Wat is Monchou kaas?

Categorie: Algemeen

Wat is Monchou kaas?

Wat is nu eigenlijk Monchou kaas? Het is een verse 70+ roomkaas die in de vertrouwde 100 gram verpakkingen verkocht wordt. U herkent hem door zijn kenmerkende zilveren verpakking wikkel. Deze roomkaas is vooral ontzettend bekend geworden doordat de befaamde Monchou taart er van gemaakt wordt.

Monchou is een zacht en luchtige roomkaas die voor veel verschillende gerechten wordt gebruikt. Of het nu om taarten, pasta’s, quiche of sauzen gaat, Monchou kan het allemaal. De basis voor deze kaas is magere melk en room.

Monchou is een merknaam van Campina, de grootste zuivelverwerker van Nederland. Toch zijn er ook andere producten die er enorm op lijken en dezelfde eigenschappen hebben, Philadelphia is hier een goed voorbeeld van.Het is een echte smaakmaker die bedoeld is om extra kracht aan bestaande gerechten te geven. Het geeft een vollere en romiger smaak.

Wil je eenvoudig en snel Monchou kopen, kijk dan hier in onze webshop.

Waar wordt Monchou van gemaakt?

Monchou bestaat uit een aantal ingrediënten. Alhoewel het een verse kaas is wordt er voor de roomkaas ook stremsel gebruikt. Daarnaast vormen room, magere melk en zuursel de basis. Dit zijn typische ingredienten die je in elke kaassoort terug vindt. Het allerlaatste product dat gebruikt wordt is verdikkingsmiddel.

Omdat roomkaas net zo wordt gemaakt is ook het productie proces nagenoeg hetzelfde. De basis is melk, hier wordt in het geval van Monchou nog extra room aan toegevoegd. Vervolgens gaat er een klein beetje stremsel bij, dit is een goede bacterie. Door het stremsel gaat de melk klonteren. Deze klonters worden uit de melk gefilterd, en dit is de basis voor de roomkaas. Het is een 70+ kaas, dit betekend dat er uiteindelijk ongeveer 30% vet in zit. Dat klinkt best ingewikkeld! Geen zorgen, lees hier onze blog over alle plusjes en procenten die je op kaasverpakkingen vindt.

Wat zijn de voedingswaarden van Monchou?

Alhoewel het een behoorlijke vette roomkaas is maakt dit Monchou niet tot een ongezond product. Alles ligt (zoals met veel andere dingen) aan de hoeveelheid. We raden niet aan om een heel pakje op te eten, maar in bijvoorbeeld een taart wordt relatief weinig van deze volvette roomkaas gebruikt ten opzichte van het hele recept. Daarnaast is het een puur natuur product, er zitten geen onnodige geur, kleur of smaakstoffen in.

Dit zijn de details per 100 gram roomkaas:

Eiwitten: 8.1 gram
Koolhydraten: 2.5 gram
Vet: 31 gram
Calorieën: 320 Kcal