Dana Mont blue

Vanaf 3,75

250 gram

Dana Mont blue is een populaire blauw geaderde kaas, een goede kaas met een niet al te uitgesproken smaak. Hierdoor is de kaas goed voor mensen die voor het eerst schimmelkaas eten of als u wilt dat de smaak van de kaas niet uw hele gerecht overschaduwt.

Wissen

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht0.250 kg
Land van herkomst

Denemarken

Melksoort

Gepasturiseerd, Koemelk

Structuur

Zachte kaas

Smaaksterkte

Pittig

Vetgehalte

50+

Schimmelkaas

Ja

Allergenen

Koemelk, Lactose

Lactosevrij

Nee

Vegetarisch of vegan

Vegetarisch

Verzending

Gekoeld, Nederland & België

Gewicht

250 gram, 500 gram, 1kg, 3kg (Hele kaas)

Ingrediënten

Gepasteuriseerde KOEMELK, zout, zuursel, microbieel stremsel en schimmelcultuur.
  • Omschrijving

    Dana Mont blue is vele jaren geleden als een betaalbare, blauw geaderde kaas op de markt gebracht. De bereidingswijze heeft veel weg van die van de Roquefort.

    De wrongel is geperst en wordt hierdoor kruimelig. Tijdens het rijpen groeit de natuurlijke schimmel in de kaas en wordt hij alsmaar blauwer. Een heerlijke kaas om mee te koken!

    Wat is Dana Mont blue

    Dana Mont blue is begin jaren 2o ontstaan. Het is een halfzachte blauwader kaas, gemaakt van koemelk, die brokkelt. De kaas is ontwikkeld door de Deense kaasmaker genaamd Marius Boel. Het doel was om een zo goed mogelijke kopie te maken van de populaire Franse Roquefort kaas. Meneer Boel heeft een uitstekende Deense variant gemaakt die qua uiterlijk en textuur nagenoeg gelijk is, maar qua smaak iets milder is.

    Hoe wordt deze kaas gemaakt

    Als de melk gekookt is en de bacteriën aan de kaas zijn toegevoegd blijft de wrongel over. Dit wordt in verschillende vormen gekneed en in een kaashuis gerijpt. Om de prachtige blauwe schimmel in de kaas te krijgen wordt er met lange naalden een gezonde bacterie geïnjecteerd. Deze bacterie heet Penicillium Roqueforti. Als u goed naar de afbeeldingen kijkt ziet u de gaatjes in de kaas waar de naald naar binnen is gegaan. Na dit proces wordt de kaas 8 tot 12 weken gerijpt in een donkere en vochtige ruimte.

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Dana Mont blue” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.