Morbier kaas

    Uit voorraad leverbaar Gekoeld geleverd
    Vanaf 5,10 per 250 gram

    Dit is een halfzachte kaas die wordt gemaakt van koemelk. Het is een traditionele kaas die is onstaan in het dorpje Morbier in de Jura, waar hij uiteraard zijn naam aan te danken heeft. De kaas heeft een ivoorkleur en is zacht en elastisch.

    Wissen

    Kaaspapier

    Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

    Dipjes voor bij de kaas

    Bij een borrel of kaasplankje hoort een heerlijk dipje die goed met kaas combineert. Wij hebben echte biologische fruit dipjes in leuke potjes. Die zijn niet alleen heel lekker maar zien er ook nog eens heel leuk uit!

    Productprijs
    Aanvullende opties totaal:
    Bestelling totaal:
    Vandaag besteld = morgen in huis

    Beschrijving

    Morbier kaas

    U herkent Morbier kaas onmiddellijk aan de donkere ader die horizontaal door de kaas loopt. Vroeger werd deze kaas gemaakt met een laag ochtend- en een laag avondmelk, die werden gescheiden door een laagje as en zout. Tegenwoordig wordt er een mengsel van beide soorten melk gebruikt, maar de kenmerkende ader is nog steeds aanwezig. De kaas heeft ongeveer 45 dagen tot 3 maanden nodig om volledig te rijpen met een gelige, vochtige en leerachtige korst.

    De verschillende melkingen geven de kaas een rijke, intense smaak. Avondmelk smaakt sterker en nootachtiger dan ochtendmelk en dat proeft u terug in deze kaas. Hoewel de kaas romig is, heeft Morbier ook een licht pikant tintje. Het laagje as is smaakneutraal. Dit laagje werd oorspronkelijk toegevoegd om de zuivel tussen de melkingen door te beschermen tegen insecten.

    Morbier is lekker op een kaasplankje, maar kan ook gesmolten worden. Deze kaas is ook geschikt voor het racletten.

    Kaas met een keurmerk

    Deze kaas heeft sinds 1998 het keurmerk AOC/AOP. Door kaas met dit keurmerk te kopen weet u zeker dat de Morbier is gemaakt met melk van koeien die gras, hooi en kruiden uit de Jura hebben gegeten.

    Ook de Morbier van Hollands Kaashuis komt uit Franche-Conté, de regio waar het departement Jura zich in bevindt. Deze en vele andere Franse kazen bestelt u eenvoudig online in onze webshop.

     

     

     

    Extra informatie

    Gewicht0.250 kg
    Land van herkomst

    Frankrijk

    Melksoort

    Koemelk, Rauwe melk

    Structuur

    Zachte kaas

    Smaaksterkte

    Mild

    Vetgehalte

    45+

    Schimmelkaas

    Nee

    Allergenen

    Koemelk, Lactose

    Lactosevrij

    Nee

    Vegetarisch of vegan

    Nee

    Verzending

    Gekoeld, Nederland & België

    Gewicht

    250 gram, 500 gram, 1kg

    Rauwe KOEMELK, zout, zuursel, stremsel (dierlijk), plantaardige koolstof (E153).

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Morbier kaas” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *