Kennisbank

Wat is Monchou kaas?

Wat is Monchou kaas? Wat is nu eigenlijk Monchou kaas? Het is een verse 70+ roomkaas die in de vertrouwde 100 gram verpakkingen verkocht wordt. U herkent hem door zijn kenmerkende zilveren verpakking wikkel. Deze roomkaas is vooral ontzettend bekend geworden doordat de befaamde Monchou taart er van gemaakt wordt. Monchou is een zacht en…
Lees verder

Wat is Reblochon kaas?

Wat is Reblochon kaas? We weten dat hij uit Frankrijk of Zwitserland komt, maar wat is Reblochon nu eigenlijk voor kaas? Het klinkt heel vreemd, maar deze kaas is ontstaan door een slimme truc om de belasting te ontwijken. In de 14e eeuw werden de boeren in de bergen bij de Alpen belast door de…
Lees verder

Wat voor kaas is Port Salut?

Wat voor kaas is Port Salut? Maar wat voor kaas is Port Salut nu precies? Wij gaan je er alles over vertellen! Het is een zachte en delikate kaas die gemaakt wordt in de provincie van Bretagne. Dit ligt aan de westkust van Frankrijk. Het is een echte kust stad, omringd door water en er…
Lees verder

Wat is gecondenseerde melk?

Wat is gecondenseerde melk? Wat is nu eigenlijk gecondenseerde melk? Het is ontzettend romig, rijk van smaak en super zoet. Met dit professionele ingredient steel je gegarandeerd de show met jouw verjaardagstaart of cake. Zoals de naam je misschien al doet vermoeden is gecondenseerde melk verdampt in het productie proces. Op deze manier wordt al…
Lees verder

Alles over brandnetelkaas

Alles over brandnetelkaas Wij vertellen je alles over brandnetelkaas! De wetenschappelijke naam voor brandnetel is Urtica dioica. Dit is een wilde plant die veel landen gebruikt wordt in gerechten. Sommige volken in China claimen zelfs dat brandnetel een helende werking heeft, zo zou het helpen tegen astma. In Europa maken we er liever eten van.…
Lees verder
Kaasplankje samenstellen

Hoe maak je een kaasplankje?

Hoe maak je een kaasplankje? Hoe maak je een kaasplankje? We weten allemaal wel wat we lekker vinden, maar een goede kaasplank bestaat uit een balans van verschillende smaken. Even langs de wijn afdeling, een paar mooie biertjes erbij. Maar dan sta je bij de kaas specialist en welke kaasjes kies je dan? Daar ga…
Lees verder

Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.