Pizza tomaten

Filter
Filteren
Sorteer op
Vleessoort
Soort oven
Land van herkomst
Herkomst
Structuur
Verkrijgbaar in de vorm
Max. temperatuur (°C)
Opvouwbaar
Fabrieksgarantie
Melksoort
Rijping
Smaaksterkte
Vetgehalte
Schimmelkaas
Kruidenkaas
Allergenen
Lactosevrij
Vegetarisch of vegan
Biologisch
Verzending
Bezig met ophalen van gegevens...

Pizza tomaten

Pizza tomaten

Als u een authentieke tomatensaus wilt maken heeft u echte pizza tomaten nodig. De tomatensaus is net zo belangrijk als het pizza deeg. Een tomaat is eigenlijk een fruit soort. De geschiedenis vindt tomaten terug zo ver als 700 jaar na Christus. Maar in de jaren 1800, toen pizza enorm populair werd, toen werd de tomaat pas echt befaamd.

Koningin Margarita

Toen koningin Margarita Napels bezocht werd er een speciaal gerecht verzonnen om dit te vieren. Deze 3 ingrediënten stonden symbool voor de Italiaanse vlag. Mozzarella voor de kleur wit, Basilicum voor de kleur groen en tomaten voor de kleur rood.

De beste tomaten voor pizza

Plum tomaten zijn de beste voor een pizza saus. Het is bekend dat de tomaten die aan de voet van de Vesuvius vulkaan groeien het allerbeste zijn. Deze actieve vulkaan ligt net buiten Napels. Dit komt door de speciale voedingsstoffen die daar in de grond zitten. Maar van deze tomaat zijn er niet genoeg om de hele wereld van pizza saus te voorzien. Daarom gebruiken we plum tomaten. Deze zijn het best door hun felle kleur, de gelatine die rond de zaadjes zitten en dikke velletjes. Er zit weinig vocht in en ook bijna geen pitjes.

Er is toch niets leuker dan zelf thuis pizza te bakken. Wij hebben alle ingrediënten om lekker aan de slag te gaan. Ook voor uitleg zit u bij ons goed. Hier leggen wij u uit hoe je het beste pizza deeg maakt met onze Caputo producten.