Wat is vegan kaas?

Categorie: Algemeen

Dus wat is nu vegan kaas? Als u heeft besloten om te stoppen met het eten van zuivel en/of dierlijke producten, dan is er nog genoeg te kiezen! Ook u kunt genieten van een plakje kaas op uw brood, of een blokje kaas bij de borrel.

Wij hebben de meest gestelde vragen en feitjes over vegan kaas voor u op een rij gezet.

Inhoudsopgave

  1. Wat is vegan kaas?
  2. Waar wordt vegan kaas van gemaakt?
  3. Waar kun je vegan kaas kopen?
  4. Is vegan kaas gezond?
  5. Is vegan kaas lekker?
  6. Wat is de lekkerste vegan kaas
  7. Hoe smaakt vegan kaas

Wat is vegan kaas?

Veganistische kaas wordt gemaakt van plantaardige producten. De kaas industrie heeft hier al langer ervaring mee, en dat zit zo.

Veel kaas die wordt gebruikt in kant en klaar maaltijden en diepvries pizza’s is niet 100% echte kaas. Het is kaas die voor een gedeelte is vermengd met plantaardige producten. Dit wordt analoog kaas genoemd.

De techniek achter analoog kaas zorgt ervoor dat de basis kennis voor het maken van een vegan kaas al beschikbaar was. Vegan kaas wordt immers gemaakt van plantaardige producten.

Dit maakt de kaas niet alleen geschikt voor veganisten, maar ook voor mensen met allergieën en lactose intolerantie. Verder bevat vegan kaas ook geen cholesterol.

Vegan kaas is niet te stoppen, veel grote ketens gaan samenwerkingen aan met de producenten van vegan kaas. Hierdoor zijn er bij de grote ketens en in de horeca steeds meer producten te vinden met vegan kaas, zoals bijvoorbeeld vegan pizza’s. En dat is een goede zaak!

Waar wordt vegan kaas van gemaakt?

Vegan kaas wordt gemaakt van 100% plantaardige ingrediënten. Afhankelijk van het merk en de variant is dit in de meeste gevallen een mix van kokosolie aardappelzetmeel, rijst, amandelen, sesamzaad en cashewnoten.

Waar kun je vegan kaas kopen?

Vegan kaas is nog niet op heel plaatsen verkrijgbaar. Maar je vindt het steeds vaker! Op het moment vindt je het in de grotere supermarkten, maar het zal niet lang meer duren voordat het in elke supermarkt te vinden is. Verder kun je je hart ophalen in de bio en veganistische winkels, deze voeren vaak een breed assortiment.

Ook online is het gemakkelijk om vegan kaas te kopen. In onze webshop verkopen we Wilmersburger kaas met de beste prijsgarantie. Gegarandeerd de goedkoopste van Nederland.

Is vegan kaas gezond?

Vegan kaas is zeker gezond. Vergeleken met kaas die gemaakt is van koe, geit of schapen melk bevat het meer soja eiwitten. Ook bevat het geen cholesterol.

Is vegan kaas lekker?

Over smaak valt natuurlijk te twisten. Als je vegan kaas vergelijkt met kaas gemaakt van melk dan is er wel degelijk een verschil. Het blijft extreem moeilijk om een exacte kopie te maken. Toch krijgen veel fabrikanten het voor elkaar om heel dicht in de buurt te komen van echte kaas.

De smaak van de beste vegan merken zijn erg lekker. Dat vinden niet alleen wij, maar in veel testen zijn er een aantal merken die steeds als beste uit de bus komen.

Wat is de lekkerste vegan kaas?

We hebben met ons team een test sessie gehouden om de beste vegan kaas te vinden voor in onze webshop. Hieronder vind je de top 5!

1. Wilmersburger
2. Violife
3. Vegan Deli
4. Simply V
5. Fermé