Recept voor echte Italiaanse pizza tomatensaus

Vandaag gaan we een heerlijke Italiaanse pizza tomatensaus maken. Voor deze authentieke saus heb je maar een paar ingrediënten nodig. Het aller-belangrijkste is dat je goede plum tomaten gebruikt voor het bereiden van jouw tomatensaus. Deze speciale tomatensoort is bij uitstek geschikt voor het gebruik in pizza tomatensaus, doordat er weinig vocht in de tomaten zit en de schilletjes vrij dik zijn. Ook zorgt de gelatine rondom de zaadjes voor een goede binding van de tomatensaus, wat ervoor zorgt dat er geen ‘natte’ saus op je pizza ligt. Dit houdt je pizza bodem krokant en smaakvol.

Wat heb je nodig

  • 1 blikje van deze heerlijke tomaten
  • 1/2 teentje knoflook
  • Snufje zwarte peper
  • Halve theelepel oregano
  • Snufje basilicum
  • Halve theelepel witte suiker

Werkwijze voor het bereiden van Italiaanse tomatensaus

Gooi de tomaatjes in de blender, je kunt ze zo fijn malen als je zelf wilt. Gooi alle kruiden erdoor en zet de blender nog even aan. Zet een sauspannetje op het vuur en gooi de tomatensaus in de pan. Laat de saus op een laag vuur 15 minuutjes staan. Op deze manier komen alle smaken goed samen.

Laat de saus goed afkoelen voordat je ermee aan de slag gaat. Dit is heel belangrijk omdat de pizza bodem niet goed zal reageren als je er hete saus overheen gooit.

Om het proces te versnellen kun je het beter een uurtje in de koelkast zetten. Hierna kun je er je pizza mee gaan maken.

Eet smakelijk!

Geplaatst in

Lees meer in onze Kennisbank

Caputo pizzeria zak pizza bloem

Caputo pizza bloem | pizzeria

Dit is authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Deze professionele bloem is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de verpakking blauw maar de nieuwe verpakking is rood van kleur.
Lees verder

Kaas papier

Deze verpakking voor uw lekkerste kazen heeft een speciaal laagje wax. Als u het in dit papier wikkelt blijft het lekker vers!
Lees verder
Cauto rood cuoco chef pak

Caputo pizza bloem | chef cuoco

Dit is een authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Dit is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de naam van deze bloem Cuoco, tegenwoordig heeft het een nieuwe naam, Chef.
Lees verder

Gepelde pizza tomaten

Als je van plan bent pizza te gaan bakken dan heb je natuurlijk tomatensaus nodig. Met deze blikjes van 400 gram kun je ongeveer 6 pizza's bakken. Dit zijn echte klassieke Italiaanse tomaten die geteeld zijn op vulkaan grond.
Lees verder

Caputo droge gist | lievito

Als u brood of pizza deeg wilt maken dan is gist een onmisbaar ingredient. Bij het Hollands kaashuis koopt u de beste pizza kaas. En als u zulke lekkere kaas gebruikt dan verdient dat een perfecte pizza bodem.Ingrediënten: Bakkersgist (saccharomyces) Emulgator (sorbitan monostearato).
Lees verder

Amsterdammer kaas

Dit is een jong belegen 50+ kaas. Het is ook onze lieveling! Deze vol vette romige kaas heeft een heerlijke smaak. Een echte Amsterdammer!
Lees verder

Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.