
- Varken
- Elektrisch
- Gas
- Hout
- Amerika
- België
- Denemarken
- Duitsland
- Frankrijk
- Griekenland
- Italië
- Nederland
- Spanje
- Uruguay
- Verenigd Koninkrijk
- Zwitserland
- Nederland
- België
- Denemarken
- Duitsland
- Frankrijk
- Italië
- Spanje
- Verenigd Koninkrijk
- Harde kaas
- Zachte kaas
- Blok
- Bol
- Bol blad
- Bolle bovenkant (geel)
- Een heel stuk
- Geraspt
- Gesneden
- Hele gedroogde ham
- Plakjes
- Plat blad
- Platte bovenkant (wit)
- Zonder korst
- 380
- 400
- 450
- 500
- 550
- Ja
- Nee
- 1 jaar
- 1 jaar (3 jaar na registratie op ooni.com)
- Buffelmelk
- Geitenmelk
- Gepasturiseerd
- Koemelk
- Plantaardig
- Rauwe melk
- Schapenmelk
- Belegen
- Brokkel
- Extra belegen
- Jong
- Jong belegen
- Oud
- Mild
- Pittig
- Zacht
- 20+
- 30+
- 35+
- 40+
- 45+
- 48+
- 50+
- 60+
- 70+
- Ja
- Nee
- Brandnetel
- Fenegriek
- Komijn
- Kruidnagel
- Lavendel
- Mosterd
- Nee
- Peper
- Pesto
- Sambal
- Tomaat
- Truffel
- Tuinkruiden
- Walnoot
- Wasabi
- Buffelmelk
- Fructose
- Geitenmelk
- Gluten
- Kippenei
- Koemelk
- Lactose
- Mosterd
- Noten
- Schapenmelk
- Selderij
- Ja < 0.1gr per 100gr
- Nee
- Nee
- Vegan
- Vegetarisch
- Ja
- Nee
- Gekoeld
- Nederland & België
- Ongekoeld
- Wereldwijd
Pizzakaas
Pizzakaas
Over pizzakaas kunnen we een boek schrijven. Er zijn zoveel verschillende soorten kwaliteit en smaak. We gaan u het toch allemaal uitleggen!
Over 1 ding zijn we het allemaal eens. Op een pizza hoort mozzarella kaas. In Nederland wordt hij ook nog wel eens met Goudse kaas gemaakt. Dit is niet zoals het authentieke recept is bedoeld, maar toch geeft Goudse kaas een verrassende smaak aan pizza. De smaak van Goudse is iets minder neutraal, en dat geeft de pizza wat meer karakter.
Pizza Mozzarella
Toch maakt u de beste pizza met echte mozzarella. Het is juist die romige smaak die niet te overheersend is die van deze kaas de perfecte pizza kaas maakt. Alle ingrediënten in een pizza moeten goed in balans zijn zodat de smaak perfect is. Dit betekend dat er een krokante bodem moet zijn. Tomatensaus die niet te zuur en niet te zoet is. Kaas die lekker romig en neutraal van smaak is.
Minder is meer
Dit is ook de reden dat een echte Napolitaanse pizza niet zo rijk belegd is. Sommige pizza’s hebben wel 10 toppings. Dit is nooit de essentie van een Italiaanse pizza geweest. Het is namelijk onmogelijk de ingrediënten van een heerlijke pizza te proeven als er zoveel op zit. Uiteindelijk draait het allemaal om de bodem, tomatensaus en pizza kaas.
De beste kaas oor op je pizza koop je bij ons, zo hebben we handige blokjes mozzarella om over je pizza te strooien. Of heerlijke verse bolletjes mozzarella kaas beschikbaar.