Dana Mont blue

    Uit voorraad leverbaar Gekoeld geleverd
    Vanaf 3,75 per 250 gram

    Dana Mont blue is een populaire blauw geaderde kaas, een goede kaas met een niet al te uitgesproken smaak. Hierdoor is de kaas goed voor mensen die voor het eerst schimmelkaas eten of als u wilt dat de smaak van de kaas niet uw hele gerecht overschaduwt.

    Wissen

    Kaaspapier

    Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

    Dipjes voor bij de kaas

    Bij een borrel of kaasplankje hoort een heerlijk dipje die goed met kaas combineert. Wij hebben echte biologische fruit dipjes in leuke potjes. Die zijn niet alleen heel lekker maar zien er ook nog eens heel leuk uit!

    Productprijs
    Aanvullende opties totaal:
    Bestelling totaal:
    Vandaag besteld = morgen in huis

    Beschrijving

    Dana Mont blue is vele jaren geleden als een betaalbare, blauw geaderde kaas op de markt gebracht. De bereidingswijze heeft veel weg van die van de Roquefort.

    De wrongel is geperst en wordt hierdoor kruimelig. Tijdens het rijpen groeit de natuurlijke schimmel in de kaas en wordt hij alsmaar blauwer. Een heerlijke kaas om mee te koken!

    Wat is Dana Mont blue

    Dana Mont blue is begin jaren 2o ontstaan. Het is een halfzachte blauwader kaas, gemaakt van koemelk, die brokkelt. De kaas is ontwikkeld door de Deense kaasmaker genaamd Marius Boel. Het doel was om een zo goed mogelijke kopie te maken van de populaire Franse Roquefort kaas. Meneer Boel heeft een uitstekende Deense variant gemaakt die qua uiterlijk en textuur nagenoeg gelijk is, maar qua smaak iets milder is.

    Hoe wordt deze kaas gemaakt

    Als de melk gekookt is en de bacteriën aan de kaas zijn toegevoegd blijft de wrongel over. Dit wordt in verschillende vormen gekneed en in een kaashuis gerijpt. Om de prachtige blauwe schimmel in de kaas te krijgen wordt er met lange naalden een gezonde bacterie geïnjecteerd. Deze bacterie heet Penicillium Roqueforti. Als u goed naar de afbeeldingen kijkt ziet u de gaatjes in de kaas waar de naald naar binnen is gegaan. Na dit proces wordt de kaas 8 tot 12 weken gerijpt in een donkere en vochtige ruimte.

    Extra informatie

    Gewicht0.250 kg
    Land van herkomst

    Denemarken

    Melksoort

    Gepasturiseerd, Koemelk

    Structuur

    Zachte kaas

    Smaaksterkte

    Pittig

    Vetgehalte

    50+

    Schimmelkaas

    Ja

    Allergenen

    Koemelk, Lactose

    Lactosevrij

    Nee

    Vegetarisch of vegan

    Vegetarisch

    Verzending

    Gekoeld, Nederland & België

    Gewicht

    250 gram, 500 gram, 1kg, 3kg (Hele kaas)

    Gepasteuriseerde KOEMELK, zout, zuursel, microbieel stremsel en schimmelcultuur.

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Dana Mont blue” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *