Houtgestookte pizzaovens

Houtgestookte pizzaovens

Als je het plan hebt om echte authentieke Italiaanse pizza’s bakken dan heb je een goede houtoven nodig. Echte Napolitaanse pizza’s worden namelijk gebakken op een temperatuur van rond de 550 graden Celsius. Dat is onmogelijk met een normale oven uit je keuken. Daarvoor heb je een gespecialiseerde oven nodig. Het Hollands Kaashuis heeft precies de oven die jij zoekt. Deze ovens zijn van 100% RVS en worden met de hand gemaakt in Sicilië. Deze ovens zijn zo goed geïsoleerd en worden zo heet dat je in 60 seconden een pizza bakt. pizzascheppen

Maar als je jezelf verdiept in het aanschaffen van een authentieke Italiaanse pizzaoven kom je al snel voor een grote keuze te staan. Neem ik een hout of gas oven? In dit artikel nemen we een kijkje naar de voor en nadelen van een hout oven.

Bekijk ons assortiment pizzaovens voor thuis

Voor- en nadelen van een pizzaoven op hout

Er zijn veel redenen om een houtoven te kopen. Maar er zijn ook argumenten om toch voor een gas gestookte variant te kiezen. Er bestaat geen goed of fout, de keuze is voor iedereen anders. In de praktijk zien we dat het bij ovens die wij verkopen ongeveer 50/50 is. De helft gas, de helft hout.

Dit is waarom je voor een houtgestookte pizzaoven moet kiezen.

  • Geeft je pizza een extra smaakdimensie
  • Geen gedoe met het navullen van gasflessen.
  • Met verschillende soorten hout kun je verschillende smaakprofielen creëren.
  • Alleen met een houtoven kun je een echte Napolitaanse pizza maken
  • En tot slot: het in brand steken van hout is gewoon leuk.

Eerlijk is eerlijk. Een pizzaoven op gas is en stuk eenvoudiger in gebruik, maar u evenaart hiermee nooit de smaak van een pizza uit een houtoven. Voor puristen, pizzanerds en andere serieuze pizzabakkers is een houtoven daarom de enige optie. We raden altijd aan met eiken of beukenhout te werken. Deze houtsoorten bevatten weinig hars en zijn hierdoor het beste geschikt om voedsel mee te bereiden.

Houtgestookte pizzaovens kopen bij het Hollands Kaashuis

Of u nu voor hout of gas kiest, bij het Hollands kaashuis kunt hebben we een pizzaoven voor iedereen. Gebruik de filters om makkelijk een keuze te maken tussen alle modellen. Zo vindt u de oven die het beste bij u past.

Bekijk ons assortiment hier om uw perfecte oven te vinden

Zeer snel geleverd
Vandaag voor 10.00 uur besteld, vanavond geleverd

Nergens voordeliger
Wij kopen onze pizzaovens groot in en kunnen deze daarom voordelig aanbieden

Italiaans vakmanschap
100% met de hand gemaakt op Sicilië

Nu met gratis starterskit,
Geleverd met authentiek Italiaans Caputo bloem en gist. Zo kunt u direct me ons recept voor Italiaans pizzadeeg aan de slag. Lees hier alles over alle modellen die we hebben.

Standaard 1 jaar garantie

 

Geplaatst in ,

Lees meer in onze Kennisbank

Caputo pizzeria zak pizza bloem

Caputo pizza bloem | pizzeria

Dit is authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Deze professionele bloem is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de verpakking blauw maar de nieuwe verpakking is rood van kleur.
Lees verder

Kaas papier

Deze verpakking voor uw lekkerste kazen heeft een speciaal laagje wax. Als u het in dit papier wikkelt blijft het lekker vers!
Lees verder
Cauto rood cuoco chef pak

Caputo pizza bloem | chef cuoco

Dit is een authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Dit is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de naam van deze bloem Cuoco, tegenwoordig heeft het een nieuwe naam, Chef.
Lees verder

Gepelde pizza tomaten

Als je van plan bent pizza te gaan bakken dan heb je natuurlijk tomatensaus nodig. Met deze blikjes van 400 gram kun je ongeveer 6 pizza's bakken. Dit zijn echte klassieke Italiaanse tomaten die geteeld zijn op vulkaan grond.
Lees verder

Caputo droge gist | lievito

Als u brood of pizza deeg wilt maken dan is gist een onmisbaar ingredient. Bij het Hollands kaashuis koopt u de beste pizza kaas. En als u zulke lekkere kaas gebruikt dan verdient dat een perfecte pizza bodem.Ingrediënten: Bakkersgist (saccharomyces) Emulgator (sorbitan monostearato).
Lees verder

Amsterdammer kaas

Dit is een jong belegen 50+ kaas. Het is ook onze lieveling! Deze vol vette romige kaas heeft een heerlijke smaak. Een echte Amsterdammer!
Lees verder

Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.