
- Varken
- Elektrisch
- Gas
- Hout
- Amerika
- België
- Denemarken
- Duitsland
- Frankrijk
- Griekenland
- Italië
- Nederland
- Spanje
- Uruguay
- Verenigd Koninkrijk
- Zwitserland
- Nederland
- België
- Denemarken
- Duitsland
- Frankrijk
- Italië
- Spanje
- Verenigd Koninkrijk
- Harde kaas
- Zachte kaas
- Blok
- Bol
- Bol blad
- Bolle bovenkant (geel)
- Een heel stuk
- Geraspt
- Gesneden
- Hele gedroogde ham
- Plakjes
- Plat blad
- Platte bovenkant (wit)
- Zonder korst
- 380
- 400
- 450
- 500
- 550
- Ja
- Nee
- 1 jaar
- 1 jaar (3 jaar na registratie op ooni.com)
- Buffelmelk
- Geitenmelk
- Gepasturiseerd
- Koemelk
- Plantaardig
- Rauwe melk
- Schapenmelk
- Belegen
- Brokkel
- Extra belegen
- Jong
- Jong belegen
- Oud
- Mild
- Pittig
- Zacht
- 20+
- 30+
- 35+
- 40+
- 45+
- 48+
- 50+
- 60+
- 70+
- Ja
- Nee
- Brandnetel
- Fenegriek
- Komijn
- Kruidnagel
- Lavendel
- Mosterd
- Nee
- Peper
- Pesto
- Sambal
- Tomaat
- Truffel
- Tuinkruiden
- Walnoot
- Wasabi
- Buffelmelk
- Fructose
- Geitenmelk
- Gluten
- Kippenei
- Koemelk
- Lactose
- Mosterd
- Noten
- Schapenmelk
- Selderij
- Ja < 0.1gr per 100gr
- Nee
- Nee
- Vegan
- Vegetarisch
- Ja
- Nee
- Gekoeld
- Nederland & België
- Ongekoeld
- Wereldwijd
Pizza tomaten
Pizza tomaten
Als u een authentieke tomatensaus wilt maken heeft u echte pizza tomaten nodig. De tomatensaus is net zo belangrijk als het pizza deeg. Een tomaat is eigenlijk een fruit soort. De geschiedenis vindt tomaten terug zo ver als 700 jaar na Christus. Maar in de jaren 1800, toen pizza enorm populair werd, toen werd de tomaat pas echt befaamd.
Koningin Margarita
Toen koningin Margarita Napels bezocht werd er een speciaal gerecht verzonnen om dit te vieren. Deze 3 ingrediënten stonden symbool voor de Italiaanse vlag. Mozzarella voor de kleur wit, Basilicum voor de kleur groen en tomaten voor de kleur rood.
De beste tomaten voor pizza
Plum tomaten zijn de beste voor een pizza saus. Het is bekend dat de tomaten die aan de voet van de Vesuvius vulkaan groeien het allerbeste zijn. Deze actieve vulkaan ligt net buiten Napels. Dit komt door de speciale voedingsstoffen die daar in de grond zitten. Maar van deze tomaat zijn er niet genoeg om de hele wereld van pizza saus te voorzien. Daarom gebruiken we plum tomaten. Deze zijn het best door hun felle kleur, de gelatine die rond de zaadjes zitten en dikke velletjes. Er zit weinig vocht in en ook bijna geen pitjes.
Er is toch niets leuker dan zelf thuis pizza te bakken. Wij hebben alle ingrediënten om lekker aan de slag te gaan. Ook voor uitleg zit u bij ons goed. Hier leggen wij u uit hoe je het beste pizza deeg maakt met onze Caputo producten.