
- Varken
- Elektrisch
- Gas
- Hout
- Amerika
- België
- Denemarken
- Duitsland
- Frankrijk
- Griekenland
- Italië
- Nederland
- Spanje
- Uruguay
- Verenigd Koninkrijk
- Zwitserland
- Nederland
- België
- Denemarken
- Duitsland
- Frankrijk
- Italië
- Spanje
- Verenigd Koninkrijk
- Harde kaas
- Zachte kaas
- Basilico
- Basilico / Surriento
- Blok
- Bol
- Bol blad
- Bolle bovenkant (geel)
- Een heel stuk
- Hele gedroogde ham
- Nonno lillo
- Nonno peppe
- Pizzaiolo
- Plat blad
- Platte bovenkant (wit)
- Surriento
- 380
- 400
- 450
- 500
- 550
- Ja
- Nee
- 1 jaar
- 1 jaar (3 jaar na registratie op ooni.com)
- Buffelmelk
- Geitenmelk
- Gepasturiseerd
- Koemelk
- Plantaardig
- Rauwe melk
- Schapenmelk
- Belegen
- Brokkel
- Extra belegen
- Jong
- Jong belegen
- Oud
- Mild
- Pittig
- Zacht
- 20+
- 30+
- 35+
- 40+
- 45+
- 48+
- 50+
- 60+
- 70+
- Ja
- Nee
- Brandnetel
- Fenegriek
- Komijn
- Kruidnagel
- Lavendel
- Mosterd
- Nee
- Peper
- Pesto
- Sambal
- Tomaat
- Truffel
- Tuinkruiden
- Walnoot
- Wasabi
- Buffelmelk
- Fructose
- Geitenmelk
- Gluten
- Kippenei
- Koemelk
- Lactose
- Mosterd
- Noten
- Schapenmelk
- Selderij
- Ja < 0.1gr per 100gr
- Nee
- Nee
- Vegan
- Vegetarisch
- Ja
- Nee
- Gekoeld
- Nederland & België
- Ongekoeld
- Wereldwijd
Olijfolie
De olijfolie die wij verkopen is uitsluitend van extra virgine kwaliteit. Dit betekend dat de olijfolie van de eerste persing is. De olijven worden ook niet verhit of andere methode om meer olie uit de olijven te halen. Er wordt simpelweg druk op de olijven uitgeoefend en de olie die hierbij gewonnen wordt mag zich extra virgine noemen. Dit is de meest kostbare olie, en heeft de aller beste smaak. Nadat de olijven geperst zijn kunnen ze namelijk nog een keer geperst worden met bijvoorbeeld meer druk. De olie die hierbij gewonnen wordt is van slechtere kwaliteit en krijgt een andere benaming.
Hoe maak je extra virigine kwaliteit
Onze olijven worden binnen 24 uur nadat ze van de boom komen geperst. Een olijf bestaat uit de pit en de vrucht. De vrucht bestaat voor iets minder als de helft uit olie. In de pit zit ook olie, maar dit is maar ongeveer 5 procent. Grote olijfgaarden persen zelf hun olijfolie maar omdat deze apparatuur kostbaar is laten kleinere gaarden hun olijven persen en bottelen bij grotere olijfverwerkers. De olijven worden geperst, de pasta die hier uit komt wordt gekneed zodat de olie er uit komt. Deze olie gaat daarna in een grote centrifuge om te zorgen dat de olie en water zich van elkaar afscheiden. Hierna gaat de olie door een filter om eventuele stukjes er uit te halen. Op dat moment is pure olijfolie over en hoeft het enkel nog in flesjes gedaan te worden, ook wel bottelen genoemd. Van hier uit wordt de olijfolie over de wereld verzonden.