Alles over echte Italiaanse pizzaovens

Categorie: Pizza

Alles over echte Italiaanse pizzaovens

Bent u op zoek naar een echte Italiaanse pizza oven? Dan bent u bij het Hollands Kaashuis aan het goede adres. We vertellen u graag over Edil Planet, Forno allegro pizza ovens.

Een mooi merk

Edil Planet verkoopt een prachtige lijn pizza ovens onder de naam Forno Allegro. Deze ovens worden handgemaakt in het zuiden van Italië vlakbij Sicilië. Het is een jong bedrijf waar een ontzettend gepassioneerde ondernemer achter schuilt gaat. Het Hollandse Kaashuis is de officiële importeur van deze ovens in Nederland.

Handgemaakte kwaliteit

Alle ovens van Edil Planet zijn handgemaakt en van 100% roestvrij staal. De productie vindt in zijn geheel plaats op Sicilië. Qua materiaal worden uitsluitend dikke platen roestvrij staal gebruikt, hierdoor gaan de ovens minimaal 10 tot 15 jaar mee! Door het gebruik van dik RVS zijn deze ovens ook zwaar, zorg dus altijd voor een stevige ondergrond voor de oven. De kleinste modellen wegen circa 25 kilo, maar de grotere modellen wegen meer dan 100kg!

Transport

Het Hollands Kaashuis haalt voor veel van onze zakelijke en webshop klanten producten uit Italië. Dit doen we met onze eigen vrachtwagens. Omdat deze ovens zo zwaar zijn kost het transport veel geld. Maar omdat wij het transport in eigen beheer hebben kunnen we de ovens tegen concurrerende prijzen aanbieden! Zo zijn niet alleen Nederlandse klanten een groot fan van deze ovens. Wij verschepen deze ovens door heel Europa naar enthousiaste pizzabakkers. De ovens worden door onze eigen bezorgers bij u thuisbezorgd, en onze specialisten staan altijd voor u klaar.

Napolitaanse pizzasteen

Alle ovens zijn voorzien van een dikke, robuuste pizzasteen. Sommige modellen hebben een lavasteen, andere een cordiet steen. Beide stenen zijn gemaakt met lava of steen van de Etna vulkaan.

Deze stenen bevatten altijd een bepaald percentage vocht en het is belangrijk dat de stenen goed ingebakken worden. Hiermee verdwijnt het vocht uit de steen en wordt hij als het ware harder. Het is daarom belangrijk dat de steen goed ingebakken wordt. We raden daarom aan de oven de eerste drie keer dat hij gebruikt wordt trapsgewijs op te warmen.

Breng de temperatuur hiervoor als eerst naar 200 graden Celsius. Laat de oven en de steen 15 minuten op deze temperatuur acclimatiseren. Vervolgens brengt u de oven naar 300 graden en wacht u tien minuten. U kunt met tussenpozen van 10 minuten de oven naar 550 graden brengen. Als u dit de eerste 3 keer doet heeft u een perfect ingebakken pizzasteen.

Vermijd te allen tijde te grote temperatuur verschillen, hiermee zorgt u dat uw steen in topconditie blijft.

Hier vindt u de complete Nederlandse handleiding.

Enorm hoge temperaturen

Napolitaanse pizzabakkers weten het: een hoge temperatuur is cruciaal voor het bakken van een authentieke pizza. Een pizza die op 300 graden gebakken wordt is een hele andere pizza als een op 550 graden gebakken pizza.

Een normale oven haalt deze temperatuur natuurlijk bij lange na niet. Ook goedkopere pizza ovens als Ooni halen dit niet. Een Forno Allegro haalt met gemak 550 graden Celsius. Bent u dus een echte serieuze thuisbakker die als doel heeft een authentieke pizza te bakken? Investeert u dan liever iets meer geld in een kwaliteitsoven. Goedkoop is in dit geval echt duurkoop. Ooni ovens hebben een levensduur van ongeveer 3 jaar (made in China). Een Forno Allegro pizza oven gaat zeker 10 jaar mee!

Garantie

Bij het Hollands Kaashuis staan we achter onze producten en krijgt u altijd 1 jaar garantie. Is er na deze periode nog iets met uw oven, neemt u dan ook gerust contact met ons op.

De modellen

De volgende modellen zijn verkrijgbaar (oplopend in prijs).

Sarracin |Gas | 1 pizza
Etna | Gas | 1 pizza
Nonno lillo | Hout | 1 pizza
Vesuvio | Hout | 1 pizza
Nonno peppe | hout of gas |2 pizza’s
Luxury | gas | 2 pizza’s
Pizzaiolo | hout of gas | 4 pizza’s

Sarracin

Dit is het basis model uit de Forno Allegro serie. De Sarracin is net zo groot als de Etna, maar ziet er qua look net iets anders uit. De bovenzijde van de oven heeft hoeken in plaats van een ronde bovenzijde. De onderzijde en de bovenzijde van de oven zijn geïsoleerd en dubbelwandig. De achterzijde is enkelwandig.

De oven werkt op gas. Links in de kamer zit een speciale gas verstuiver. Dit is een buis met honderden gaatjes. Hierdoor ontstaat een prachtige regenboogvlam die door de bovenzijde van de oven rolt.

Omdat de bovenzijde van deze oven makkelijker te produceren is en de achterzijde enkelwandig is kan deze oven tegen een enorm scherpe prijs worden aangeboden.

In deze prijsklasse concurreert deze oven met de Ooni ovens. We raden iedereen die twijfelt aan om in onze showroom te komen kijken. Zodra u het kwaliteitsverschil met eigen ogen heeft gezien bent u overtuigd.

Etna

De Etna is een prachtig model als u 1 pizza tegelijk wilt bakken en graag een oven op gas wilt. De oven is aan alle zijdes dubbelwandig maar heeft net als de Sarracin geen deur.

De bovenzijde van de oven is rond. De oven is in zijn geheel handgemaakt en met de hand gelast. Hij is geheel van RVS.
Door de regenboogvlam heeft ook deze oven een prachtige look. Pizza’s bak je in 75 seconden.

Etna pizza oven Edil planet

Nonno Lillo

De Nonno lillo is een oven die er mooi uitziet, een model dat erg stoer in je tuin staat. De oven is hout gebrand en alhoewel hij een slag groter is als de Etna en Sarracin past er 1 pizza in. De oven is erg compleet, is dubbelwandig uitgevoerd en behaalt met gemak 550 graden Celsius. Wat de oven zo mooi maakt is de bovenzijde die bekleed is met antraciet gekleurd rvs en de stoere schoorsteen.

Nonno lillo pizza oven edil planet

Vesuvio en de Surriento

De Vesuvio is het zusje van een andere oven, namelijk surriento. Dit model heeft enkele kleine verschillen. Zo heeft de Surriento ingebouwde pootjes maar het de Vesuvio een stoerdere look. De surriento heeft 3 kleine rondjes in het deurtje waardoor er zuurstof wordt aangezogen als de de deur dichtzat. De vesuvio heeft 3 vlammetjes in de deur gegraveerd en deze zijn iets groter. Hierdoor kan er iets meer zuurstof worden aangezogen met de deur dicht.

Beide zijn geheel rvs en qua formaat en gewicht identiek. Er past 1 pizza tegelijk in maar door zijn formaat houdt hij zijn temperatuur iets langer vast en passen er ook nog bijgerechten in de oven terwijl je een pizza bakt.

Nonno Peppe

De Nonno peppe is de meestverkochte oven uit het assortiment. Deze oven is verkrijgbaar en verschillende opties. Zowel in hout als gas gestookt. En RVS of antraciet gekleurd. Beide varianten hebben een schoorsteen. Er passen 2 pizza’s in en de oven is volledig dubbel geïsoleerd. Temperaturen van 550 graden zijn voor deze oven geen enkel probleem.

Pizza ovens die onder een overkapping geplaatst worden kunnen gemakkelijk met hun schoorsteen door het dak van bijvoorbeeld een houten patio heen. De schoorsteen heeft een standaard maat en verlengstukken kunnen bij iedere bouwmarkt gekocht worden.

De oven is vrij zwaar, houd er dus rekening mee dat de oven na plaatsing hoogstwaarschijnlijk op zijn plaats blijft staan. Als u hem wilt verplaatsen dan kunt u de oven enkel met 2 mensen optillen.

Doordat de oven zwaar uitgevoerd is gaat hij ontzettend lang mee. Van deze aankoop heeft u minimaal 10 jaar plezier. Als u de oven netjes afdekt en er zuinig op bent zelfs nog veel langer.

Luxury

De Luxury is de volgende stap in het assortiment. Deze oven is ongeveer net zo groot als de Nonno peppe maar heeft een iets andere look. Het grote verschil dat direct opvalt is dat de luxury geen schoorsteen heeft. Dit kan in operationele zin een voordeel zijn, bijvoorbeeld als uw tuin aan die van de buren grenst en u geen rook overlast wilt veroorzaken. De luxury is gas gestookt en is daarom erg geschikt voor dit soort situaties.

De oven heeft een dikke steen en is volledig dubbelwandig geïsoleerd. Hij is behoorlijk zwaar en wordt standaard geleverd in een rvs kleur. Met de luxury kunt u 2 pizza tegelijk bakken.

Forno luxury edil planet

Pizzaiolo

De pizzaiolo is de grootste variant van de serie. Deze enorme oven bakt maar liefst 4 pizza’s tegelijk. Hij is verkrijgbaar in een gas variant en een houtgestookte variant. De oven is volledig geïsoleerd en weegt meer als 100 kilo. Om dat de steen in de oven mega groot is bestaat deze uit 4 kleinere stenen de samen het bak oppervlak vormen.

De pizzaiolo is wordt het meest verkocht aan restaurants, foodtrucks en andere professionele gebruikers. Maar ook particuliere thuis bakkers die de zaken echt serieus aan willen pakken kopen deze oven. De gas variant heeft de bekende regenboog vlam. Het gas wordt onder druk door de verstuiver gespoten en de ingebouwde gasbrander spuit de vlam onder hoge druk de koepel van de oven in. Hierdoor is de volledige bovenkant van de oven bedekt met de vlam, en mede hierdoor haalt hij zijn bizar hoge temperatuur van 550 graden Celsius.

Tafel / onderstel edil planet forno allegro ovens

Bij het Hollands kaashuis hebben we ook tafels en onderstellen voor de pizza ovens van forno allegro. Om een echte Napolitaanse pizza te bakken moet je een oven hebben die hoge temperaturen kan halen. Hierdoor wordt ook de buitenzijde van de oven behoorlijke warm. Daarom raden we aan de oven niet op een plastic of houten tafel te zetten. Zet hem op een metalen tafel of een tafel met een stenen blad.

Indien u deze niet heeft kunt u deze meebesturen bij uw oven. De tafels bieden we aan als een service product en daarom zijn ze alleen in combinatie met een oven te bestellen. Los alleen een tafel bestellen is helaas niet mogelijk.

De tafels zijn in 2 maten verkrijgbaar. 80 x 80 cm of 96 x 76 cm. De 96 x 76 tafel is alleen geschikt voor de pizzaiolo oven. De maat van de tafel komt precies overeen met de oven. Alle overige modellen passen op de 80 x 80.

Voor de kleinere modellen blijft er dan zelfs nog wat ruimte over op de tafel om wat spullen uit stallen.

De tafels zijn gemaakt met 2 stoere industriële x poten. Het profiel heeft een breedte van 10 cm zodat de tafel enorm veel gewicht kan dragen. De tafels hebben een mat zwarte poedercoating. Indien gewenst kan de tafel in een kleur naar keuze gespoten worden. De levertijd bedraagt dan 14 dagen.

Het blad is van steen, deze mooie grijze steen is 2cm dik en dit helpt om de warmte goed af te voeren.