Pizzaovens op gas

Categorie: Pizza

Pizzaovens op gas

Je hebt een doel, authentieke Italiaanse pizza’s bakken. Daar heb je een goede pizzaoven voor nodig. Echte Italiaanse pizza’s worden namelijk gebakken op een temperatuur van rond de 500 graden Celsius. Dat krijg je nooit voor elkaar met de oven in je keuken. Daarvoor heb je een authentiek Italiaanse pizza oven nodig, zoals de Edil planet pizzaovens die je in ons assortiment vindt. Deze ovens zijn van 100% roestvrijstaal en worden met de hand gemaakt op Sicilië. Deze ovens zijn zo goed geïsoleerd dat je in 60 seconden een pizza bakt.

pizza oven op gas

Maar als je jezelf verdiept in het aanschaffen van een authentieke Italiaanse pizzaoven kom je al snel voor een dilemma te staan. Neem ik een hout of gas oven? In dit artikel nemen we een kijkje naar de voor- en nadelen van een gas oven.

Voor- en nadelen van een pizzaoven op gas

Er zijn veel redenen om een gas oven te kopen. Maar er zijn ook argumenten om toch voor een houtoven te kiezen. De keuze en motivatie is voor iedereen anders. In de praktijk zien we dat het bij ovens die wij verkopen ongeveer 50/50 is. De helft gas, de helft hout.

De voordelen van gas op een rij:

  1. Snel aan de slag
  2. Handig als je spontaan besluit om pizza’s te bakken
  3. Temperatuur is makkelijker te regelen
  4. Goedkoper in gebruik
  5. Minder rookontwikkeling
  6. Minder overlast voor de buren
  7. Geen gedoe met aanmaakblokjesItaliaanse pizza oven
  8. Na het bakken is de oven gemakkelijk uit te zetten

Bekijk ons assortiment pizzaovens

U ziet al snel dat in praktische zin de gasovens grote voordelen bieden. Binnen een handomdraai staat de oven aan. Met de regelaar die op de achterkant van de oven zit stelt u gemakkelijk de hoeveelheid gas in die de oven inloopt. Hierdoor reguleert u de temperatuur van de oven. Als u klaar bent zet u het kraantje uit en laat u de oven afkoelen.

Doordat er geen hout wordt verbrand is er nauwelijks rookontwikkeling. Dit is vooral handig als u bovenburen heeft of als uw tuin bijvoorbeeld dicht aan uw buren grenst. Er is geen houtvoorraad nodig en u hoeft ook niet aan de slag met aanmaakhout.

De nadelen van een gas gestookte pizza oven

Er is eigenlijk maar één nadeel ten opzichte van de houtoven: smaak. Als u het doel heeft een 100% authentieke Napolitaanse pizza te bakken, dan kunt u niet zonder hout. Het hout geeft de pizza een onmiskenbare smaak mee die een gasoven simpelweg nooit aan de pizza kan geven. Dit betekent niet dat de pizza’s uit een gasoven minder lekker zijn. Het heeft er allemaal mee te maken wat je zelf als doel hebt. Wilt u gewoon lekker pizza’s bakken op feestjes of samen met de kinderen plezier maken? Dan is een gasoven meer dan geschikt. Bent u een pizza purist en neemt u alleen genoegen met authentieke Napolitaanse pizza’s? Ga dan voor een houtgestookte pizzaoven.

Pizzaovens kopen bij het Hollands Kaashuis

Of u nu voor hout of gas kiest, bij het Hollands Kaashuis kunt hebben we een geschikte pizza oven voor iedereen. Door de filters te gebruiken die u aan de linker kant ziet kunt u gemakkelijk kiezen tussen alle modellen die we hebben.

Bekijk ons assortiment pizzaovens

Zeer snel geleverd
Vandaag voor 10.00 uur besteld, vanavond geleverd

Nergens voordeliger
Wij kopen onze pizzaovens groot in en kunnen deze daarom voordelig aanbieden

Italiaans vakmanschap
100% met de hand gemaakt op Sicilië

Nu met gratis
starterskit
Geleverd met authentiek Italiaans Caputo bloem en gist. Zo kunt u direct me ons recept voor Italiaans pizzadeeg aan de slag.
Standaard 1 jaar garantie