Vegetarische kaas kopen

Filter
Filteren
Sorteer op
Vleessoort
Soort oven
Land van herkomst
Herkomst
Structuur
Verkrijgbaar in de vorm
Max. temperatuur (°C)
Opvouwbaar
Fabrieksgarantie
Melksoort
Rijping
Smaaksterkte
Vetgehalte
Schimmelkaas
Kruidenkaas
Allergenen
Lactosevrij
Vegetarisch of vegan
Biologisch
Verzending
Bezig met ophalen van gegevens...

Vegetarische kaas kopen

Nederlandse vegetarische kaas kopen

Nederlandse vegetarische kaas kopen, dat kan bij ons. Vegetarische kaas is gemaakt met microbiologisch stremsel. Dit is stremsel dat niet afkomstig is van dieren.

Veel vegetariërs beseffen vaak niet dat veel kaas eigenlijk helemaal niet vegetarisch is. Dat komt bij kaas omdat er stremsel in zit, dat is een product dat gewonnen wordt uit de maag van koeien, en vaak kalveren. Sommige kazen bevatten daarnaast ook nog varkens gelatine of andere diverse dierlijke producten.

Bij het het Hollands kaashuis hebben we een speciale Vegetarische sectie waar u gemakkelijk vegetarische kaas kunt kopen.

Deze kaas wordt vaak gegeten door mensen met het Joodse of islamitische geloof of mensen die gewoon uit principe geen dierlijke producten willen eten. Daar staan wij helemaal achter en daarom moedigen we u ook aan om vegetarische kaas te kopen in plaats van kaas met dierlijk stremsel.

Wat dacht u bijvoorbeeld van een heerlijke oude geitenkaas met microbiologisch stremsel.

Enorm veel keuze aan Nederlandse vegetarische kaas

Voor super lekkere vegetarische kaas is er in ieder geval genoeg keuze! Vaak moeten vegetariërs kiezen uit gelimiteerde keuzes. Bij kaas is dit niet het geval! Op onze website bieden we wel 23 vegetarische kazen aan.

Zo hebben we Emmentaler, deze heerlijke kaas uit Zwitserland dankt zijn naan het Emmentaler dal in Zwitserland. Heerlijk voor in een kaasfondue. Wilt u het authentieke recept voor een vegetarische Zwitserse kaasfondue, dan vindt u die hier.

Hoe komt het dat deze kaas vegetarisch is?

Het ligt iets ingewikkelder dan u misschien zou denken, want stremsel om kaas te maken is een schaars en duur product. Daarom is er dan ook lang gezocht naar een alternatief om vegetarische kaas te produceren en om de productiekosten laag te houden.

Dat is gelukt met gistcellen, er kan door gebruik te maken van DNA-technieken chymosine worden gefabriceerd. Chymosine is een moeilijk woord voor stremsel. Naast deze unieke DNA-technieken kunnen ook micro-organismen stremsel maken zonder dat daar genetische modificatie aan te pas komt.

U blij, de koe blij, wij blij.

Het is niet alleen voor de dieren belangrijk dat we zoveel mogelijk vegetarische kaas aanbieden. Wij van het Hollands Kaashuis geloven dat het leven van de koe een hele grote rol speelt in de smaak van de kaas. Hoe fijner een koe leeft, hoe lekkerder de kaas is.