Shropshire blue

Vanaf 7,15

250 gram

Net als de Stilton, komt de Shropshire blue oorspronkelijk uit Nottinghamshire. De kaas heeft een sterke, romige smaak en is goed te combineren met gedroogd fruit of whisky.

Wissen

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Dipjes voor bij de kaas

Bij een borrel of kaasplankje hoort een heerlijk dipje die goed met kaas combineert. Wij hebben echte biologische fruit dipjes in leuke potjes. Die zijn niet alleen heel lekker maar zien er ook nog eens heel leuk uit!

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht0.250 kg
Land van herkomst

Verenigd Koninkrijk

Melksoort

Gepasturiseerd, Koemelk

Structuur

Zachte kaas

Smaaksterkte

Pittig

Vetgehalte

48+

Schimmelkaas

Ja

Allergenen

Koemelk, Lactose

Lactosevrij

Nee

Vegetarisch of vegan

Vegetarisch

Verzending

Gekoeld, Nederland & België

Gewicht

250 gram, 500 gram, 1kg, 4 kg (Halve kaas), 8kg (Hele kaas)

Ingrediënten

Gepasteuriseerde KOEMELK, zout, kleurstof (E160b), microbieel stremsel, blauwschimmelcultuur, zuursel
  • Omschrijving

    De unieke oranje kleur van Shropshire blue ontstaat doordat er annatto wordt toegevoegd aan de gepasteuriseerde koemelk.

    Historie van Shropshire blue

    Shropshire blue en de meeste andere blauwe kazen werden vroeger in grotten gemaakt, daar is de schimmel van nature aanwezig. Het gerucht gaat dat de schimmelkaas per ongeluk is ontdekt, maar de unieke smaak en uitstekende voedingswaarde zorgde ervoor dat men hem bleef produceren.

    Deze specifieke Engelse kaas is ontdekt door een groep lokale melkveehouders uit de regio Nottinghamshire in Engeland. Uit passie voor hun vak, en die liefde voor kaas, hebben zij deze kaas ontdekt in 1920 in het stadje Belvoir.

    Hoe smaakt de kaas

    Nadat de wrongel klaar is wordt de kaas in de vormen gemaakt, waarin hij over langere tijd uit lekt. Hierdoor blijft de structuur intact en het resultaat is een mooie romige textuur als de kazen gerijpt zijn. Toch heeft de kaas door de blauwschimmel een kruidige bijsmaak.

    Na het rijpen is de kaas dan ook brokkel achtig van structuur, maar toch erg delicaat. De kaas heeft alle goede kwaliteiten van een blauwschimmelkaas. Vol van smaak, licht kruidig, hartige zoetheid, met een indrukwekkende aroma.

    Het verschil met Blue Stilton

    Het verschil met blue stilton is niet reusachtig groot, de kaas is in grote lijnen hetzelfde. Aan Shropshire Blue wordt annato toegevoegd, dit is een natuurlijke kleurstof die wordt verkregen uit een zuid Amerikaanse plant. Dat geeft de kaas een milde kruidige smaak, en maakt de textuur iets zachter.

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Shropshire blue” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.