Kennisbank

Kaviaar gold label

Alles over kaviaar

Nieuw in ons assortiment: kaviaar. Daarom vertellen we u vandaag graag meer over deze delicatesse. Wat is kaviaar precies, waar komt het vandaan en welke soorten kaviaar verkopen wij zoal? Dit en meer ontdekt u in deze blog. Wat is kaviaar? Als u een liefhebber bent hoeven we u vast niet uit te leggen wat…
Lees verder

Gatenkaas

Hoe wordt gatenkaas gemaakt? We verklappen maar meteen dat het niet de muizen zijn die voor de gaten in een gatenkaas zorgen. Kaasmakers moeten wel wat doen voor een paar mooie gaten, namelijk een zuursel toevoegen. Het gaat hierbij om propionzuur, dat is een natuurlijke melkzuurbacterie. Deze bacterie scheidt kooldioxide af, wat tijdens het rijpingsproces…
Lees verder

Zwitserse kaas

Welke soorten Zwitserse kaas zijn er? Kort gezegd: er zijn meer soorten Zwitserse kaas dan u waarschijnlijk denkt. We gaan ze niet allemaal bespreken, maar lichten een paar bijzondere en bekende Zwitserse kazen uit. Emmentaler: een bekende smeltkaas Emmentaler is misschien wel meteen de bekendste kaas uit Zwitserland. Zijn naam verklapt waar hij vandaan komt,…
Lees verder

Wat is de beste pizza mozzarella?

Pizza mozzarella kiezen Dat de ene bol mozzarella de andere niet is, wordt pijnlijk duidelijk wanneer u mozzarella bij de supermarkt koopt. U hoopt op een mooie romige bol zoals u die uit Italië kent, maar wat u krijgt is vaak vrij smaakloos en haast rubberachtig van structuur. Teleurstellend! We verzekeren u dat de mozzarella…
Lees verder

Wat is rookkaas?

Wat is rookkaas? Rookkaas is gesmolten kaas die is gerookt. De korst wordt van de kaas gehaald, waarna de kaas wordt gemalen, gesmolten en in een vorm gaat. Het roken gebeurt op natuurlijke wijze op eiken- of beukenhout, waardoor de kaas een lichte rooksmaak en een kenmerkende bruine kleur krijgt. Dit typisch Hollandse product is…
Lees verder

Wat is schimmelkaas?

Wat is schimmelkaas? Kaas met schimmels, natuurlijk… Maar dan geen schimmels die onstaan wanneer je voedsel net iets te lang laat liggen. Schimmelkaas bevat namelijk goede schimmels, in tegenstelling tot producten die over de datum zijn. Het is nog niet makkelijk om die schimmel (of bacterie, daarover later meer) aan de kaas toe te voegen.…
Lees verder

Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.