Kennisbank

Zwitserse kaas

Welke soorten Zwitserse kaas zijn er? Kort gezegd: er zijn meer soorten Zwitserse kaas dan u waarschijnlijk denkt. We gaan ze niet allemaal bespreken, maar lichten een paar bijzondere en bekende Zwitserse kazen uit. Emmentaler: een bekende smeltkaas Emmentaler is misschien wel meteen de bekendste kaas uit Zwitserland. Zijn naam verklapt waar hij vandaan komt,…
Lees verder

Wat is de beste pizza mozzarella?

Pizza mozzarella kiezen Dat de ene bol mozzarella de andere niet is, wordt pijnlijk duidelijk wanneer u mozzarella bij de supermarkt koopt. U hoopt op een mooie romige bol zoals u die uit Italië kent, maar wat u krijgt is vaak vrij smaakloos en haast rubberachtig van structuur. Teleurstellend! We verzekeren u dat de mozzarella…
Lees verder

Wat is rookkaas?

Wat is rookkaas? Rookkaas is gesmolten kaas die is gerookt. De korst wordt van de kaas gehaald, waarna de kaas wordt gemalen, gesmolten en in een vorm gaat. Het roken gebeurt op natuurlijke wijze op eiken- of beukenhout, waardoor de kaas een lichte rooksmaak en een kenmerkende bruine kleur krijgt. Dit typisch Hollandse product is…
Lees verder

Wat is schimmelkaas?

Wat is schimmelkaas? Kaas met schimmels, natuurlijk… Maar dan geen schimmels die onstaan wanneer je voedsel net iets te lang laat liggen. Schimmelkaas bevat namelijk goede schimmels, in tegenstelling tot producten die over de datum zijn. Het is nog niet makkelijk om die schimmel (of bacterie, daarover later meer) aan de kaas toe te voegen.…
Lees verder

Wat is boerenkaas?

Wat is boerenkaas? Niet elke kaas mag zomaar boerenkaas worden genoemd. Bij deze kaas draait het allemaal om ambacht, traditie, goede smaak en genieten. Concreet moet de kaas in ieder geval aan twee kenmerken voldoen om deze naam te mogen dragen: 1. De melk is niet gepasteuriseerd, maar komt rechtstreeks van de koe. Veel “normale”…
Lees verder

Wat is scamorza?

Wat is scamorza kaas? Dus wat is nu scamorza kaas nu eigenlijk? We hebben het tipje van de sluier al opgelicht, maar we gaan het exact uitleggen. Het is belangrijk dat de scamorza wordt gemaakt van verse koemelk, dit is de basis van de kaas. Hierna wordt de melk verhit (gepasteuriseerd) en wordt er stremsel…
Lees verder

Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.