Kalamon olijven

    Uit voorraad leverbaar
    4,10

    Deze heerlijke kalamata olijven komen uit Griekenland. Deze grote olijven hebben een prachtige paarse kleur en passen perfect in een mooie Griekse salade met tomaat en feta.

    Productprijs
    Aanvullende opties totaal:
    Bestelling totaal:
    Vandaag besteld = morgen in huis

    Beschrijving

    Kalamon olijven

    Kalamon olijven worden geteeld in Griekenland en ontlenen hun naam aan de stad Kalamata, een monumentaal en archeologisch stuk grondgelegen tussen de zee en de heuvels ten zuiden van de Peloponnesos.

    Ingrediënten: olijven, water, zout; zuurteregelaar: wijnsteenzuur.
    Netto gewicht 250 gram

    Het zijn zwart paarse olijven die langwerpig van vorm zijn.
    Ze zijn super sappig en worden gekenmerkt door hun unieke en onmiskenbare smaak.

    Ze zijn een van de oudste Griekse variëteiten, de onbetwiste koninginnen van de tafel in Griekenland en een voortreffelijk product voor in gerechten over de hele wereld. Door de oude Grieken werd de kalamata olijf gezien als een symbool van kwaliteit en goede voeding.

    Serveersuggestie

    Kalamon olijven zijn ideaal als tussendoortje of als garnituur voor de pasta. Verder kun je ze toevoegen aan gerechten met ui, tomaat en kappertjes. Door hun sterke en aromatische smaak zijn ze heel geschikt om kazen en groentegerechten te begeleiden. Ze zijn het basis ingrediënt voor het originele recept van de Griekse salade samen met feta.

    Voedingswaarden: Energie 886 kJ / 215 kcal; Vetten 22 g waarvan verzadigde vetzuren 2,4 g;
    Koolhydraten 1,3 g waarvan suikers 0 g; Vezel 2,2 g; Eiwitten: 1,4 g; Zout 4 g.

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Kalamon olijven” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *