Dana Mont blue

Vanaf 3,50

Dana Mont blue is een populaire blauw geaderde kaas, een goede kaas met een niet al te uitgesproken smaak. Hierdoor is de kaas goed voor mensen die voor het eerst schimmelkaas eten of als u wilt dat de smaak van de kaas niet uw hele gerecht overschaduwt.

Wissen

Omschrijving

Dana Mont blue is vele jaren geleden als een betaalbare, blauw geaderde kaas op de markt gebracht. De bereidingswijze heeft veel weg van die van de Roquefort.

Mogelijke verzending:: Nederland en België
Type kaas:: Zachte kaas
Herkomst: Denemarken
Melksoort: Koe
Vetgehalte: 50+
Allergenen: Melk, Lactose
Vegetarisch: Ja
Rauwe melk: Nee
Lekker voor: Schimmel smeerkaas
Eetbare korst: Ja

Ingrediënten: Gepasteuriseerde melk, zout, zuursel, microbieel stremsel en schimmelcultuur.

De wrongel is geperst en wordt hierdoor kruimelig. Tijdens het rijpen groeit de natuurlijke schimmel in de kaas en wordt hij alsmaar blauwer. Een heerlijke kaas om mee te koken!

Wat is Dana Mont blue

Dana Mont blue is begin jaren 2o ontstaan. Het is een halfzachte blauwader kaas, gemaakt van koemelk, die brokkelt. De kaas is ontwikkeld door de Deense kaasmaker genaamd Marius Boel. Het doel was om een zo goed mogelijke kopie te maken van de populaire Franse Roquefort kaas. Meneer Boel heeft een uitstekende Deense variant gemaakt die qua uiterlijk en textuur nagenoeg gelijk is, maar qua smaak iets milder is.

Hoe wordt deze kaas gemaakt

Als de melk gekookt is en de bacteriën aan de kaas zijn toegevoegd blijft de wrongel over. Dit wordt in verschillende vormen gekneed en in een kaashuis gerijpt. Om de prachtige blauwe schimmel in de kaas te krijgen wordt er met lange naalden een gezonde bacterie geïnjecteerd. Deze bacterie heet Penicillium Roqueforti. Als u goed naar de afbeeldingen kijkt ziet u de gaatjes in de kaas waar de naald naar binnen is gegaan. Na dit proces wordt de kaas 8 tot 12 weken gerijpt in een donkere en vochtige ruimte.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dana Mont blue” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.