Wat is Pecorino voor kaas?

Categorie: Algemeen

De Pecorino is de perfect kaas voor bij een glas wijn. De Pecorino kazen zijn harde Italiaanse schapenkazen met een pittige en zilte smaak. Omdat de kazen zo hard zijn, zijn ze perfect om te raspen. In dit artikel schrijven we alles wat je maar wilt weten over Pecorino.

Bestel hier eenvoudig en snel uw Pecorino kaas!

Inhoudsopgave

  1. Welke soorten Pecorino kazen zijn er?
  2. Waar komt Pecorino vandaan?
  3. Hoe smaakt Pecorino?
  4. Hoelang kun je Pecorino bewaren?
  5. Is Pecorino kaas vegetarisch?
  6. Is Pecorino kaas lactosevrij?
  7. Is Pecorino kaas gepasteuriseerd?
  8. Welke alternatieven zijn er?
  9. Waar kun je Pecorino kaas kopen?

Welke soorten Pecorino kazen zijn er?

Er zijn veel varianten van de Pecorino kazen. De meest bekende Pecorino is de Pecorino Romano. Naast de Pecorino Romano bestaan er onder andere ook de Pecorino Toscano, Bolato, Pecorino Sardo, Pecorino Lucano, Pecorino Crotonese en Casu Marzu. De Casu Marzu is een kaas die is verboden in de Europese Unie.

Waar komt Pecorino vandaan?

De Pecorino kaas is altijd een kaas met een Italiaanse afkomst. Doordat de overheerlijke Pecorino een beschermd keurmerk heeft gekregen kunt u ervan uitgaan dat de kaas geproduceerd is in de regio’s van Grosseto, Lazio of Sardinië.

Hoe smaakt Pecorino?

De schapenmelk geeft Pecorino kazen een pittige smaak. Afhankelijk van eventuele toevoegingen zoals Truffel kan de kaas een echte delicatesse smaak geven voor de liefhebber. De kazen worden gewassen met zeewater, waardoor ze een lekkere, verfijnde, unieke en zoute smaak krijgen. Dit maakt de kaas, samen met hun harde eigenschap om goed geraspt te kunnen worden, ideaal voor een goede authentieke Italiaanse pasta.

Snel en eenvoudig Pecorino bestellen? Klik hier.

Hoelang kun je Pecorino bewaren?

Harde kazen zijn over het algemeen erg lang houdbaar in vergelijking met andere kazen. Ongeopend bewaar je een harde Pecorino zo’n twee tot vier maanden. Geopend gaat deze tot zo’n 6 weken mee. Je kunt eventueel de kaas invriezen, maar dat gaat ten koste van de lekkere smaak.

Is Pecorino kaas vegetarisch?

De Pecorino kazen zoals de Pecorino Romano of de Pecorino Toscano zijn niet vegetarisch, omdat ze dierlijk stremsel bevatten. Als je meer wilt lezen over vegetarische kazen is het echt aan te raden om dit artikel over vegetarische kaas te bekijken.

Is Pecorino kaas lactosevrij?

Een veelgestelde vraag die we krijgen is of Pecorino kazen te eten zijn voor mensen met lactose intolerantie. Doordat de kaas zo hard is, is deze zeer geschikt om te raspen. Een harde kaas biedt meer voordelen dan dat deze lekker geraspt kan worden. Deze kaas heeft namelijk minder dan 0,1 gram lactose per 100 gram kaas. Door de lage hoeveelheid lactose die van nature in de kaas aanwezig is kan de Pecorino Romano geconsumeerd worden door mensen met een lactose intolerantie.

De kaas is ook pinda- en notenvrij, lupinevrij, schaaldiervrij, tarwe en glutenvrij, weekdiervrij, sesamvrij, sojavrij, selderijvrij, eivrij, visvrij, mosterdvrij en sulfietvrij.

Bekijk al onze buitenlandse kazen die geschikt zijn voor mensen met lactose intolerantie.

Is Pecorino kaas gepasteuriseerd?

De kazen zijn meestal gepasteuriseerd, maar controleer dit altijd voor de zekerheid op het etiket. Indien je zwanger bent kun je wel een harde kaas eten zoals de Pecorino kazen of Parmezaanse kaas. Dat komt omdat de listeria bacterie daar niet in kan overleven.

Welke alternatieven zijn er?

In plaats van de Pecorino kazen kun je het beste kiezen voor andere harde kazen zoals bijvoorbeeld Parmezaanse kaas. Deze kaas kun je uitermate goed raspen en is ook goed geschikt voor het maken van bijvoorbeeld pasta’s.

Waar kun je Pecorino kaas kopen?

De Pecorino kaas bestaat uit veel varianten. Als je op zoek bent naar de Pecorino Romano, Pecorino Toscano of een Pecorino met truffel, dan kun je deze heel makkelijk gekoeld laten thuis bezorgen. Heb je toch liever een andere Italiaanse kaas, bekijk dan dit aanbod met Italiaanse kazen.