Clotted cream

14,20

454 gram

Clotted cream is een traditionele room uit groot Brittannië. Het heeft een gladde en volle structuur en is wit geel van kleur. Het is uitgevonden in Engeland en wordt tot vandaag de dag enorm veel gegeten.

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht0.454 kg
Land van herkomst

Verenigd Koninkrijk

Melksoort

Gepasturiseerd, Koemelk

Structuur

Zachte kaas

Smaaksterkte

Zacht

Vetgehalte

70+

Schimmelkaas

Nee

Allergenen

Koemelk, Lactose

Lactosevrij

Nee

Vegetarisch of vegan

Vegetarisch

Verzending

Gekoeld, Nederland & België

Gewicht

454 gram, 1kg

Ingrediënten

Gepasteuriseerde ROOM, gemaakt van KOEMELK.
  • Omschrijving

    Clotted cream

    Clotted cream wordt gemaakt van verse volle Engelse melk en is de basis voor een heerlijke high tea! Om echte Engelse authentieke room genoemd te mogen worden moet het minimaal 55% botervet bevatten. Door de melk een paar uur langzaam te verwarmen drijft de room naar boven toe. Hier klontert het, vandaar de naam “geklonterde kaas”.

    Inhoud: 454 gram

    De room wordt van de bovenkant van de melk afgeroomd en verpakt. Het moet gekoeld bewaard worden en daarom bezorgen we het ook gekoeld bij u thuis.

    Waar eet ik het bij?

    Het is ontzetten lekker bij scones, high tea’s en bessen. Voor een high tea is is het echt echt onmisbaar.

    Recept voor shortbread koekjes met clotted cream

    Voor dit heerlijke recept heb je 80 gram nodig van deze heerlijke room. Verder kun je de volgende dingen in je winkelmandje doen:
    125 gram gezouten roomboter
    100 gram suiker
    300 gram caputo rode bloem
    1 theelepel vanille extract
    Aan de slag!

    Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Als u een hete luchtoven heeft dan kunt u hem 20 graden lager zetten. Gooi de boter, clotted cream en suiker in de keukenmachine en mix alles goed samen tot het lekker luchtig is. Zodra het mooi luchtig is kan de vanille en caputo bloem erdoorheen.

    Rol het deeg samen tot een bal en wikkel hem in huishoud folie. Sla de bal nu een beetje plat zodat hij in de koelkast past. Hij moet minimaal een uurtje blijven rusten.

    Haal hierna het deeg uit de koeling en rol het op wat extra bloem plat tot de dikte van uw pink. U kunt er nu met vormpjes of met een mes koekjes van maken. De koekjes mogen 10 tot 12 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Een goede serveertip is om de koekjes te dippen in clotted cream voordat u ze opeet!

    Artikelnummer: 12058 Categorieën: , , Tag:

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Clotted cream” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.