Rotterdamse honing | 100% biologisch

  Uit voorraad leverbaar
  3,95

  Samen met onze Rotterdamse imker Marleen verkopen wij heerlijke 100% biologische honing. Marleen is een ervaren imker en heeft haar volken aan de rand van Rotterdam staan.

  Wissen
  Productprijs
  Aanvullende opties totaal:
  Bestelling totaal:
  Vandaag besteld = morgen in huis

  Beschrijving

  Rotterdamse honing

  De bijen die Rotterdamse honing maken worden biologisch gehouden, dat betekend geen chemicaliën en alleen 100% pure honing. Op de moment gaat het om de zomerhoning, deze honing kenmerkt zich doordat hij dikker is als lente honing. Hij heeft een wit gouden kleur en is dik en stroperig.

  Inhoud: 500 gram
  Ingrediënten: 100% pure honing

  Wist je dat voor 500 gram honing er maar liefst 25.000 keer heen en weer moet worden gevlogen door de bijen? Dat is nog eens hard werken! En u lukt daar de vruchten van want voor deze ontzettend scherpe prijs haalt u een pot honing in huis die niet te vergelijken is met supermarkt honing. Nadat u deze geproefd heeft wilt u nooit meer iets anders!

  Heerlijk voor bij een mooi kaasplankje of met antipasti gerechten.

  Het verhaal van onze imker

  Sinds jaar en dag ben ik gefascineerd door bijen en het proces wat plaatsvindt in een bijenkast. De bijen worden door diverse externe bedreigingen met uitsterven bedreigd en het is heel belangrijk om ervoor te zorgen dat wij kunnen blijven genieten van deze prachtige zachtaardige insecten.

  Het zijn bijzondere insecten welke een product maken dat we niet meer weg kunnen denken uit het dagelijks leven. Je hoort immers zoveel negatieve verhalen over suiker, dat ik honing ben gaan gebruiken als natuurlijke smaakvervanger.
  Naast het feit dat honing ontzettend lekker is, zijn de bijen nog veel specialer. Een enkele bij (individueel) heeft geen kans op overleven, maar samen vormt een bijenvolk een fort. Samen zorgen zij voor de groei van het volk, de honingvoorraad voor de winter en kunnen zij de kast met gevaar voor eigen leven verdedigen! Ook de bestuiving van bloemen is belangrijk voor de natuur. Dit is misschien nog wel het meest belangrijke voordeel van bijen voor de wereld.

  Toen ik mijn eerste volk kocht was het volk net afgesplitst. Op het moment dat er te veel bijen in een kast wonen, gaat het volk een nieuwe koningin maken. Zij geven een enkele larve meer voedsel en kweken haar op tot nieuwe koningin. De nieuwe koningin vliegt uit met een groot deel van het volk. Deze kleine aftakking van Carnica bijen (een zachtaardig bijenras) was mijn startpunt. Het waren drie ramen vol in een nieuwe kast in het voorjaar. Maar ik kon mij schrap zetten bij het openen van de kast en het opsporen van die nieuwe koningin. Hoe relatief weinig bijen er ook waren, ze verdedigden hun huis fanatiek.

  In een periode van 6 maanden was het volk uitgegroeid van 3 naar maar liefst 20 ramen met broedraad. Probeer dan maar om nog eens rustig de ramen te controleren… Daar had ik stalen zenuwen voor nodig! Inmiddels is het werken met de bijen al jaren routine geworden. Wij halen bij de oogst niet alle honing uit de kasten, de honing is immers bestemd als voedsel voor de bijen. Zij werken in de bloeiperiodes dag en nacht om honing te verzamelen en daarmee het volk te voeden en de herfst en winter door te komen.

  De honing aan het einde van de zomer in de kast laten zitten, vinden wij de beste natuurlijke voedselbron voor de bijen om de koude maanden door te komen. Maar uiteraard is er meer dan voldoende honing over om te delen. Via Hollands Kaashuis verkopen wij onze honing om de opbrengst daarvan de investeren in onze Rotterdamse bijenvolken.

  Extra informatie

  Seizoen

  Lente honing, Zomer honing

  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Wees de eerste om “Rotterdamse honing | 100% biologisch” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *