Waarom Bruggeman verse gist het beste is

Categorie: Algemeen

Waarom Bruggeman verse gist het beste is

Bruggeman is een prachtig familiebedrijf dat is ontstaan in 1949. Ze staan eigenlijk bekend als groot leverancier voor de bakkers wereld. Maar gelukkig leggen ze zich ook al een aantal jaren toe op de consumenten markt. Door hun enorme ervaring in de bakkers branche hebben ze een schat aan ervaring. Het resultaat hiervan is wereldklasse bakkersgist. Bij dit enorm bedrijf werken wel 170 mensen!

Gist is een fundamenteel onderdeel van uw deegrecept. Het geeft net dat eigen beetje karakter aan het deeg. Als u met het gist van Briggeman bakt dan weet u zeker dat er een heerlijk geurend brood uit de oven komt.

Wat is het verschil tussen instant en verse gist

Bruggeman gist

Bruggeman gist

De Bruggeman gistproducten zijn wereldberoemd. De meest bekende vorm is gedroogde gist. Dit zijn van die hele kleine droge korrels die in een zakje of potje zitten. Doordat al het vocht uit deze gist is gehaald is het enorm lang houdbaar. Maar helaas levert hierdoor wel een beetje in qua smaak. Verse gist daarentegen is 4 weken houdbaar in de koelkast bij 4 à 5 °C. Het kan nooit te warm bewaard worden, aangezien het gist dan geactiveerd wordt. Het resultaat is dan dat het brood niet meer goed zal rijzen.

Maar als het om smaak draait, dan kunt u dus het beste voor verse gist gaan. Een ander bijkomend voordeel is dat het makkelijker is af te meten. 1 a 2 gram instant gist geeft veel ruimte voor fouten. 40 gram natte gist is een hele makkelijke hoeveelheid om af te meten.

Bruggeman verse gist is ook prima te gebruiken in uw broodbakmachine.

Waar kan ik Bruggeman verse gist kopen?

Dit kan hier in onze webshop. Wij hebben de mogelijkheid om gekoeld te verzenden, hierdoor komt de gist in perfecte gekoelde staat bij u thuis aan.