Wat kun je met semola?

Wil jij de perfecte pizza bakken? Dan mag ook semola of semolina niet ontbreken. In het Nederlands heet deze meelsoort griesmeel. Daar heb je vast wel eens van gehoord, maar je verwacht vast niet dat dit meel wonderen kan door voor jouw pizza. Hoe gebruik je dit product precies? Je leest het hier!

Wat is semola?

De meeste fanatieke thuisbakkers zijn inmiddels wel bekend met de verschillende soorten pizzabloem die er op de markt zijn. Voor een goede pizza gebruik je tipo 00, bijvoorbeeld de bekende rode of blauwe variant van Caputo. Semola, of semolina in het Engels, is echter nog veel minder bekend. Wat is het precies? Wij Nederlanders noemen het griesmeel. Het is meel gemaakt van harde durum tarwe en heeft een lichtgele kleur.

Waarvoor gebruik je semolina?

Pizza- en broodbakkers gebruiken semolina graag om hun werkblad mee te bestrooien en zo te voorkomen dat het deeg gaat plakken. Nog leuker is het echter om een beetje aan het deeg toe te voegen. Zo worden de bodem en korst lekker knapperig. De verhouding: 10% tot 15% semola en 85% tot 90% bloem.

Ook als je geen brood- of pizzabakker bent kun je dit product gebruiken. Zo vormt het de basis van couscous en kun je heerlijke griesmeelpudding van maken. Vergeet niet dat we het immers gewoon over griesmeel hebben! Daarnaast kopen de Italianen dit product in de supermarkt om verse pasta van te maken. Door de hoge elasticiteit is semola daar heel geschikt voor.

Semola van Caputo

In onze webshop vind je semola van ons favoriete merk op het gebied van meel en bloem: Caputo uit Napels. Voluit heet dit product ‘Semola di grano duro – Rimacinata’. ‘Rimacinata’ betekent opnieuw gemalen, dus je begrijpt dat dit meel ontzettend fijn is. Toch kunnen die kleine korreltjes een groot verschil maken en geven ze jouw pizza of brood een heerlijke knapperige bite. Het uitproberen waard!

Geplaatst in

Lees meer in onze Kennisbank

Caputo pizzeria zak pizza bloem

Caputo pizza bloem | pizzeria

Dit is authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Deze professionele bloem is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de verpakking blauw maar de nieuwe verpakking is rood van kleur.
Lees verder

Kaas papier

Deze verpakking voor uw lekkerste kazen heeft een speciaal laagje wax. Als u het in dit papier wikkelt blijft het lekker vers!
Lees verder
Cauto rood cuoco chef pak

Caputo pizza bloem | chef cuoco

Dit is een authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Dit is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de naam van deze bloem Cuoco, tegenwoordig heeft het een nieuwe naam, Chef.
Lees verder

Gepelde pizza tomaten

Als je van plan bent pizza te gaan bakken dan heb je natuurlijk tomatensaus nodig. Met deze blikjes van 400 gram kun je ongeveer 6 pizza's bakken. Dit zijn echte klassieke Italiaanse tomaten die geteeld zijn op vulkaan grond.
Lees verder

Caputo droge gist | lievito

Als u brood of pizza deeg wilt maken dan is gist een onmisbaar ingredient. Bij het Hollands kaashuis koopt u de beste pizza kaas. En als u zulke lekkere kaas gebruikt dan verdient dat een perfecte pizza bodem.Ingrediënten: Bakkersgist (saccharomyces) Emulgator (sorbitan monostearato).
Lees verder

Amsterdammer kaas

Dit is een jong belegen 50+ kaas. Het is ook onze lieveling! Deze vol vette romige kaas heeft een heerlijke smaak. Een echte Amsterdammer!
Lees verder

Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.