Caputo semolina | semola | griesmeel

Uit voorraad leverbaar
From 3,50 per 1000 gram

Semolina is een alleskunner die voor zowel brood, pasta en pizza wordt gebruikt. Het is de perfecte meel om je pizza bol doorheen te halen zodat hij niet aan het aanrecht of werkblad plakt als je hem in het juiste formaat maakt. Daarnaast geeft het je pizzakorst een lekkere krokante bite.

Maar semolina wordt ook gebruikt voor het bakken van vele soorten Italiaans brood. Je herkent het aan de gele kleur van het brood na het bakken. Semolina heeft een grove korrel wordt gemaakt wordt van Durum graan. In Italië mag (echte) pasta uitsluitend gemaakt worden van 100% durum graan.

Inhoud: 1 of 5 kilo
Type meel: Durum
Proteïne: 12.5%
Deeg en glutensterkte: W 250
Elasticiteit: P/L 2,30

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Vandaag besteld = morgen in huis

Beschrijving

Caputo semola

Caputo semola is een griesmeel. Het is op maat vermalen om het perfecte korrel formaat te krijgen. Het komt vers van de molen in Napels en is verkrijgbaar in 1 kg of 5 kg verpakking.

Inhoud: 1 of 5 kilo
Type meel: Durum
Proteïne: 12.5%
Deeg en glutensterkte: W 250
Elasticiteit: P/L 2,30

Deze meelsoort heeft verder een hele hoge elasticiteit en is ook perfect voor het maken van durum tarwebrood. Meng hiervoor 10% semola met 90% caputo blauw, rood of classica.

Wat is semolina voor bloem?

Semolina een een grove en gezuiverde bloem die gemaakt wordt van Durum graan. In Italië mag (echte) pasta uitsluitend gemaakt worden van 100% durum graan.

Deze Semolina is lichtgeel van kleur en wordt veel gebruikt om deeg in uit te rollen, zoals bijvoorbeeld pizza’s. Hierdoor krijgt de buitenkant van het deeg een heerlijke krokante bite. Het vormt ook de basis van couscous en kan door brood worden gemengd voor een lekkere variatie. In Nederland is het bekender onder de naam griesmeel. Je kunt er dus ook heerlijke griesmeelpudding van maken!

Hoe wordt het gemaakt?

Deze semola wordt gemaakt in Italië in de molen van Caputo. Dit wordt gedaan door de onbewerkte graankorrels tussen 2 ronddraaiende platen te gooien. Deze platen staan slecht millimeters uit elkaar. Zodra de korrels ertussen komen schampt de plaat de vezel van de buitenkant van de korrel af. Wat overblijft is de binnenkant van de korrel. Deze korrel wordt vervolgens in kleinere korrels gebroken. Door de afstand van de platen groter of kleiner te maken kan men fijne of grove bloem maken.

Lees ook onze blog over semola!

Caputo Semola kopen? Het Hollands kaashuis heeft scherpste prijs en de beste service van Nederland.

Extra informatie

Gewicht1 kg
Gewicht

1 kilo zak, 5 kilo zak

Productgroep

Bloem en meel

Toepassing

Brood, Pasta, Patisserie / gebak

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Caputo semolina | semola | griesmeel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heeft u vragen??

Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.