Alles over Caputo lievito gist

Wat is de overeenkomst tussen Caputo bloem en lievito gist?

Ze zijn niet alleen beide essentieel voor het maken van deeg, ze komen beide voort uit een proces dat cultiveren heet. Dit is het proces dat granen in bactieren omzet. Deze naturlijke bacterie heet de Saccharomyces cerevisiae.

Hoe wordt deze gist gemaakt?

Caputo gist is een biergist dat wordt gemaakt door type “00” bloem te vermengen met water. Dit wordt vervolgens op een kamertemperatuur bewaard. Er wordt dan stap voor stap een siroop aan toegevoegd. Deze siroop wordt gemaakt van een specifiek soort suiker dat wordt gemaakt van Italiaanse suikerbieten.

Dit mengsel in combinatie met zuurstof zorgt ervoor dat het gist zich begint te delen en hierdoor vermenigvuldigt. Elke 8 minuten deelt een cel zich in tweeën. Hierdoor groeit de cultuur erg snel. Dit proces wordt ook wel fermentatie genoemd.

Na dit proces wordt de gist losgemaakt van de siroop en gewassen. Hierdoor verdwijnen alle onzuiverheden. Hierna wordt het nog gecentrifugeerd en gedroogd. Als al het vocht verdwenen is wordt het gist vermalen tot kleine korrels, het eindproduct dat u terugvindt in het potje.

Zoals u ziet is het een natuurlijk proces zonder onnodige toevoegingen.

Waarom maakt Caputo droge gist?

Caputo heeft een bijzonder zorgzame slectie gemaakt van graansoorten voor hun gist. Door deze mix van granen hoeven ze geen chemicalien of andere toevoegingen te gbruiken. En dat is goed voor het product en de mens. Deeg wat u met deze gist maakt is makkelijk te verteren. Maar waarom maakt Caputo geen natte gist?

  • Houdbaarheid – Door al het vocht uit het gist te halen is het wel 24 maanden houdbaar.
  • Praktisch – De verpakking is handig en handzaam. (100 gram in een potje). Het kan koel en droog bewaard worden en is hersluitbaar.
  • Stabiliteit – Verse gist werkt vooral de eerste 2 uur. Droge gist verspreid de werking over een langer tijdsbestek.
  • Besparing- U hoeft maar een derde te gebruiken ten opzichte van verse gist.
  • Naast al deze voordelen is Caputo gist ook gluten en lactose vrij.

Caputo gist is geschikt voor alle soorten deeg, maar combineert in het bijzonder goed met andere producten van Caputo.

Wilt u ook aan de slag gaan met Caputo gist? Hier bestelt u eenvoudig en snel een potje van de molen van Napels.

Geplaatst in

Lees meer in onze Kennisbank

Caputo pizzeria zak pizza bloem

Caputo pizza bloem | pizzeria

Dit is authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Deze professionele bloem is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de verpakking blauw maar de nieuwe verpakking is rood van kleur.
Lees verder

Kaas papier

Deze verpakking voor uw lekkerste kazen heeft een speciaal laagje wax. Als u het in dit papier wikkelt blijft het lekker vers!
Lees verder
Cauto rood cuoco chef pak

Caputo pizza bloem | chef cuoco

Dit is een authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Dit is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de naam van deze bloem Cuoco, tegenwoordig heeft het een nieuwe naam, Chef.
Lees verder

Gepelde pizza tomaten

Als je van plan bent pizza te gaan bakken dan heb je natuurlijk tomatensaus nodig. Met deze blikjes van 400 gram kun je ongeveer 6 pizza's bakken. Dit zijn echte klassieke Italiaanse tomaten die geteeld zijn op vulkaan grond.
Lees verder

Caputo droge gist | lievito

Als u brood of pizza deeg wilt maken dan is gist een onmisbaar ingredient. Bij het Hollands kaashuis koopt u de beste pizza kaas. En als u zulke lekkere kaas gebruikt dan verdient dat een perfecte pizza bodem.Ingrediënten: Bakkersgist (saccharomyces) Emulgator (sorbitan monostearato).
Lees verder

Amsterdammer kaas

Dit is een jong belegen 50+ kaas. Het is ook onze lieveling! Deze vol vette romige kaas heeft een heerlijke smaak. Een echte Amsterdammer!
Lees verder

Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.