Kennisbank

semola

Wat kun je met semola?

Wil jij de perfecte pizza bakken? Dan mag ook semola of semolina niet ontbreken. In het Nederlands heet deze meelsoort griesmeel. Daar heb je vast wel eens van gehoord, maar je verwacht vast niet dat dit meel wonderen kan door voor jouw pizza. Hoe gebruik je dit product precies? Je leest het hier! Wat is…
Lees verder
pizzascheppen

Pizzascheppen: welke zijn er en waar gebruik je ze voor?

Als startende thuisbakker heb je misschien het idee dat alle pizzascheppen hetzelfde zijn. Helemaal niet gek, maar daar denken echte pizzaiolo’s anders over. Zodra je zelf een pizzaschep wilt bestellen kom je er al snel achter dat er inderdaad veel verschillen zijn: lange of korte steel, groot of klein blad, met een ronde vorm of…
Lees verder
Halloumi grillkaas

Halloumi: een populaire grillkaas

Halloumi wordt steeds populairder in Nederland, dus de kans is groot dat je wel eens van deze kaas hebt gehoord. Toch heb je misschien ook nog vragen over dit bijzondere product. Wat is het precies voor kaas en hoe kun je ‘m het beste eten? In de blog van vandaag leggen we het je allemaal…
Lees verder

Wat is de beste pizza oven voor thuis?

Steeds meer fanatieke thuisbakkers gaan de uitdaging aan om in eigen tuin een pizza te bakken die niet onderdoet voor een echte Napolitaanse pizza. De juiste ingrediënten zijn daarvoor onmisbaar, maar een goede oven is misschien nog wel belangrijker. Met welke pizza oven voor thuis bakt u pizza’s om écht trots op te zijn?
Lees verder
Polenta Maisgriesmeel

Wat is polenta? En wat kun je ermee?

Polenta is niet zo heel bekend in Nederland, en dat is jammer. Het is namelijk een ontzettend veelzijdig (bij)gerecht en een lekker alternatief voor aardappels, rijst of pasta. Omdat wij dit product sinds kort ook in ons assortiment hebben, vertellen we je er graag meer over in deze blog. Wat is polenta? Polenta is een…
Lees verder
raclette

Raclette: wat is het precies?

Grote kans dat je weleens van raclette hebt gehoord, maar niet precies weet wat het nou is. Een soort kaasfondue, toch? Zoiets inderdaad, maar dan anders. In deze blog leggen we je alles uit over de trots van Zwitserland. Ook leuk om te lezen voor wie wél al iets over dit onderwerp weet. Wat is…
Lees verder

Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.