Ooni pizzaovens vs Edil Planet pizzaovens

Categorie: Pizza

Ooni pizzaovens vs Edil Planet pizzaovens

Als u zich aan het oriënteren bent op de aanschaf van een nieuwe pizzaoven zijn er een aantal merken waaruit u kunt kiezen. Het begint bij kleine tafelmodel pizzaovens die u voor rond de €150 aanschaft. Vervolgens komen de ooni pizza ovens, deze vallen in de prijsklasse van €250 tot €500 euro. Het volgende segment zijn de handgemaakte rvs pizzaovens die in de prijsklasse van €500 tot €1300 euro zitten. Als laatst zijn er nog de handgemaakte steenovens die beginnen bij een prijs van €2000.

De meest populaire ovens zijn de ooni ovens. Dit merk komt uit Schotland maar de ovens worden in China geproduceerd. Dit merk wordt op de voet gevolgd door edil planet ovens. Die zijn van 100% roest vast staal en worden met de hand gemaakt. Om een goede vergelijking te maken zetten we in dit artikel deze 2 merken tegenover elkaar. Zo kunt u de beste keuze maken.

Ooni pizzavens

Ooni pizza ovens zijn bedacht in Edinburg Schotland. Hier zit een slim team van ontwerpers die een serie van zowel gas als houtovens hebben bedacht. De marketing achter deze ovens is briljant en er worden er erg veel van verkocht. Het is het bekendste merk op de markt. Wie een budget heeft van maximaal 500 euro komt bijna automatisch bij Ooni uit.

Wat kun je verwachten voor je geld?

Ooni ovens zijn van rvs, het metaal is wel beduidend dunner als dat van een edil planet oven. Deze pizzaovens worden machinaal geproduceerd in een fabriek in China. De pizza stenen zijn vrij dun en de kans op barsten is eens stuk groter als bij de edil planet ovens. Ooni heeft een hele goede klantenservice die in Schotland gevestigd is. Als u de oven na aanschaf registreert op de website van ooni heeft u automatisch 3 jaar garantie. U kunt dan eenvoudig via ooni.eu reserve onderdelen bestellen.

Wij merken dat er veel vaker reserve onderdelen nodig zijn voor een Ooni als voor een edil planet. Dit komt omdat de Ooni van minder zware kwaliteit is. Ooni ovens zijn ook een stuk kleiner. De ruimte waarin je je pizza bakt wordt maximaal 450 graden celsius. Doordat de oven een stuk kleiner is ben je de warmte snel kwijt. Als je de deur van je oven opendoet om er een pizza in te leggen zakt de temperatuur als snel 100 graden naar beneden. Desalniettemin kun je er na wat oefenen een prachtige pizza in bakken.

Levensduur

Houd er rekening mee dat een ooni oven ongeveer 3 jaar meegaat. Dit ligt er uiteraard aan hoe zuinig u bent. Zelf heb ik 3 jaar lang een ooni pro gehad en ik heb er met veel plezier mee gebakken. Na 3 jaar was de oven echt aan vervangingen toe. Na 3 jaar in een Ooni bakken wilde ik zelf graag ook een stapje professioneler bakken. Dat is wanneer ik mijn edil planet Nonno peppe heb gekocht.

Conclusie

Wil je een enkele keren per jaar een pizza’s bakken voor bijvoorbeeld verjaardagspartijen, dan is een Ooni de juiste keuze. De beginnende pizzabakker die een serieuze authentieke pizza op tafel wilt zetten kan prima aanvangen met een Ooni oven. Houd er wel rekening mee dat je niet de hoge temperaturen kunt halen die nodig zijn voor een Napolitaanse pizza. Ook kost het veel moeite en tijd om de oven echt op hoge temperatuur te brengen. Heb jij als doel een Napolitaanse pizza op tafel te zetten die exact zo smaakt als in Italië? Dan raad ik je ten zeerste aan om door te sparen voor een edil planet oven. De kans dat je je Ooni snel ontgroeit bent is erg groot.

Edil planet ovens

Edil planet ovens worden met de hand gemaakt in Sicilië. Hier staat een enthousiast team van technici dagelijks ovens te lassen.

Wat kun je verwachten voor je geld?

Het begint allemaal met dikke rvs platen die uitgesneden worden in deze kleinschalige productielocatie in Sicilië. Vervolgens worden alle onderdelen met de hand gelast.Voetjes edil planet ovens

Deze ovens starten bij een prijs van €500 en lopen op tot €1300. Een temperatuur van 550 graden is geen probleem voor deze ovens. Dit haalt hij zelfs met de deur open. Mede door zijn grote vermogen kun je ook snel achter elkaar bakken zonder dat de temperatuur zakt.

Door zijn zware constructie is er weinig wat er kapot kan gaan aan deze oven. Ze gaan dan ook met gemak 10 jaar mee. Het enige onderdeel wat je wellicht na een aantal jaar zou kunnen vervangen is de pizzasteen. Dit kost je hooguit enkele tientjes. Maar als je de pizzasteen goed inbakt en er zuinig op bent gaat hij vele jaren mee. Dit komt mede omdat hij maar liefst 4 centimeter dik is.

De ovens hebben 1 jaar fabrieksgarantie, maar ook na deze tijd kunt u ons altijd contacteren. We staan achter deze ovens en van de vele honderden die we er verkocht hebben hebben we tot nu toe maar 1 klant gehad met een defect. Hier was de pizzasteen gebroken en daar hebben we direct een nieuwe naar verzonden. Ze zijn dus extreem betrouwbaar!

Een prachtige handgemaakte Italiaanse pizza oven.

De voordelen op een rij:

Deze hand gemaakte oven, komt uit Sicilië , een echte kwaliteit oven!!

De voordelen van een Edil planet pizza oven ten opzichte van een Ooni.

✓ Sneller op temperatuurpizzaoven gas pizzaiolo

✓ Robuuster (dubbelwandig)

✓ Behaald hogere temperaturen

✓ Houd deze temperatuur langer vast

✓ Gaat meer dan 10 jaar mee

Made in Italy, in plaats van China

✓ Met echte lava steen (van de Etna vulkaan)

Wij hebben beide soorten ovens in onze showroom in Tholen. We raden u altijd aan eens langs te komen voordat u de oven aanschaft. Zo kunt u het kwaliteitsverschil met eigen ogen zien. De koffie staat klaar!

Wilt u nog meer lezen over Edil planet pizza ovens, lees dan hier onze blog over alle modellen.

Koop nu een houtgestookte pizzaoven bij het Hollands Kaashuis

Zeer snel geleverd

Vandaag voor 10.00 uur besteld, vanavond geleverd
Nergens voordeliger
Wij kopen onze pizzaovens groot in en kunnen deze daarom voordelig aanbieden
Italiaans vakmanschap
100% met de hand gemaakt op Sicilië
Garantie
Altijd minimaal jaar garantie

Nu met gratis starterskit,
Geleverd met authentiek Italiaans Caputo bloem en gist (+recept). Je kunt dus meteen aan de slag!