de kaas.

    Munster kaas kopen? Holland kaashuis heeft de allerlekkerste kaas uit Frankrijk

    Extra informatie

    Gewicht0.375 kg
    Land van herkomst

    Frankrijk

    Melksoort

    Koemelk, Rauwe melk

    Structuur

    Zachte kaas

    Smaaksterkte

    Mild

    Vetgehalte

    60+

    Schimmelkaas

    Nee

    Allergenen

    Koemelk, Lactose

    Lactosevrij

    Nee

    Vegetarisch of vegan

    Nee

    Verzending

    Gekoeld, Nederland & België

    Gewicht

    375 gram (halve kaas), 750 gram (hele kaas)

    Rauwe KOEMELK, MELKZUURfermenten, stremsel, zout.

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Munster Marikel” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *