Wat is fior di latte mozzarella?

Wat is fior di latte mozzarella?

Mozzarella Fior di latte 1

Mozzarella Fior di latte

Wat is nu precies fior di latte mozzarella? Iedereen die verse, handgemaakte mozzarella heeft geproefd weet hoe uniek de smaak is. Het is niet te vergelijken met de bolletjes fabriekskaas die je in de supermarkt vindt. Maar toch is het ontzettend moeilijk om als consument een goede kwaliteit kwaliteit mozzarella te vinden.

Laten we bij de basis beginnen, wat is nu precies mozzarella?

Wat voor soort melk er ook gebruikt wordt, mozzarella wordt altijd op dezelfde manier gemaakt. Het is een verse kaas, dit betekend dat de kaas niet gerijpt wordt. Het is dan ook het lekkerst om de kaas zo snel mogelijk na het produceren op te eten.

De methode die wordt gebruikt om Mozzarella te maken heet Pasta Filata.

Wil je meer weten over buffel mozzarella? lees dan hier onze blog over deze delicatesse.

Gemaakt van verse romige koemelk

Fior di latte is mozzarella gemaakt van verse koemelk. Fior de latte betekend dan ook “romige melk”. Het is dus belangrijk dat het meest romige deel van de melk wordt gebruikt. De kaas wordt 12 tot 20 uur in zout water gelegd en vervolgens in een vorm gekneed. Het is zo vers dat je hem het aller beste zo snel mogelijk na de productie moet eten.

En daar gaat het vaak mis bij de supermarkt. Om de kaas langer houdbaar te maken wordt hij vaak dichterbij huis gemaakt. Duitsland is een bekende producent van Italiaanse namaak kaas. Een andere methode is om conserveringsmiddelen te gebruiken zodat het product langer goed blijft.

Bij het Hollands kaashuis halen we onze mozzarella zelf met een vrachtwagen op. Elke week weer. Zo heb je altijd de allerverste kaas in huis. Houd er wel rekening dat de verse kaas niet langer als een week houdbaar is. Dat is niet omdat de kaas niet meer vers is, maar omdat de kaas maar 2 weken houdbaar is.

Bestel hier je verse mozzarella kazen, we bezorgen het gekoeld bij u thuis.

Pizza maken met fior di latte mozzarella

Een echte goede Italiaanse pizza maak je met een goede mozzarella. Dit kan zowel buffel of fior di latte mozzarella zijn, het is maar net wat je zelf lekker vindt. Deze verse kazen hebben een hoog vocht gehalte. Het is daarom belangrijk dat je de bolletjes goed laat uitlekken. Pluk een bol in stukjes en leg dit in een vergiet. Laat de kaas ongeveer 10 minuutjes goed uitlekken. Hiermee voorkom je dat er zich een laagje water op de pizza vormt als je deze in de oven stopt.

De bakken voorgesneden fior di latte kaas die wij in onze shop hebben zijn al uitgelekt, het voordeel is dat je hiermee direct aan de slag kunt.

Deze kaas komt uit Noord Italië.

Geplaatst in

Lees meer in onze Kennisbank

Caputo pizzeria zak pizza bloem

Caputo pizza bloem | pizzeria

Dit is authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Deze professionele bloem is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de verpakking blauw maar de nieuwe verpakking is rood van kleur.
Lees verder

Kaas papier

Deze verpakking voor uw lekkerste kazen heeft een speciaal laagje wax. Als u het in dit papier wikkelt blijft het lekker vers!
Lees verder
Cauto rood cuoco chef pak

Caputo pizza bloem | chef cuoco

Dit is een authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Dit is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de naam van deze bloem Cuoco, tegenwoordig heeft het een nieuwe naam, Chef.
Lees verder

Gepelde pizza tomaten

Als je van plan bent pizza te gaan bakken dan heb je natuurlijk tomatensaus nodig. Met deze blikjes van 400 gram kun je ongeveer 6 pizza's bakken. Dit zijn echte klassieke Italiaanse tomaten die geteeld zijn op vulkaan grond.
Lees verder

Caputo droge gist | lievito

Als u brood of pizza deeg wilt maken dan is gist een onmisbaar ingredient. Bij het Hollands kaashuis koopt u de beste pizza kaas. En als u zulke lekkere kaas gebruikt dan verdient dat een perfecte pizza bodem.Ingrediënten: Bakkersgist (saccharomyces) Emulgator (sorbitan monostearato).
Lees verder

Amsterdammer kaas

Dit is een jong belegen 50+ kaas. Het is ook onze lieveling! Deze vol vette romige kaas heeft een heerlijke smaak. Een echte Amsterdammer!
Lees verder

Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.