Emmentaler kaas

Vanaf 3,70

200 gram
(1 klantbeoordeling)

Deze kaas is met zijn grote gaten de bekendste kaas van Zwitserland. De romige kaas heeft een bitter tintje en is vooral bekend doordat hij een vast ingrediënt in kaasfondue is.

Wissen

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht0.20 kg
Land van herkomst

Frankrijk, Zwitserland

Melksoort

Gepasturiseerd, Koemelk

Structuur

Harde kaas

Smaaksterkte

Zacht

Vetgehalte

48+

Schimmelkaas

Nee

Allergenen

Koemelk

Lactosevrij

Ja < 0.1gr per 100gr

Vegetarisch of vegan

Vegetarisch

Verzending

Ongekoeld, Wereldwijd

Gewicht

200 gram, 250 gram, 300 gram, 400 gram, 500 gram, 1kg, 85 kg (hele kaas), 42,5 kg (halve kaas)

Ingrediënten

Gepasteuriseerde KOEMELK, zout, microbiologisch stremsel.
  • Omschrijving

    Emmentaler kaas kopen

    Emmentaler kaas is de eindbaas van de Zwitserse en Franse kazen. Het is een heerlijke half harde kaas van koemelk, ook wel bekend als “gatenkaas”. Emmentaler wordt in zowel Zwitserland als Frankrijk geproduceerd.

    Bij het Hollands kaashuis hebben we soms Zwitserse en soms Franse Emmentaler op voorraad, het is dus mogelijk dat u één van beide ontvangt. We kunnen helaas niet op voorhand vertellen welke variant.

    Een klassieker uit de Bergen

    Emmentaler is een 46+ kaas, Dat houdt in dat de kaas 27% vet bevat, en hierdoor is hij vol van smaak. De kaas wordt herkend aan zijn grote gaten die ontstaan tijdens het rijpen. Een hele Emmentaler kaas is erg groot, met een doorsnede van bijna een meter is deze kaas een echte reus.

    Wilt u alles weten over deze klassieker, wij hebben alle vragen op een rijtje gezet in onze blog.

    Een heerlijke smaak

    Deze half harde kaas gemaakt van koeienmelk is ontzettend lekker. Ook bevat de kaas veel calcium. Calcium is goed voor de botten. De kaas is heel erg goed te smelten en daardoor ideaal in een kaas fondue. Wij hebben het traditionele recept voor Zwitserse kaas fondue en die vindt u hier.

    Emmentaler is een traditionele kaas

    Emmentaler kaas dankt zijn naam aan het dal waar hij vandaan komt. Dit dal ligt aan de rivier “Emme” in Bern. Om 1 kg kaas te maken is ongeveer 12 kilo melk nodig. De melk wordt sinds de 13e eeuw in dit dal gemaakt. Het is de oudste kaas van Zwitserland heeft een belangrijke plaats in de Zwitserse en Franse cultuur.

    De kaas die in deze regio gemaakt wordt is gecertificeerd met het AOP keurmerk, wat staat voor “Appelation d’origine protégée“. Er zijn veel vereisten aan dit keurmerk, hierdoor garandeert deze organisatie dat alles kazen met hun keurmerk echte authentieke kazen zijn. De Emmentaler van het Hollands kaashuis voldoet uiteraard aan het AOP keurmerk.

    Geschikt voor vegetariërs

    Omdat deze kaas is gemaakt met microbiologisch stremsel is hij geschikt voor vegetariërs!

    Deze Emmentaler kaas is lactosevrij

    Volgens het traditionele recept rijpt deze kaas 6 maanden. De lactose in Emmentaler kaas zijn tijdens deze maanden van rijping op natuurlijke wijze omgezet in melksuikers. Hierdoor is de hoeveelheid lactose nihil* (minder als 0,1 gram per 100 gram).

    Wijn combinatie

    Als u nog een bijpassende wijn zoekt bij deze heerlijke kaas, dan raden wij een frisse Chardonnay van Maison Lorgeril aan. Als u vandaag bestelt dan kunt u morgen al van deze heerlijke combinatie genieten.

    1 beoordeling voor Emmentaler kaas

    1. Henk

      super kaasje. Lekker, smaakvol en bovenal bijzonder

    Een beoordeling toevoegen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.