Blue Stilton

Vanaf 6,00

(2 klantbeoordelingen)

Blue Stilton is een brokkelige kaassoort, uit de Engelse regio’s Derbyshire, Leicestershire en Nottinghamshire. Het is een blauwschimmel kaas die volgens authentiek recept gemaakt is.

Wissen

Omschrijving

De naam blue Stilton is afgeleid van het dorp Stilton in Cambridgeshire, waar de kaas echter nooit geproduceerd is. Een kaas waarbij wij met de kerst een fles port opentrekken. Heerlijke Blauw schimmel!

Mogelijke verzending:: Nederland en België
Type kaas:: Zachte kaas
Herkomst: Engeland
Melksoort: Koe
Vetgehalte: 48+
Allergenen: Melk, Lactose
Vegetarisch: Ja
Rauwe melk: Nee
Lekker voor: Quiche met spinazie en walnoot
Eetbare korst: Ja

Ingrediënten: gepasteuriseerde koemelk, zout, microbieel stremsel, Penicillium roqueforti, zuursel

Wat is blue stilton kaas?

Als u blue Stilton kaas geproefd heeft dan wilt u nooit meer iets anders. Zelfs als u nog nooit blauwschimmel kaas geproefd heeft is dit een goede kaas om mee te starten. Door zijn milde, maar toch lekkere smaak is deze kaas één van de lekkerste schimmelkazen die er gemaakt wordt.

In veel andere landen zijn kazen die beschermd worden door een keurmerk. In Engeland is stilton de enige kaas die van deze bescherming geniet. Hij wordt in Engeland dan ook de koning van de kaas genoemd, en is een van de bekendste blauwschimmelkazen wereldwijd. De regio waar deze kaas gemaakt wordt (Leicestershire en Nottinghamshire) is ook wel bekend van de Robin Hood verhalen.

Door zijn bescherming is het een vereiste dat de melk en de kaas vervaardigd worden in deze specifieke regio. Door volgens dezelfde richtlijnen te werken smaakt de kaas altijd hetzelfde. Uiteraard komt de stilton kaas van het Hollands kaashuis ook uit deze regio.

Hoe smaakt deze kaas

Hij is het best te omschrijven als een romige kaas die rijk van smaak is. De smaak is ook complex, het heeft een heftige aroma. Dit is in het bijzonder zo wanneer u de kaas op kamer temperatuur serveert. Normaal wordt blue Stilton tussen de 6 en 18 maanden gerijpt. De blauwe aders lopen kenmerkend door de kaas heen. Deze aders worden gecreëerd door tijdens het rijpen een speciale bacterie cultuur met een lange naald in de kaas te injecteren

2 beoordelingen voor Blue Stilton

  1. K

    Top kaas

  2. Chantal Girard

    super voor diegene die van pittige kaas houdt

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.