Wat is gecondenseerde melk?

Wat is gecondenseerde melk?

Gecondenseerde melk 1

Een potje gecondenseerde melk

Wat is nu eigenlijk gecondenseerde melk? Het is ontzettend romig, rijk van smaak en super zoet. Met dit professionele ingredient steel je gegarandeerd de show met jouw verjaardagstaart of cake.

Zoals de naam je misschien al doet vermoeden is gecondenseerde melk verdampt in het productie proces. Op deze manier wordt al het water uit de melk gehaald en blijft alleen het aller romigste gedeelte over.

Qua uiterlijk varieert dit product van licht wit tot een donker gele kleur (afhankelijk van het merk). De structuur is dik en stroperig.

Waar kun je het best gecondenseerde melk vandaan halen?

Oorspronkelijk komt dit product uit Engeland. Hier staan ze uiteraard bekend om hun heerlijke gebak en kook kunsten als het gaat om taarten.  Het is niet voor niets dat de televisie serie “Heel Holland bakt” als eerst in Engeland werd uitgezonden.
De allerbeste kwaliteit komt dan oolk uit het Verenigd Koninkrijk, en de grootste producten aldaar is Good Burry. In Nederland is Friesche vlag de grootste producent. De melk wordt door beide producten verpakt in blikjes van 397 gram. De Nederlandse variant is te vinden in de supermarkt. De Engelse variant vindt u bij specialiteits winkels of in onze online webshop.

Hoe gebruik je gecondenseerde melk?

Deze zoete melk wordt het meest gebruikt in gebak en desserts, maar ook als topping op chocolade. U kunt het ook verwerken in gerechten door het te mengen met het beslag, de boter of de suiker. Maar u kunt ook eieren vervangen door deze melk, dat is vooral handig bij allergieën.

Ook frisse fruitsalades kunt u mengen met de melk voor een romige toevoeging. Als laatst kunt u het gebruiken voor het maken van een currysaus. De mogelijkheden zijn dus eigenlijk eindeloos! Online vindt u ontzettend veel recepten waarmee u de heerlijkste gerechten maakt.

Wilt u direct aan de slag, bezoek dan onze shop en bestel direct online.

Hoe bewaar ik het?

Gesloten is het blikjes maandenlang houdbaar. Kijk hiervoor goed naar de uiterlijke houdbaarheidsdatum die er op staat. Als het blikje open is kunt u het beter zo snel mogelijk gebruiken. Als u het toch wilt bewaren dan kunt u het overgieten in een afgesloten bakje en het nog enkele dagen na openen gebruiken.

Voedingswaarden per 160 gram (half kopje) :

Energie  513 calorieën.
Proteine  12.6 gram
Koolhydraten 86.7 gram
Vet 13.8 gram
Vezels 0 gram

Geplaatst in

Lees meer in onze Kennisbank

Caputo pizzeria zak pizza bloem

Caputo pizza bloem | pizzeria

Dit is authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Deze professionele bloem is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de verpakking blauw maar de nieuwe verpakking is rood van kleur.
Lees verder

Kaas papier

Deze verpakking voor uw lekkerste kazen heeft een speciaal laagje wax. Als u het in dit papier wikkelt blijft het lekker vers!
Lees verder
Cauto rood cuoco chef pak

Caputo pizza bloem | chef cuoco

Dit is een authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Dit is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de naam van deze bloem Cuoco, tegenwoordig heeft het een nieuwe naam, Chef.
Lees verder

Gepelde pizza tomaten

Als je van plan bent pizza te gaan bakken dan heb je natuurlijk tomatensaus nodig. Met deze blikjes van 400 gram kun je ongeveer 6 pizza's bakken. Dit zijn echte klassieke Italiaanse tomaten die geteeld zijn op vulkaan grond.
Lees verder

Caputo droge gist | lievito

Als u brood of pizza deeg wilt maken dan is gist een onmisbaar ingredient. Bij het Hollands kaashuis koopt u de beste pizza kaas. En als u zulke lekkere kaas gebruikt dan verdient dat een perfecte pizza bodem.Ingrediënten: Bakkersgist (saccharomyces) Emulgator (sorbitan monostearato).
Lees verder

Amsterdammer kaas

Dit is een jong belegen 50+ kaas. Het is ook onze lieveling! Deze vol vette romige kaas heeft een heerlijke smaak. Een echte Amsterdammer!
Lees verder

Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.