Rookkaas

Filter
Filteren
Sorteer op
Vleessoort
Soort oven
Land van herkomst
Herkomst
Structuur
Verkrijgbaar in de vorm
Max. temperatuur (°C)
Opvouwbaar
Fabrieksgarantie
Melksoort
Rijping
Smaaksterkte
Vetgehalte
Schimmelkaas
Kruidenkaas
Allergenen
Lactosevrij
Vegetarisch of vegan
Biologisch
Verzending
Bezig met ophalen van gegevens...

Rookkaas

Wat is rookkaas?

Rookkaas is een gerookte smeltkaas. Door de kaas op natuurlijke wijze op eiken- en beukenhout te roken krijgt hij die heerlijke rooksmaak.

Kaas kan men, zoals zoveel andere voedingsmiddelen, warm of koud roken. Allebei de methodes geven de kaas net een andere smaak en uiterlijk.

Koud roken betekend dat tijdens het rook proces de temperatuur niet boven de 30 graden Celsius komt. Buiten het feit dat rook kaas hier een extra smaak dimensie van krijgt komt het ook ten goede aan de houdbaarheid van het product.

Bij het warme roken spreken we over een temperatuur van tussen de 30 en de 90 graden Celsius. Uiteraard is het mogelijk dat de kaas bij deze temperaturen smelt.

Originele rookkaas

Alle kazen van het Hollands Kaashuis die in de rook kaas sectie staan zijn ook daadwerkelijk gerookt.

Er zijn namelijk ook veel kazen, en dan spreken we voornamelijk over de kazen uit de supermarkt, die een toevoeging hebben van rook aroma. Dit geeft een neppe rooksmaak aan de kaas.

U kunt ook thuis kaas roken. Doe dit liever niet als de kaas al een intense smaak van zichzelf heeft, maar liever met een neutrale kaas. Anders heeft u de kans dat de rook smaak van de kaas compleet overschaduwt wordt.

Om het eenvoudig te houden kunt u de rookkaas dan ook het beste koud roken. Rookkaas is in vele soorten gerechten te gebruiken, zoals in pasta, salade en op brood.

Wacht niet langer en bestel dus direct de beste kwaliteit rookkaas bij het Hollands Kaashuis, want waar rook is, daar is rookkaas.