Wat voor kaas is Port Salut?

Wat voor kaas is Port Salut?

Maar wat voor kaas is Port Salut nu precies? Wij gaan je er alles over vertellen!

Het is een zachte en delikate kaas die gemaakt wordt in de provincie van Bretagne. Dit ligt aan de westkust van Frankrijk. Het is een echte kust stad, omringd door water en er is veel visserij gaande. Qua cultuur heeft deze stad meer weg van het verenigde koninkrijk dan van Frankrijk.

Maar niet alleen de visserij is hier groot, ook de zuivelindustrie. Maar liefst 20% van al het vee in Frankrijk komt uit deze streek en 33% van alle boter wordt hier geproduceerd.

Waar smaakt port salut naar?

Het is een semi zachte kaas die gekenmerkt wordt door zijn oranje korst die hij heeft verkregen doordat deze een aantal keer is gewassen tijdens het rijpen. Het is een kaas met een sterke geur, maar laat u hier niet door tegenhouden, de smaak is namelijk minder sterk als de geur.

De smaak is vooral te omschrijven als zacht, romig en een tikkeltje zout. Hoe langer de kaas bewaard wordt, hoe sterker de smaak en de geur worden.

Je kunt hem het beste binnen 2 weken na openen van de verpakking opeten. De kaas moet gekoeld bewaard worden maar zoals wij bij alle kazen aanraden, haal hem een half uur voor het eten uit de koeling om op kamertemperatuur te komen. Zo komt de smaak optimaal tot zijn recht.

Wat is de geschiedenis achter deze kaas?

In 1873 kwamen enkele monniken van de Notre Dame tot een overeenkomst met een kaasmaker uit Parijs. De kaasmaker zoude kaas op grotere schaal gaan produceren voor de consumenten markt. Na een jaar werd er zoveel Port Salut aan de mensen van Parijs verkocht dat de monniken besloten de naam als merk te registreren zodat hij niet nagemaakt kon worden.

De kaas wordt geproduceerd in dikke schijven met een doorsnede van ongeveer 30 centimeter en een hele kaas weegt ongeveer 2 kilo. Als de kaas vacuüm verpakt is blijft hij een lange tijd goed.

Heb je al honger en wil je direct Port Salut bestellen? Je vindt hem hier in onze webshop!

Geplaatst in

Lees meer in onze Kennisbank

Caputo pizzeria zak pizza bloem

Caputo pizza bloem | pizzeria

Dit is authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Deze professionele bloem is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de verpakking blauw maar de nieuwe verpakking is rood van kleur.
Lees verder

Kaas papier

Deze verpakking voor uw lekkerste kazen heeft een speciaal laagje wax. Als u het in dit papier wikkelt blijft het lekker vers!
Lees verder
Cauto rood cuoco chef pak

Caputo pizza bloem | chef cuoco

Dit is een authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Dit is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de naam van deze bloem Cuoco, tegenwoordig heeft het een nieuwe naam, Chef.
Lees verder

Gepelde pizza tomaten

Als je van plan bent pizza te gaan bakken dan heb je natuurlijk tomatensaus nodig. Met deze blikjes van 400 gram kun je ongeveer 6 pizza's bakken. Dit zijn echte klassieke Italiaanse tomaten die geteeld zijn op vulkaan grond.
Lees verder

Caputo droge gist | lievito

Als u brood of pizza deeg wilt maken dan is gist een onmisbaar ingredient. Bij het Hollands kaashuis koopt u de beste pizza kaas. En als u zulke lekkere kaas gebruikt dan verdient dat een perfecte pizza bodem.Ingrediënten: Bakkersgist (saccharomyces) Emulgator (sorbitan monostearato).
Lees verder

Amsterdammer kaas

Dit is een jong belegen 50+ kaas. Het is ook onze lieveling! Deze vol vette romige kaas heeft een heerlijke smaak. Een echte Amsterdammer!
Lees verder

Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.