Wat is de beste pizza mozzarella?

Categorie: Pizza

Pizza mozzarella kiezen

Dat de ene bol mozzarella de andere niet is, wordt pijnlijk duidelijk wanneer u mozzarella bij de supermarkt koopt. U hoopt op een mooie romige bol zoals u die uit Italië kent, maar wat u krijgt is vaak vrij smaakloos en haast rubberachtig van structuur. Teleurstellend! We verzekeren u dat de mozzarella van Hollands Kaashuis van betere kwaliteit is dan de bollen uit de supermarkt. Toch zijn er ook tussen onze producten verschillen in smaak en kwaliteit te ontdekken. Bent u op zoek naar “gewoon lekkere” pizza mozzarella, of wilt u enkel het beste van het beste?

3. Pizza Mozzarella 2 kg

Onze pizza mozzarella 2 kg is als pizzakaas een topper. Dit is een echte Italiaanse mozzarella met een zachte, romige smaak die in de oven lekker over uw pizza smelt. De kaas wordt geleverd in blokjes en is dus direct klaar om over de pizza’s gestrooid te worden. Dit product is ook nog eens zeer vriendelijk geprijsd, want voor slechts €14,95 ontvangt u een flinke zak met een gewicht van maar liefst 2 kilo. Ideaal voor wie vaak of grote hoeveelheden pizza’s bakt, dus het is niet verrassend dat ook veel pizzeria’s voor dit product kiezen. U kunt deze mozzarella zonder problemen invriezen om deze vervolgens in porties te gebruiken. Al met al is deze kaas erg lekker voor op uw pizza, al hebben we zeker een aantal soorten mozzarella in ons assortiment die qua smaak nóg beter zijn.

2. Fior di latte

Fior di latte is een type mozzarella dat gemaakt wordt van koemelk. Wat kwaliteit betreft doet hij niet onder voor de bekende buffel mozzarella. Deze witte kaas is heerlijk zacht en romig en is de perfecte smeltkaas voor op een echte Napolitaanse pizza. Bij Hollands Kaashuis verkopen we fior di latte per bol (125 gram) en grof geraspt per bak van 2,5 kilo. Onze bol fior di latte is handgemaakt in Italië en bevat geen toegevoegde conserveermiddelen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de staaf mozzarella van 1 kilo uit assortiment. Dat ziet u niet alleen terug aan de prijs, maar dat proeft u ook! Lees ook onze blog over fior di latte als u nog meer wilt weten over deze heerlijke mozzarella.

1. Buffel mozzarella

De absolute nummer 1 uit ons assortiment pizza mozzarella is buffel mozzarella, ook wel bekend als mozzarella di bufala. Zoals de naam al aangeeft, wordt deze mozzarella gemaakt van buffelmelk. Het resultaat: een heerlijke witte kaas die nog romiger en smeuïger is dan fior di latte. In onze webshop vindt u heerlijke bollen buffel mozzarella van 125 en 250 gram. Beide producten hebben de beschermde oorsprongsbenaming Campana DOP, wat betekent dat de kazen uit de Italiaanse regio Campania komen en zijn gemaakt van echte buffelmelk. Als u uw zelfgemaakte Napolitaanse pizza’s wilt beleggen met de allerbeste producten, kunt u het beste kiezen voor verse buffel mozzarella. In onze blog over buffel mozzarella leest u meer over deze wereldberoemde witte kaas.