Wat is coppa di parma?

Wat is coppa di parma?

De vraag die we vandaag voor u gaan beantwoorden is “Wat is coppa di parma?”

Het is een Italiaanse ham die zoals zijn naam doet vermoeden uit de Parma regio komt. Deze ham wordt al sinds de jaren 1600 gemaakt en is DOP (Denominazione di Origine Protetta) gecertificeerd, dat is Italiaans voor beschermde plek van afkomst. Dit betekent dat alleen hammen die in deze regio geproduceerd zijn volgens authentiek recept zich zo mogen noemen.

De luchtvochtigheid is in deze regio hoog, en mede hierdoor krijgt hij zijn unieke smaak.

Nederland kent hier ook enkele voorbeelden van, zoals bijvoorbeeld Zaanse Mayonaise. Ook die mag alleen zo genoemd worden als hij in de Zaanstreek wordt gemaakt.

Namaak Coppa di Parma hammen zonder keurmerk vind je vaak terug onder de namen Capocollo, Lonza of Lonzino.

Wilt u echte Coppa di Parma kopen met DOP keurmerk? Kijk dan hier in onze webshop.

Waar smaakt Coppa di parma naar?

De ham heeft door zijn natuurlijke rijping een hele delikate aroma en een zoete smaak. Het past heel goed bij een voorgerecht van antipasti met charcuterie of simpelweg geserveerd met focaccia, zuurdesembrood en een goed glas wijn.

Gemaakt uit een één spier

Veel worsten en salami’s zij gemaakt van een mix van vees dat van verschillende delen van het varken komt. Deze Italiaanse ham is gemaakt van één stuk vlees dat zich in de nek van het varken bevindt. Dit vergt veel kennis en kunde van de slager en er zijn maar een handvol slagers in Italië die deze ambacht machtig zijn. Naast het feit dat het erg moeilijk is, kost het ook veel meer tijd dan slachten met machines. Omdat het vlees uit de nek komt is het ook erg laag in vet.

Coppa di parma is topkwaliteit vlees.

Omdat dit stuk vlees gemaakt is van één enkele spier is het een exclusief stukje vlees met een onnavolgbare smaak.Voordat het de rijpingskamers ingaat wordt hij ingesmeerd met zout en een lichte mix van kruiden volgens het authentieke recept. De nadruk licht op het feit dat er maar een minimale hoeveelheid kruiden aan te pas komt. De smaak moet zoveel mogelijk van het vlees zelf komen.

Geplaatst in

Lees meer in onze Kennisbank

Caputo pizzeria zak pizza bloem

Caputo pizza bloem | pizzeria

Dit is authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Deze professionele bloem is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de verpakking blauw maar de nieuwe verpakking is rood van kleur.
Lees verder

Kaas papier

Deze verpakking voor uw lekkerste kazen heeft een speciaal laagje wax. Als u het in dit papier wikkelt blijft het lekker vers!
Lees verder
Fontanella gepelde romaten

Gepelde pizza tomaten | 400 gram

Als je van plan bent pizza te gaan bakken dan heb je natuurlijk tomatensaus nodig. Met deze blikjes van 400 gram kun je ongeveer 6 pizza's bakken. Dit zijn echte klassieke Italiaanse tomaten die geteeld zijn op vulkaan grond.
Lees verder
Cauto rood cuoco chef pak

Caputo pizza bloem | chef cuoco

Dit is een authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Dit is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de naam van deze bloem Cuoco, tegenwoordig heeft het een nieuwe naam, Chef.
Lees verder

Amsterdammer kaas

Dit is een jong belegen 50+ kaas. Het is ook onze lieveling! Deze vol vette romige kaas heeft een heerlijke smaak. Een echte Amsterdammer!
Lees verder

Caputo droge gist | lievito

Als u brood of pizza deeg wilt maken dan is gist een onmisbaar ingredient. Bij het Hollands kaashuis koopt u de beste pizza kaas. En als u zulke lekkere kaas gebruikt dan verdient dat een perfecte pizza bodem.Ingrediënten: Bakkersgist (saccharomyces) Emulgator (sorbitan monostearato).
Lees verder

Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.