Waarom Bruggeman verse gist het beste is

Waarom Bruggeman verse gist het beste is

Bruggeman is een prachtig familiebedrijf dat is ontstaan in 1949. Ze staan eigenlijk bekend als groot leverancier voor de bakkers wereld. Maar gelukkig leggen ze zich ook al een aantal jaren toe op de consumenten markt. Door hun enorme ervaring in de bakkers branche hebben ze een schat aan ervaring. Het resultaat hiervan is wereldklasse bakkersgist. Bij dit enorm bedrijf werken wel 170 mensen!

Gist is een fundamenteel onderdeel van uw deegrecept. Het geeft net dat eigen beetje karakter aan het deeg. Als u met het gist van Briggeman bakt dan weet u zeker dat er een heerlijk geurend brood uit de oven komt.

Wat is het verschil tussen instant en verse gist

Bruggeman gist

Bruggeman gist

De Bruggeman gistproducten zijn wereldberoemd. De meest bekende vorm is gedroogde gist. Dit zijn van die hele kleine droge korrels die in een zakje of potje zitten. Doordat al het vocht uit deze gist is gehaald is het enorm lang houdbaar. Maar helaas levert hierdoor wel een beetje in qua smaak. Verse gist daarentegen is 4 weken houdbaar in de koelkast bij 4 à 5 °C. Het kan nooit te warm bewaard worden, aangezien het gist dan geactiveerd wordt. Het resultaat is dan dat het brood niet meer goed zal rijzen.

Maar als het om smaak draait, dan kunt u dus het beste voor verse gist gaan. Een ander bijkomend voordeel is dat het makkelijker is af te meten. 1 a 2 gram instant gist geeft veel ruimte voor fouten. 40 gram natte gist is een hele makkelijke hoeveelheid om af te meten.

Bruggeman verse gist is ook prima te gebruiken in uw broodbakmachine.

Waar kan ik Bruggeman verse gist kopen?

Dit kan hier in onze webshop. Wij hebben de mogelijkheid om gekoeld te verzenden, hierdoor komt de gist in perfecte gekoelde staat bij u thuis aan.

Geplaatst in

Lees meer in onze Kennisbank

Caputo pizzeria zak pizza bloem

Caputo pizza bloem | pizzeria

Dit is authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Deze professionele bloem is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de verpakking blauw maar de nieuwe verpakking is rood van kleur.
Lees verder

Kaas papier

Deze verpakking voor uw lekkerste kazen heeft een speciaal laagje wax. Als u het in dit papier wikkelt blijft het lekker vers!
Lees verder
Cauto rood cuoco chef pak

Caputo pizza bloem | chef cuoco

Dit is een authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Dit is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de naam van deze bloem Cuoco, tegenwoordig heeft het een nieuwe naam, Chef.
Lees verder

Gepelde pizza tomaten

Als je van plan bent pizza te gaan bakken dan heb je natuurlijk tomatensaus nodig. Met deze blikjes van 400 gram kun je ongeveer 6 pizza's bakken. Dit zijn echte klassieke Italiaanse tomaten die geteeld zijn op vulkaan grond.
Lees verder

Caputo droge gist | lievito

Als u brood of pizza deeg wilt maken dan is gist een onmisbaar ingredient. Bij het Hollands kaashuis koopt u de beste pizza kaas. En als u zulke lekkere kaas gebruikt dan verdient dat een perfecte pizza bodem.Ingrediënten: Bakkersgist (saccharomyces) Emulgator (sorbitan monostearato).
Lees verder

Amsterdammer kaas

Dit is een jong belegen 50+ kaas. Het is ook onze lieveling! Deze vol vette romige kaas heeft een heerlijke smaak. Een echte Amsterdammer!
Lees verder

Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.