Recept voor echte Italiaanse pizza tomatensaus

Categorie: Algemeen

Vandaag gaan we een heerlijke Italiaanse pizza tomatensaus maken. Voor deze authentieke saus heb je maar een paar ingrediënten nodig. Het aller-belangrijkste is dat je goede plum tomaten gebruikt voor het bereiden van jouw tomatensaus. Deze speciale tomatensoort is bij uitstek geschikt voor het gebruik in pizza tomatensaus, doordat er weinig vocht in de tomaten zit en de schilletjes vrij dik zijn. Ook zorgt de gelatine rondom de zaadjes voor een goede binding van de tomatensaus, wat ervoor zorgt dat er geen ‘natte’ saus op je pizza ligt. Dit houdt je pizza bodem krokant en smaakvol.

Wat heb je nodig

  • 1 blikje van deze heerlijke tomaten
  • 1/2 teentje knoflook
  • Snufje zwarte peper
  • Halve theelepel oregano
  • Snufje basilicum
  • Halve theelepel witte suiker

Werkwijze voor het bereiden van Italiaanse tomatensaus

Gooi de tomaatjes in de blender, je kunt ze zo fijn malen als je zelf wilt. Gooi alle kruiden erdoor en zet de blender nog even aan. Zet een sauspannetje op het vuur en gooi de tomatensaus in de pan. Laat de saus op een laag vuur 15 minuutjes staan. Op deze manier komen alle smaken goed samen.

Laat de saus goed afkoelen voordat je ermee aan de slag gaat. Dit is heel belangrijk omdat de pizza bodem niet goed zal reageren als je er hete saus overheen gooit.

Om het proces te versnellen kun je het beter een uurtje in de koelkast zetten. Hierna kun je er je pizza mee gaan maken.

Eet smakelijk!