Spaanse kaas

Spaanse kaas

Spaanse kaas heet Queso, wat bijna hetzelfde klinkt als de Nederlandse naam.

Een heel wiel Manchego kaas uit Spanje

Manchego kaas uit Spanje

Kaas gemaakt van koemelk komt over het algemeen uit de Noordelijke regio. Van Galicië tot het Baskenland, en langs de noordelijke kustlijn en de Pyreneeën vindt u allerlei heerlijke kazen die van koemelk zijn gemaakt.

In het binnenland van dit prachtige land vind u veelal schapenkaas. Deze regio strekt van Cantabrië en het Baskenland tot de platte vlaktes van La Mancha. Spaanse schapenkaas vormt de basis van vele authentieke kazen.

Langs de Mediterraanse kust, Catalonië  en Andalusië domineert de geitenkaas, deze intense kaas is de basis van vele lekkere kazen.

Kaas heeft een prominente plek in de Spaanse eetgewoonten, het wordt er dagelijks gegeten. Net zoals Nederlanders gaat het vaak op een broodje, of gewoon zo uit de hand. Een delicatesse die over de hele wereld bekend staat is natuurlijk Spaanse tapas. Hierin vindt u ook vele variaties met kaas.

Wilt u  Spaanse kaas kopen, dan hoeft u  niet helemaal naar Spanje. Wij hebben de beste kwaliteit, en best geprijsde Spaanse kazen allemaal in ons pakhuis liggen. U vindt ze hier.

Verschillende soorten Spaanse kaas

Er is een enorme hoeveelheid verschillende kazen, maar we kunnen ze onder verdelen in 3 categorieën.

Verse kaas

Verse kaas oftewel “Queso Fresco” is een kaas die niet gerijpt is. Direct nadat Queso fresco is gemaakt wordt het verpakt. Een bekend Nederlands voorbeeld van verse kaas is roomkaas.

Half gerijpt

Half gerijpte kaas oftewel “Queso Semi Curado” is een kaas die ongeveer 2 maanden gerijpt heeft. Hierdoor heeft de kaas al wat minder vocht en een iets stevigere structuur.

Gerijpte kaas

Gerijpte kaas in het Spaans is “Queso Curado”.
Dit is een Spaanse harde kaas en heeft minimaal 4 maanden gerijpt. Kenmerken van deze kazen zijn dat ze droog van structuur en brokkel achtig zijn. Door het lange rijpen verdwijnt al het vocht uit de kaas en neemt de smaak intensiteit snel toe.

Spaanse kaas manchego

Manchego kaas is de bekendste kaas van Spanje. De naam komt van de provincie waar hij gemaakt is, La Mancha.

Deze regio staat het best bekend als de plek waar het verhaal van Don Quichot zich heeft afgespeeld.

Deze populaire zoet milde kaas is heerlijk in een tapas, of zo uit de hand. Naarmate de kaas verder rijpt wordt de smaak van manchego nog intenser.
De kaas is ontstaan doordat de schaapherders een product zochten wat lang houdbaar en erg voedzaam was.

Geplaatst in

Lees meer in onze Kennisbank

Caputo pizzeria zak pizza bloem

Caputo pizza bloem | pizzeria

Dit is authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Deze professionele bloem is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de verpakking blauw maar de nieuwe verpakking is rood van kleur.
Lees verder

Kaas papier

Deze verpakking voor uw lekkerste kazen heeft een speciaal laagje wax. Als u het in dit papier wikkelt blijft het lekker vers!
Lees verder
Cauto rood cuoco chef pak

Caputo pizza bloem | chef cuoco

Dit is een authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Dit is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de naam van deze bloem Cuoco, tegenwoordig heeft het een nieuwe naam, Chef.
Lees verder

Gepelde pizza tomaten

Als je van plan bent pizza te gaan bakken dan heb je natuurlijk tomatensaus nodig. Met deze blikjes van 400 gram kun je ongeveer 6 pizza's bakken. Dit zijn echte klassieke Italiaanse tomaten die geteeld zijn op vulkaan grond.
Lees verder

Caputo droge gist | lievito

Als u brood of pizza deeg wilt maken dan is gist een onmisbaar ingredient. Bij het Hollands kaashuis koopt u de beste pizza kaas. En als u zulke lekkere kaas gebruikt dan verdient dat een perfecte pizza bodem.Ingrediënten: Bakkersgist (saccharomyces) Emulgator (sorbitan monostearato).
Lees verder

Amsterdammer kaas

Dit is een jong belegen 50+ kaas. Het is ook onze lieveling! Deze vol vette romige kaas heeft een heerlijke smaak. Een echte Amsterdammer!
Lees verder

Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.